首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Despite outcries over the lack of foreign language skills in the U. S. workforce, multinational corporations aren’t worried abou
Despite outcries over the lack of foreign language skills in the U. S. workforce, multinational corporations aren’t worried abou
admin
2012-05-06
49
问题
Despite outcries over the lack of foreign language skills in the U. S. workforce, multinational corporations aren’t worried about employees’second-language fluency—or lack of it. English is still the lingua franca.
While many global companies do offer some level of support for foreign-language training for employees who can demonstrate a business need, either by taking an expatriate assignment or working closely with international teams, many multinationals are not making a concerted effort to train their employees in languages other than English. Even so, Procter&Gamble, IBM and Intel are a-mong the companies that offer compensation for employees who opt to learn a foreign language for business-related reasons, often an expatriate assignment. Despite headlines over the past couple of years decrying Americans’ lack of foreign-language skills and hyping the dire need for speakers of critical languages such as Arabic and Korean in the armed forces, multinational corporations aren’t feeling the same urgency.
In fact, as diverse cultures inch closer through global commerce and technology, training executives and managers to communicate locally is, surprisingly, a very low priority. Unlike military forces in Iraq or Afghanistan, American corporate expatriates have the luxury of communication that comes to them easily. Their native tongue is English, and English, experts say, is the undisputed language of business. Because of this, most multinationals are not finding a major business need to train their employees in any other language, even though U. S. -based companies are entering more and more foreign markets. "English is the language of commerce, ”says Chris Van Someren, president of global markets at Korn / Ferry. "There’s very little commercial application for foreign-language skills. Because of that, the need to help expatriates learn local languages is not high on the corporate agenda. "
But even though English may be the primary avenue of communication across cultures, some say that expatriates unschooled in the local language are at a distinct disadvantage. Nancy Lock-wood , a human resources content expert at the Society for Human Resource Management, recently completed interviews with 30 international human resources professionals on the effects of foreign-language ability on the work of expatriates. While there are no hard facts and figures to prove her theory, her research indicates that American professionals positioned in overseas assignments who can communicate in the local tongue are more effective. They can build relationships more easily and earn the respect of their counterparts more quickly, thus paving the way for smoother business dealings. She says that because the benefits of foreign-language ability are hard to quantify and play out in relationship-building rather than in hard numbers, the business advantages of expatriates who can communicate in the local tongue can be undervalued because the repercussions of not knowing the local language are not readily obvious.
Summary:
Because of the status of English as【61】in business, many multinationals are not worried about their employees’【62】in foreign languages. Although some corporations, such as IBM, do offer compensation to those who choose to learn a foreign language, they do not give【63】to training executives to communicate in local languages, partly because【64】of knowing foreign languages cannot be easily quantified and【65】of not knowing them cannot be easily seen.
选项
答案
the advantages
解析
(文章第四段提到the benefits of foreign—language ability…undervalued because the repercussions of not knowing the local language are not readily obvious.对外语水平能力的测试很难确定,对于一个外籍人员来说,会不会当地语言并不重要,其影响也不是很大。)
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eAVK777K
本试题收录于:
C类竞赛(非英语专业本科)题库大学生英语竞赛(NECCS)分类
0
C类竞赛(非英语专业本科)
大学生英语竞赛(NECCS)
相关试题推荐
HowtoWriteResumesPreparations.consideryour【T1】________.decidewhichjobtitlesneedtheskillsandknowledg
A、Theytendtousedifficultwordsinclass.B、Differentdialectsmakeitverydifficult.C、Theyseldomtalkinthestreet.D、Pe
Thesocietyisunstable,fullofcriminalcases,soyoucan’tbe________careful.
Hetendstogetcarried________whenwatchingwrestlingonTV.
________beforewedepartthedayaftertomorrow,weshouldhaveawonderfuldinnerparty.
Sallycontributedalottotheproject,butsheneveronceacceptedallthe________forherself.
Facingtheboardofdirectors,hedidn’tdeny________breakingtheagreement.
(1)ScarlettrecalledbitterlyherconversationwithGrandmaFontaine.Onthatafternoontwomonthsago,whichnowseemedyears
TheVoynichManuscript,writteninthe15thcenturyinWesternEurope,isbeautifultolookat.Thepagesofthis"book"arefu
WheredidthePakistanigovernmentsignedtheagreementwithtriballeaders?
随机试题
简述我国流动人口行政管理的具体内容。
以下选项中不属于政府间转移支付特点的是
钢筋混凝土受弯构件的破坏属于_________破坏性质。
设二重积分的积分域D是x2+y2≤1,则(1一x2—y2)dxdy等于()。
Studentswithfinancialproblemsaretroubledbyhightuition______.
大定风珠所含的“三甲”药物是指()
A.张仲景B.刘完素C.喻昌D.朱丹溪E.李中梓“逆流挽舟法”出自哪个医家()
共箱封闭母线安装定额中综合考虑了高架式布置和_________布置。
教师职业的特殊要求是必须具有()。
在大型游乐公园里,现场表演是刻意用来引导人群流动的。午餐时间的表演是为了减轻公园餐馆的压力;傍晚时间的表演则有一个完全不同的目的:鼓励参观者留下来吃晚餐。表面上不同时间的表演有不同的目的,但这背后,却有一个统一的潜在目标,即以下哪一选项作为本段短文的结束语
最新回复
(
0
)