首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There is no more fashionable solution to the current global recession than "green jobs." Many countries are all eagerly promotin
There is no more fashionable solution to the current global recession than "green jobs." Many countries are all eagerly promotin
admin
2017-06-27
36
问题
There is no more fashionable solution to the current global recession than "green jobs." Many countries are all eagerly promoting clean-technology industries. It sounds like the ultimate win-win deal: create jobs, cut down on energy dependence, and save the planet from global warming. Ever since the recession began, governments, environmental groups, and even labor unions have been spinning out reports on just how many jobs might be created by these new industries—estimates that range from tens of thousands to millions.
Those kinds of predictions, however, may be overoptimistic. As a new study from McKinsey points out, the clean-energy industry doesn’t have much in common with old, labor-intensive manufacturing industries like steel and cars. A more accurate comparison would be to the semiconductor industry, which was also expected to create a boom in high-tech jobs but today employs mainly robots. Green-tech workers now make up only 0.6 percent of the American workforce. McKinsey figures that clean energy won’t command much more of the total job market in the years ahead.
On the other hand, a booming green sector could fuel job growth in other industries. Here, too, the story of the computer chip is instructive. Today the big chip makers like Intel employ only 0.4 percent of the U.S. workforce. But indirectly they helped create millions of jobs by making other industries more efficient.
McKinsey says that the same process could play out today if governments focused less on building a clean-energy industry and more on greening every part of the existing economy. U.S. efforts to promote corn-based ethanol (乙醇), for instance, are incredibly counter-productive. The state is creating inefficient sectors, with jobs that are not likely to last.
A better approach would be to push businesses and consumers to do the basics, such as to improve building insulation (绝缘材料) and replace outdated heating and cooling equipment. In places like California, 30 percent of the summer energy load is sucked up by air conditioning, so the state government now offers low-interest loans for consumers to replace old units with more efficient ones. Consumers pay back the loans through their taxes. When that money is spent, it drives demand and thus job growth in other areas.
Governments, environmental groups and labor unions predict that clean-energy industries_______.
选项
A、can reduce their dependence upon energy
B、may offer a large amount of job vacancies
C、may bring huge profits to the whole society
D、can hold back global warming for good
答案
B
解析
第1段最后一句提到政府、环保组织和工会报告说绿色产业(该句中的these new industries指代上文的clean-technology industries)能创造几万到几百万个就业岗位(from tens of thousands to millions),B中的a large amount of job vacancies与此对应,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eii7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
NewwordsentertheEnglishlanguageallthetime.InfactEnglishhasalwaysbeeninastateof【B1】______andinrecentyearsm
A、Hewillbeathisopponentsbyafewvotes.B、He’sthemostpromisingcandidatefortheschoolboard.C、Hewillbesupportedby
A、Quitdeliveringflowers.B、Workatarestaurant.C、Bringherflowerseveryday.D、Leavehisjobtoworkforher.D建议题。本题关键在于抓听
EarthHourisanannualglobalcampaignthatencouragespeopleandbusinessesaroundtheworldtoswitchoff【B1】______atthesa
Itshouldcomeasnosurprisethatthemorestressedparentsareatwork,thegreatertheburdenontheirfamily.It’salsoprob
A、Thebankhadfiredthewoman.B、Thewomanusedtoworkforalawyer.C、Theworkinthebankismoreinteresting.D、Thewomanu
A、Itcanhecookedinmanyways.B、Itisdeliciousbutinexpensive.C、Itgiveshigheryieldsthanothergraincrops.D、Itgrows
TeachersandparentsnormallycallattentiontothepictureswhentheyreadstorybookstopreschoolchildrenButastudysuggest
Didyouknowthatallhumanbeingshavea"comfortzone"regulatingthedistancetheystandfromsomeonewhentheytalk?Thisdi
Didyouknowthatallhumanbeingshavea"comfortzone"regulatingthedistancetheystandfromsomeonewhentheytalk?Thisdi
随机试题
Communicationcanbethemostcriticalaspectofwhetherachangestrategywillsucceedorfail.【T1】Thedegreetowhichinformat
意识清楚,记忆力差,生活自理能力下降,缺乏同情心,本能活动增多意识清楚,兴趣减退,思维迟缓、言语动作减少
色甘酸钠粉雾剂【处方】色甘酸钠20g乳糖20g制成1000粒该药中乳糖的作用是
下列不属于房源信息内部推广方式的是()。
考虑风荷载和地震作用对高耸结构的影响时,以下概念______项是错误的?
运用价值工程优化设计方案所得结果是:甲方案价值系数为1.36,单方造价1200元,重要系数0.3215;乙方案价值系数为1.28,单方造价1250元,重要系数0.2132;丙方案价值系数为1.15,单方造价1230元,重要系数0.2886;丁方案价值系数
下列商品所有权上的主要风险和报酬未转移给购买方的有()。
下列关于盈亏平衡点的说法,正确的有()。
下列句子中存在歧义的是()。
A、ShewasthefirstwomantoleadabigU.S.publishingcompany.B、ShegotherfirstjobasateacherattheUniversityofChica
最新回复
(
0
)