首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Always at the beginning of any particular hunt there was one solemn ceremony to perform:an earnest consultation between all the
Always at the beginning of any particular hunt there was one solemn ceremony to perform:an earnest consultation between all the
admin
2013-11-29
64
问题
Always at the beginning of any particular hunt there was one solemn ceremony to perform:an earnest consultation between all the hunters as to which spoor was most worthwhile following. The Bushmen would sit on their heels like elder statesmen discussing the size,mood,sex,and direction of the animals,study the wind,the sun,the hour and the weather generally. When they had picked out one particular spoor they revealed their decision by flicking their hands over it loosely from their wrists and making a sound like the wind between their teeth. They would do that,too,whenever spoor was fresh and promising and the gesture came so clearly from a background of meaning that we never saw it without an mediate quickening of our own pulses.
The decision made,they would set out at a steady trot,until there was evidence that their quarry was near. Sometimes they would stalk it,first on their knees and finally full on the stomach,until the animal came within range of their bows. Frequently,if seen,they would make no effort to hide themselves but go slowly,hands behind their backs,imitating the movements of ostriches pecking casually at the food in the veld. When hunting in a group they seemed to prefer shooting in pairs,coming up together on their knees like shadows within a bush. Without a word being spoken but by some process of wordless intercommunication of purpose,simultaneously they would let fly their arrow sat the animal,the bowstrings resounding with a wild harp-like twang. That done they would stand up at leisure. They never expected the animal to drop dead at once,knowing they would have to wait until the poison began to do its deadly work.
But the first thing to establish was that the arrows had found their mark. The arrows were made in three sections for this very reason. First,the poisoned head was made in one short hollowed piece which fitted into another slightly larger one which was joined to the main shaft,notched at the far end to take the bow-string without slipping or fumbling. This made certain that the wounded animal would be unable to rid itself of the arrow by rubbing its wounded place against a tree,for in this way the arrow-shaft either parted from the arrow-head on impact,or else when the animal started rubbing itself against trunks and thorn bushes. If the hunters recovered the arrows intact,of course,they made no attempt to follow the alerted quarry. But if they found only the shaft they would take up the spoor at once and the real business of the hunt began. How long it took before they closed in for the kill with their spears on an animal already half paralyzed by poison,depended on the sort of poison used,the size of the animal,and the nature and place of the wound. Sometimes the chase would last only an hour or two,but with the greatest of all quarries, the eland, it sometimes took a whole day.
I have never seen a killing which seemed more innocent. lt was killing in order to live. On their faces there was always an expression of profound relief and gratitude when the hunter’s quest had been fulfilled. There was also a desire to complete the killing as quickly as passable. I have watched their faces many times while performing this deed and I could see only the strain of the hunt,the signs of fatigue from running all day under a cloudless sky in a high temperature,together with a,kind of dedicated expression, but no gloating,or killing for the sake of killing.
What did the writer find exciting to see?
选项
A、Animals being chased and killed
B、The hunter’s hand gestures signaling a target
C、The way the arrows are made
D、The way hunters find their quarry
答案
D
解析
题目问:作者发现什么是令人兴奋的?第一段最后一句“…whenever spoor was fresh and promisingand the gesture came so clearly from a background of meaning that we never saw it without an mediate quickening of our own pulse.”通过这句话可知,寻找猎物的方式令作者感到很兴奋。所以,答案是D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eBhO777K
0
考博英语
相关试题推荐
______asitwasatsuchatime,hisworkattractedmuchattention.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.Likeivyalongthedimedgeofagarden,theyprefer
Wearetoldthatthemassmediaarethegreatestorgansforenlightenmentthattheworldhasyetseen;thatinBritain,forinst
Nottoomanydecadesagoitseemed"obvious"bothtothegeneralpublicandtosociologiststhatmodernsocietyhaschangedpeop
Americansfinditdifficulttothinkaboutoldageuntiltheyarepropelledintothemidstofitbytheirownagingandthatof
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
AndresearcherssaythatlikethoseliteraryromanticsRomeoandJuliet,theymaybeblindtotheconsequencesoftheirquestsf
Everytimeapersoneatssomethinghemakesanutritionaldecision.Heacceptsorrejectsthefoodavailabletohimathomefor
Eighteen-year-oldKhairulAnuarSalim,whowasattackedbyhoodlums,succumbedtohiswoundsbecause,accordingtohisuncle,a
ThestudyoflawhasbeenrecognizedforcenturiesasabasicintellectualdisciplineinEuropeanuniversities.However,onlyin
随机试题
感光细胞是
A.复元活血汤B.桂枝茯苓丸C.生化汤D.温经汤E.活络效灵丹(1994年第91,92题)瘀血留阻胞宫,胎动小安,漏血紫暗,腹痛拒按者,治宜选用()
患者女,41岁。无意间发现左乳外上象限大小为1.0cm×1.5cm质中包块,无疼痛及周围皮温增高现象。患者既往有乳腺增生病史5年。行左乳癌改良根治术及腋窝淋巴结清扫术,病理检查结果提示为左乳浸润性导管癌,13枚腋窝淋巴结中4枚阳性,ER++,PR++,He
药物的不良反应包括
下列各项,不属确认成脓方法的是()
(2004)设计配筋混凝土小型空心砌块抗震墙房屋时,下列哪一项要求是合理的?
常年温度在5℃以上的某市的一栋写字楼,地上56层,地下3层,建筑高度245m,建筑面积为194500.58m2,地下部分为车库和设备用房,地上各层用途为商场、酒店、办公用房等,每层建筑面积不大于4000m2。消防用水分别从二路市政管网各引一路DN300
某高校志愿者90人去支援某次冬运会,53人到滑雪场地,82人到滑冰场地,有6人既没到滑雪场地,也没到滑冰场地,既到滑冰场又到滑雪场的人数是()。
按照我国全面建设小康社会的要求,到2020年我国人均国内生产总值将由1000美元达到3000美元。这是我国社会主义现代化进程中的一个关键时期,它既是一个“黄金发展期”又是“矛盾凸现期”。稳定与发展似乎成了两难选择。有人认为,为了确保稳定,就要限制发展。
InherjobasrecruitmentmanageratBCF,KateKidmanThecompanyiskeentodevelopgraduateswhohave
最新回复
(
0
)