首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、1870. B、1893. C、1899. D、1944. A细节题。本题询问时间。在录音原文中提到: Indeed, in 870, the government passed an act of parliament, known as the E
A、1870. B、1893. C、1899. D、1944. A细节题。本题询问时间。在录音原文中提到: Indeed, in 870, the government passed an act of parliament, known as the E
admin
2022-01-23
48
问题
I: Good morning, everyone. Today I’d like to introduce Professor Jarvis, from the University of Survey, who is going to talk to us about British education. Well, Professor Jarvis.
J: Very pleased to meet you.
I: So, Professor Jarvis, could you tell us something about the history of British education?
J: Well, British education began in medieval churches and monasteries where, for the most part, religious subjects were taught. But over the centuries, the system slowly changed, and became available to more and more people. And during the 16th and 17th centuries charity schools for poor students and grammar schools for the more affluent were predominant, and they continued right up until the late 19th century.
I: So what brought about this change?
J: The 18th-century attitude toward education was influenced by French philosophers, who were great proponents of education for all, so during the 19th century large numbers of schools were built to provide education for as many people as possible. Indeed, in 1870, the government passed an act of parliament, known as the Elementary Education Act, which stated that all children, from the ages of 5 to 10, should receive a free elementary education. Compulsory education was extended by law to the age of 11 in 1893, and to 12 in 1899. At the end of World War I the minimum age at which children could leave school was raised to 14.
I: So children in Britain now leave school at the age of 14?
J: No. Towards the end of World War II, in 1944, another education act was passed by parliament. This raised the school leaving age to 15 and introduced a tripartite system of education consisting of grammar schools, secondary modern schools and technical colleges. It also introduced an examination system that determined which school children should go to. This examination was known as the 11 plus because it was taken at the age of 11 and was compulsory. Moreover, it ensured that only the children with top scores went to grammar school. For most, however, secondary modern schools were their destination. And in 1973, the school leaving age was raised, once again, to 16.
I: Are schools in Britain controlled by the government?
J: Yes, they are. In 1902 local education authorities were created. They received money directly from central government in Westminster, and were presided over by the Department of Education and Science. Today, however, local authorities are primarily responsible for the administration of the schools.
1. When was the Elementary Education Act passed in Britain?
2. Which group of children should receive a free elementary education according to Elementary Education Act?
3. Which is NOT one part of tripartite system of education?
4. In 1973, which was the school leaving age?
5. According to Professor Jarvis, who is responsible for the administration of schools in Britain nowadays?
选项
A、1870.
B、1893.
C、1899.
D、1944.
答案
A
解析
细节题。本题询问时间。在录音原文中提到: Indeed, in 870, the government passed an act of parliament, known as the Elementary Education Act, which stated that all children, from the ages of 5 to 0, should receive a free elementary education.所以《基础教育法》是在870年通过的,因此答案是选项A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eOIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)ConsideringhowjazzistranscribedinChinese(jueshi),youmaybemisledintoassumingthatitisanaristocraticcultural
(1)Mostpeoplehaveexperiencedthefeeling,afterataxingmentalwork-out,thattheycannotbebotheredtomakeanymoredecis
A、Frequentlychangetheirpasswordsofonlineaccounts.B、Puttheirphotosonlinefrequentlyandrandomly.C、Guaranteethedecen
Singles’Dayhasbeenhailedasanothervictorybymodernsocietyintermsofcommercialism.Businessmenviewitasagoldmine
Duringtheearlyyearsofthiscentury,wheatwasseenastheverylifebloodofWesternCanadaPeopleoncitystreetswatchedt
PASSAGETWOWhatdoesBernardShawmeanbysaying"EnglandandAmericaaretwocountriesseparatedbythesamelanguage"inPar
(1)Itishardformodernpeopletoimaginethelifeonehundredyearsago.Notelevision,noplastic,noATMs,noDVDs.Illnesse
A、Frenchcourse.B、Artisticactivities.C、Aninternship.D、Ajoboffer.BMissChen提到,她虽然并不后悔缩短大学时光,但她本应多花点时间在戏剧和音乐活动(dramatican
DifferentTypesofLearningI.ThedefinitionoflearningA.AprocessofpeopleexperiencingrelationshipbetweeneventsB.【T1】
A、Shewaswillingandready.B、Shesoundedmildlyeager.C、Shewasabitsurprised.D、Shesoundedveryreluctant.A本题问,新职位工作量大了许
随机试题
A.君药B.臣药C.佐药D.使药天王补心丹中的生地黄为
研究人员控制着研究因素的流行病学研究是下列哪项
A、普鲁卡因B、利多卡因C、丁卡因D、可卡因E、氯乙烷比较理想的阻滞麻醉药是
不属于上颌骨的是
2013年甲购买乙公司开发的商品房一套,合同约定面积为135平米。2015年交房时,住建部门的测绘报告显示,该房的实际面积为150平米。对此,下列哪一说法是正确的?(2016年卷三13题,单选)
合同履行地点没有约定或约定不明确的,下列确定方法的表述,正确的是( )。
最高额土地抵押担保的债权确定前,抵押权人与抵押人可以通过协议变更的内容不包括()。
有下列( )情形之一的,不得颁发导游证。
下面()不是VB的文件系统控件。
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandofeverydayperceptions,
最新回复
(
0
)