首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
If you live in a city in North America or Europe, you have probably never thought much about water. Whenever you need some, you
If you live in a city in North America or Europe, you have probably never thought much about water. Whenever you need some, you
admin
2013-06-25
47
问题
If you live in a city in North America or Europe, you have probably never thought much about water. Whenever you need some, you turn on the tap and there it is. Millions of people in other parts of the world are not so lucky. They have trouble getting enough clean water for their basic needs. This situation may soon become common all around the world, scientists believe. In fact, they say that the lack of clean water may be one of the biggest issues in the twenty-first century.
The reasons for this are clear. On the one hand, people are using more water than ever before. Over the last fifty years, the population of the world has more than doubled. On the other hand, many sources of surface water such as rivers, lakes and streams are too polluted and unhealthy for use as drinking water.
This has forced more and more people to drill wells so they can get water from underground. There are enormous amounts of water deep underground in lakes called aquifers. Until recently, scientists believed this underground water was safe from pollution. Then, in the 1980s, people in the United States began to find chemicals in their well water, and scientists took a closer look at what was happening. Weldon Spring, Missouri, for example, was the site of a bomb factory during World War II. The factory was destroyed after the war, but poisonous chemicals remained on the ground. Very slowly, these chemicals dripped down through the ground and into the aquifer. Once they did, however, the water from that aquifer was no longer drinkable.
It probably never will be drinkable again. Underground water is not renewed regularly by the rain, like lake or river water. Thus, if a harmful chemical gets into an aquifer, it will stay there for a very long time. Furthermore, it is nearly impossible to remove all the water in an aquifer and clean out the pollutants.
Industrial sites like Weldon Spring are one cause of underground water pollution. There are thousands of such sites in the United States alone, and many others around the world. Underground water pollution is also caused by modern farming methods, which require the use of large amounts of chemicals in the fields. And finally, yet another important cause of underground water pollution is waste. That includes solid waste thrown away in dumps and landfills, and also untreated human and animal waste.
The situation is indeed very serious. Fortunately, there are many aquifers and they are very large. Only a small number have been seriously damaged so far. But if the world does not want to go thirsty in the near future, further pollution must be prevented. Around the world, governments must make real changes in industry, agriculture and waste disposal.
We can infer from this passage that industry, farming and waste are______.
选项
A、polluting all aquifers in the United States
B、minor sources of underground water pollution
C、causing problems in bomb factories
D、the three main sources of underground water pollution
答案
D
解析
根据倒数第2段的3句话,即:“Industrial sites like Weldon Spring are one cause ofunderground water pollution.”,“Underground water pollution is also caused by modern farmingmethods,which require the use of large amounts of chemicals in the fields.”,“And finally,yetanother important cause of underground water pollution is waste.”,可推断地下水污染的三大原因——工业、农业和废弃物,因此答案为D项。A项说法太绝对,与原文内容不符;B项说工业、农业和废弃物是地下水污染的次要原因,与文意相矛盾;C项未提及,予以排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fRn7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Theword"exceeded"inparagraph1mostprobablymeans______.Accordingtothepassage,theword"Nowcast"(paragraph3)means
A、Ajoblisting.B、Apersonalresume.C、Apermissionslip.D、Asalaryrequirement.B①细节题。文中提醒学生咨询时besuretobringaresume(一定要带
Ifyouwanttosetupacompany,youmust______(遵守官方规定的章程).
A、Hecan’trecallwherehelefthisportablecomputer.B、He’sgotaterribleheadacheandforgetsthingseasily.C、He’ssometro
CopingwithClimateChangeWhatwehavelearnedsofarabouthowclimatechangesisaffectingourglobalenvironment.Studie
A、Becausetheywerenoteasilyburnedandcanlastlong.B、Becausetheywereverycheapmaterials.C、Becausetheycouldbefound
Fromchildhoodtooldage,wealluselanguageasameansofbroadeningourknowledgeofourselvesandtheworldaboutus.When
AutomationThetermautomationwascoinedaround1946bytheautomobileindustrytodescribetheincreaseduseofautomatic
AutomationThetermautomationwascoinedaround1946bytheautomobileindustrytodescribetheincreaseduseofautomatic
A、Noneofthemsurvivedtheaccident.B、Somewerewounded,buttherewerenodeaths.C、Somewerekidnappedandthreeofthemdie
随机试题
下列关于扁平型组织结构优点的陈述中,不正确的是()
用含氯消毒剂干粉加入排泄物中,使含有效氯()
急性喉气管支气管炎时一般不出现
肾病综合征患儿,禁盐两个月,近三天频繁呕吐,水肿未消退,嗜睡,血压下降,惊厥2次,诊断可能为
对宗地价格的评估,估价方法选择不当的是()。
关于高压喷射注浆加固地基施工的基本工序,说法正确的是()。
经营者和消费者进行交易,应当遵守()的原则。
检查软件产品是否符合需求定义的过程称为()。
Shopperswhohaveflockedtoonlinestoresfortheirholidayshoppingarelosingprivacywitheverymouseclick,accordingtoa
Man:How’syournewjob?Woman:It’squiteallright,butit’lltakemesometimetolearntheropes.Question:Whatdoesthewo
最新回复
(
0
)