首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Each year Universum, a Swedish consulting firm, asks American MBA students where they would most like to work. The 2007 survey s
Each year Universum, a Swedish consulting firm, asks American MBA students where they would most like to work. The 2007 survey s
admin
2014-03-22
64
问题
Each year Universum, a Swedish consulting firm, asks American MBA students where they would most like to work. The 2007 survey showed a few surprises in its top 50 companies named: Hewlett-Packard and Cisco Systems had fell, while old reliables such as General Electronic, Coca-Cola and General Mills had jumped up the list. But the most desired industry remains consulting, despite the beating it has taken since the end of the dotcom boom, and the top firm remains McKinsey. Perhaps the reason is: in recent years McKinsey has done as much as any company to provide MBA graduates with increasingly better and more profitable positions.
The reason for this was the firm’s popularization of a concept known as "war for talent". It advocated finding the best and brightest and rewarding their innovations in proportion to "talent" instead of their performance or seniority(资格). But what is talent? And how does a company measure its employees’ talent, especially when assigning them to new projects? The "war for talent" recommends a careful assessment of the inner skills and characteristics ready for success but gives few clues as to what those inner skills might be, which might make the war standardless. For a company focused on quick growth, one shortcut could be young hires who had already been rewarded for their talent by receiving MBAs from well-respected schools. Thus as the idea of finding talented employees who could quickly learn the skills took off, so did the asking price of the star MBA graduates.
Unfortunately, now the "war for talent" seems less of a brilliant idea. The economic downturn, bringing with it less competition for the available talent, also did its part to control in indulgent(纵容的)employers.
Similarly, Professor Jeffrey Pfeffer emphasized that cultivating a talent means not just hiring the most effective performers, but being able to deal quickly and firmly with the least effective C performers. But he adds that the C refers not to the person but to the individual’s performance in a given job. Some low-performing managers were A or B performers earlier in their careers — and may attain that level of performance again.
MBA programs will remain attractive recruiting areas, but the MBA model itself has come under increasing criticism. Prof. Pfeffer, in a 2007 article found little evidence that an MBA had much effect on future salary or career. Future MBA students might need to provide more evidence of their talent to impress potential employers.
What is Professor Pfeffer’s attitude towards cultivating a talent?
选项
A、Only the A performers is worthy to be hired.
B、How to do with the C performers also needs attention.
C、C performers cannot change into A or B performers.
D、There is no difference among the A, B and C performers.
答案
B
解析
根据题干中的Professor Pfeffer可将本题出处定位于第4段。该段提到,Jeffrey Pfeffer教授强调,培养人才不仅仅是雇佣最高效的雇员,还要能够迅速坚定地与表现不佳的雇员打交道。B)“如何与表现不佳的雇员打交道也需要注意”与原文意思相符,其中的todo with与文中的to deal…with对应,故答案为B)。根据文中提到的“培养人才不仅仅是雇佣最高效的雇员”可排除A)。第4段末句提到,一些工作低效的经理曾经是高效的优秀员工,并且能够再次恢复到原先的状态,C)与之矛盾,故排除。D)在
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eC17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Theyweretoldthatonlyunderspecialcircumstances______(才允许新生参加补考).
A、Shegotseriouslyill.B、Shewasknockeddown.C、Shefelloverandhurtherself.D、Shewashitbyacar.C事实细节题。短文开头提到,讲话者运动队上
HowSafeIsYourCellPhone?IttakesalittleextraworktogetintouchwithAndreaBoland.TheMainestaterepresentative
A、Theweather.B、Thecultures.C、Thecustoms.D、Thefamilymember.D事实细节题。短文提到亚洲东部一些国家的人碰到陌生人时会以提问对方一些私人问题开始他们的谈话,如家庭、家或工作。这些问题被
A、Lookintothematter.B、BringMillybacktolife.C、Freehimfromascandal.D、Keepthewholethingasecret.B选项均以原形动词开头表明,本题
Auto-Tune:WhyPopMusicSoundsPerfectIfyouhaven’tbeenlisteningtopopradiointhepastfewmonths,you’vemissedthe
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversitywithoutanyclearideaofwhattheyaregoingtodoa
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversitywithoutanyclearideaofwhattheyaregoingtodoa
A、Inplaceofphysicaltherapy.B、Tocontrolbrainproblems.C、Topreventheartdisease.D、Torelievedepression.D事实细节题。对话中男士提到
A、Thebeachesaredirty.B、Theairiscontaminated.C、Peoplethereareexhausted.D、It’stoowindyforswimming.B对话中男士提到people
随机试题
A、 L3神经根受压B、L4神经根受压C、L5神经根受压D、S1神经根受压膝反射消失______。
患者男性,40岁,上腹被车撞伤2小时,面色苍白,烦躁,脉搏细弱,130/min,血压60/40mmHg。下列哪些检查最有诊断意义
TLC检查盐酸普鲁卡因注射液中对氨基苯甲酸时,显色定位杂质斑点采用
典型心绞痛患者含硝酸甘油后疼痛缓解时间多在
A注册会计师负责审计甲公司20×8年度财务报表。在了解内部控制时,A注册会计师遇到下列事项,请代为做出正确的专业判断。职责分离要求将不相容的职责分配给不同员工。下列职责分离做法中正确的是()。
键盘上的删除键和插入状态切换键分别是:
某旅游团去木兰围场旅游,团员们骑马、射箭、吃烤肉,最后去商店购买纪念品。已知:(1)有人买了蒙古刀。(2)有人没有买蒙古刀。(3)该团的张先生和王女士都买了蒙古刀。如果以上三句话中只有一句为真,则以下哪项肯定为真?
什么叫货币政策时滞?
能被“对象所识别的动作”和“对象可执行的活动”分别称为对象的
Heknowslittleofphysics,and______ofmath.
最新回复
(
0
)