首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
Passage 4 Many children first learn the value of money by receiving an allowance.The purpose is to let children learn from exp
Passage 4 Many children first learn the value of money by receiving an allowance.The purpose is to let children learn from exp
admin
2016-03-01
54
问题
Passage 4
Many children first learn the value of money by receiving an allowance.The purpose is to let children learn from experience at an age when financial mistakes are not very costlv.
The amount of money that parents give to their children to spend as they wish differs form family to family.
At first,young children may spend all of their allowance in no time.If thev do this, they will learn the hard way that spending must be done within a budget,which demands choices between spending and saving.Older children may be responsible enough to save money for larger costs,like clothing or electronics.
But it is not a good idea to pay your child for work around the home.These jobs are a normal part of family life.Paying children to do extra work around the house,however,can be useful.It can even provide an understanding of how a business works.
Allowances give children a chance to experience the things they can do with monev.
They can share it in the form of gifts or giving to a good cause.They can spend it by buying things they want.Or they can save and maybe even invest it.Saving helps children understand that costly goals require sacrifice:you have to cut costs and plan for the future.
Many banks offer services to help children and teenagers learn about personal finance.A savings account is an excellent way to learn about the power of compound interest.
Compounding works by paying interest on interest.So,for example,one dollar invested at two percent interest for two years will earn two cents in the first year.The second year, the money will earn to percent of one dollar and two cents,and so on.That may not seem like a lot.But over time it adds up.
Which of the following is NOT mentioned as one of the ways children can deal with money?( )
选项
A、Donating their money to the poor
B、Buying a desirable new cell phone
C、Setting costly goals for themselves
D、Saving it in a personal bank account
答案
C
解析
由原文第四段spend it by buying thing,save,invest,share it得出,选项ABD均有所提及,唯有C不是处理钱的做法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/f07l777K
本试题收录于:
公共基础知识题库事业单位考试分类
0
公共基础知识
事业单位考试
相关试题推荐
我国土地资源的基本特点不包括()。
某镇政府为了道路拓宽工程建设需要,必须征收村民张某宅基地上的6间住房。在集体土地征收还未报省政府批准的情况下,镇政府就根据自己制定的补偿办法.与张某协商房屋补偿问题,但未能达成协议。为了赶工程,镇长下令公务员李某组织人员,趁张某外出期间,将其中的3间住房强
张某是江城市人,自2011年11月起开始担任生产音响设备的民营企业江城市前锦电子有限责任公司总经理,月薪15000元。任职期间,在办理相关手续后,张某在2012年又兼任生产汽车音响设备的江城市鹏程电子有限责任公司副经理,当年从该公司领取报酬10万元。张
张亮和李刚两人互发电子邮件协商洽谈合同。9月1日张亮说:“我有iphone一部,八成新,3000元出手。”9月2日李刚回复说:“东西不错,2800元可要。”张亮于9月3日回复说:“可以,9月8日到我这来交易。”于是李刚9月4日回复:“好。”张亮于当日收到该
通常所说的I/O设备指的是()。
Passage4Manychildrenfirstlearnthevalueofmoneybyreceivinganallowance.Thepurposeistoletchildrenlearnfromexp
Passage3CNNnews-Jan.16,2013ProtestshavebeengoingonforaboutaweeknowinthenorthernIrishcapitalofBelfas
Passage2lifebytrainedandexperiencedexperts.Youwillalsogoonwalkswhichtakeyoudeeperanddeeperundertheforestca
Passage2lifebytrainedandexperiencedexperts.Youwillalsogoonwalkswhichtakeyoudeeperanddeeperundertheforestca
随机试题
卵巢功能不全和闭经宜选用:
预防慢性阻塞性肺疾病(COPD)应首先强调
患者,男性,34岁,右下颌下区无痛性质软肿物发现3个月,表面皮肤正常,口内检查亦未见异常。行下颌下手术时见肿物呈囊性,术中囊壁破裂,流出黏稠而略带黄色蛋清样液体,遂将囊壁及下颌下腺一并摘除,但术后不久囊肿复发。该病最可能的诊断是
喜好网球和游泳的赵某从宏大公司购买某小区商品房一套,交房时发现购房时宏大公司售楼部所展示的该小区模型中的网球场和游泳池并不存在。经查.该小区设计中并无网球场和游泳池。“下列哪些选项是正确的?(2008年试卷三第54题)
根据企业所得税法的规定,下列固定资产可以计提折旧在税前扣除的是()。
关于疫苗,下列说法错误的是:
水果:苹果()
唐朝夫妻双方自愿离婚的,称为()
下列叙述中,正确的是()。
PrimeMinisterRecepTayyipErdoganexpressedTurkey’sgratitudetotheFrenchlegislatorswhoappealedforthecourt,sayingth
最新回复
(
0
)