首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Ground-level ozone is an air pollutant that causes human health problems even at very low levels. It also damages crops and othe
Ground-level ozone is an air pollutant that causes human health problems even at very low levels. It also damages crops and othe
admin
2014-01-13
36
问题
Ground-level ozone is an air pollutant that causes human health problems even at very low levels. It also damages crops and other vegetation. It is a key ingredient of urban smog. "Good ozone" occurs naturally in the stratosphere approximately 10 to 30 miles above the earth’s surface and forms a layer that protects life on earth from the sun’s harmful rays.
"Bad ozone" is formed in the earth’s lower atmosphere, near ground level, when pollutants emitted by cars, power plants, industrial boilers, refineries, chemical plants, and other sources react chemically in the present of sunlight. Ozone pollution is a concern during the summer months when the weather conditions needed to form ground-level ozone — lots of sun, hot temperatures — normally occur. The length of ozone season varies from one area of the United States to another. Southern and southwestern states may have an ozone season that lasts nearly the entire year.
Ozone can irritate lung airways and cause inflammation much like sunburn. Other symptoms include wheezing, coughing, pain when taking it deep breath, and breathing difficulties during exercise of outdoor activities. People with respiratory problems are most vulnerable, but even healthy people who are active outdoors can be affected when ozone levels are high. Repeated exposure to ozone pollution for several months may cause permanent lung damage. Anyone who spends time outdoors in the summer is at risk, particularly children and other people who are active outdoors. Even at very low levels, ground-level ozone triggers a variety of problems including aggravated asthma, reduced lung capacity, and increased susceptibility to respiratory illnesses like pneumonia and bronchitis.
Ozone damage can occur without any noticeable signs. People who love in areas where ozone levels are frequently high may find that their initial symptoms go away overt time — particularly when exposure to high ozone levels continues for several days. Ozone continues to cause lung damage even when the symptoms have disappeared.
We can see that the passage is mainly about______.
选项
A、good ozone and its function of protecting people
B、ozone pollution and its effects on people’s health
C、the measures mat Southern states of the U. S. should take against ozone pollution
D、how people with respiratory problems should protect themselves from ozone pollution
答案
B
解析
主旨思想题。结合文章大意可知,本文主要讲述了臭氧污染对人类健康的影响及其形成。选项C和D在文中没有提及,选项A不是全文的重点。选项B符合文意。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/f4hO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Mostofthepeoplewhoappearmostoftenandmostgloriouslyinthehistoryhooksaregreatconquerorsandgeneralsandsoldiers
ResalePriceMaintenanceisthenameusedwhenaretaileriscompelledtosellatapricefixedbythemanufacturerinsteadofc
Isawatelevisionadvertisementrecentlyforanewproductcalledanairsanitizer.Awomanstoodinherkitchen,sprayingthe
Thecompanyhasbeenforcedto______200employeesduetofinancialproblems.
Acidrainleadstofishmortality.ManyspeciesoffishcannotsurviveinaquaticenvironmentswherethepHisbelow5.0.Ifthe
Acidrainleadstofishmortality.ManyspeciesoffishcannotsurviveinaquaticenvironmentswherethepHisbelow5.0.Ifthe
Whatdoconsumersreallywant?That’saquestionmarketresearcherswouldlovetoanswer.Butsincepeopledon’talwayssaywhat
TheInternationalCommitteeoftheRedCrosssaysitwillneednearly$650milliontohelpvictimsofarmedconflictandviolen
ThebeginningsoftheCoca-Colawerebumble.In1886,anAtlantapharmacist,JohnPemberton,madetheoriginalmixture,【C1】_____
Notuntilthe1980’s______inBeijingstarttofindwaystopreventhistoricbuildingsfromdestruction.
随机试题
______youchoosetocontactus,youcanexpectourefficientandhelpfulservice.
含砷类的外用药为
不属于免疫血清的是()
A县天籁公司和B县知音公司在C县订立供销合同,合同约定天籁公司向知音公司出售100台彩电。双方约定运输方式为代办托运。此外双方还还约定纠纷的解决方式为仲裁,并约定了广州仲裁委员会为仲裁机构。后天籁公司依约向知音公司提供了彩电。知音公司一直拖欠天籁公司40万
关于水质模型的空间维数的说法正确的是()。
下列不属于债券的基本性质的是()。
当市场利率上升时,债券价格也上升。()
英国剑桥大学的史蒂芬·霍金教授是当代国际著名的物理学大师。也是杰出的科普作家,他1988年写的一部在世界上广为流传的科普小说()。
试述维果茨基和皮亚杰的认知发展观,并比较其异同。
在ARM汇编语言中,小端模式下,通过伪指令DataADCD0xAABBCCDD在内存中定义了1个32位操作数,已知R1=0x11223344,则依次执行。LDR,R0,=DataASTRR1,[R0]以下说明错误的是()。
最新回复
(
0
)