首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Since the late 1970’s, in the face of a severe loss of market share in dozens of industries, manufacturers in the United States
Since the late 1970’s, in the face of a severe loss of market share in dozens of industries, manufacturers in the United States
admin
2010-03-25
58
问题
Since the late 1970’s, in the face of a severe loss of market share in dozens of industries, manufacturers in the United States have been trying to improve productivity and therefore enhance their international competitiveness through costcutting programs. (Cost-cutting here is definding the amount of labor constant.) However, from 1978 through 1982, productivity-- the value of goods manufactured divided by the amount of labor input-- did not improve; and while the results were better in the business upturn of the three years following, they ran 25 percent lower than productivity improvements during earlier, post-1945 upturns. At the same, it became clear that the harder manufactures worked to implement costcutting, the more they lost their competitive edge. With this paradox in mind, I recently visited 25 companies; it became clear to me that the costcutting approach to increasing productivity is fundamentally flawed. Manufacturing regularly observes a" 40, 40,20" rule, roughly 40 percent of any manufacturing-based competitive advantage derives from long-term changes in manufacturing structure (decisions about the number, size, location, and capacity of facilities) and in approaches to materials. Another 40 percent comes from major changes in equipment and process technology. The final 20 percent rests on implementing conventional costcutting. This rule does not be tried. The well-known tools of this approach-- including simplifying jobs and retraining employees to work smarter, not harder--do produce results. But the tools quickly reach the limits of what they can contribute. Another problem is that the cost-cutting approach hinders innovation and discourages creative people. As Abernathy’s study of automobile manufacturers has shown, an industry can easily become prisoner of its own investments in costcutting techniques, reducing its ability to develop new products. And managers under pressure to maximize cost-cutting will resist innovation because they know that more fundamental changes in processes or systems will wreak havoc with the results on which they are measured, production managers have always seen their job as one of minimizing costs and maximizing output. This dimension of performance has until recently sufficed as a basis of evaluation, but it has created a penny pinching, mechanistic culture in most factories that has kept away creative managers.
Every company I know that has freed itself from the paradox has done so, in part, by developing and implementing
a manufacturing strategy. Such a strategy facturing and implementing a manufacturing strategy. Such a strategy focuses on the manufacturing structure and on equipment and process technology. In one company a manufacturing strategy that allowed different areas of the factory to specialize in different markets replaced the conventional cost-cutting approach, within three years the company regained its competitive advantage. Together with such strategies, successful companies are also encouraging managers to focus on a wider set of objectives besides cutting costs. There is hope for manufacturing, but it clearly rests on a different way of managing.
The author’s attitude toward the culture is most factories in best described as ______.
选项
A、cautious
B、critical
C、disinterested
D、respectful
答案
B
解析
语气题。该题问:对大多数工厂的文化气氛,作者持什么态度?A项意为“谨慎的”;B项意为“批评性的”;C项意为“无兴趣的”;D项意为“表示尊敬的”。在本文的第三段中可以找到本题线索This dimension of performance has until recently sufficed as a basis of evaluation,but it has created a penny-pinching, mechanistic culture in most factories that has kept away creative managers.因此可以看出作者是持一种不赞成的负面态度。因此B项意为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eHqO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Musicaffectsusasprofoundlyasanythingweexperience.Verymanypeoplesaythatmusicisa【C1】______oftheireverydaylife.
Goodafternoon,folks.Today’sdiscussiontopicis"OnlineShopping".Withonlytwoweekstogo【C1】______,buyingpresentsisa
Goodafternoon,folks.Today’sdiscussiontopicis"OnlineShopping".Withonlytwoweekstogo【C1】______,buyingpresentsisa
Goodafternoon,folks.Today’sdiscussiontopicis"OnlineShopping".Withonlytwoweekstogo【C1】______,buyingpresentsisa
OnSaturdaymorningsIworkedinthefamilyshop.IstartedcyclingdowntotheshopwithDadonSaturdayassoonasIwasbige
ManypeoplearesurprisedtolearnthatAntarcticaisnearlytwicethesizeoftheUnitedStates.ThenameAntarcticawascoined
ManypeoplearesurprisedtolearnthatAntarcticaisnearlytwicethesizeoftheUnitedStates.ThenameAntarcticawascoined
Onepointthreebillionmetrictons—that’showmuchfoodthatwewasteeachyear.Notaneasynumbertowrapone’sheadaround.
A、Becausetheyarequitepopulartoday.B、Becausetheyareimportantinpeople’slife.C、Becausepeopleoftendiscussthesesite
A、Discotheques.B、Cinemaplexes.C、Church.D、Pub.D
随机试题
患儿,3个月前因结核病曾住院治疗。近3天来患儿易激惹,哭闹不止,频繁呕吐,嗜睡;腰穿脑脊液:糖及氯化物降低,蛋白增高,白细胞50×106/L。该患儿应考虑合并
下列行为中属于共同犯罪的有:
作家李先生从2010年3月1日起在某报刊连载一小说,每期取得报社支付的收入300元,共连载110期(其中3月份30期)。9月份将连载的小说结集出版,取得稿酬48600元。下列各项关于李先生取得上述收入缴纳个人所得税的表述中,正确的是()。
Socialchangeismorelikelytooccurinsocietieswherethereismixtureofdifferentkindsofpeoplethaninsocietieswherep
Supposeyouhavedamagedyourfriend’scomputerwhenyoulivedinhishouseafewdaysago.Writehimaletterto1)makean
Newscanbesomethingtheauthoritieswantyoutoknow,orsomethingtheywouldratherkeepsecret:anannouncementofa(1),d
TipsforEffectiveStudy1.Takegoodnotes.Suggestions:—Takenotesforaparticularclassin【1】;—Dateeach
ThearchitectoftheWalkieTalkiebuildinginLondonhasadmittedthathepredicteditmightreflecthotsunraystothestreet
TheNaziregimeis______ofallthemeandprincipleexceptappetiteandracialdomination.
Theinterestthatcreativedramaticsgeneratesinstudiesisitsmostobviousadvantage.Thefactthatchildrendevelop【C1】_____
最新回复
(
0
)