首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
An attempt towards the rectification of the rot that has set in the social and national life of the country is being made, with
An attempt towards the rectification of the rot that has set in the social and national life of the country is being made, with
admin
2011-02-25
55
问题
An attempt towards the rectification of the rot that has set in the social and national life of the country is being made, with great enthusiasm, through judicial activism. However judicial activism alone does not suffice for the rectification of this all-pervading malaise. What is urgently needed is the support of other social agencies/institutions. A very important role in this matter can be played by media activism, the topic under discussion today.
It is undoubtedly true that the position of media or journalism is not that of a mission but of a commercial industry. The truth of the matter, however, is that our present journalism is used to presenting only half side of the picture. This is the root cause of all our problems. In view of the present circumstances media activism would amount to present a balanced reporting of the situation abandoning the present policy of selective reporting.
The principle of modern journalism can be understood from this saying: "When a dog bites a man it is no news, but when a man bites a dog, it is news". One practical example of this method is provided by our present journalism which is constantly engaged in giving maximum coverage to any hot news created by an unruly section of Muslims. If the percentage of hot news forms only one percent the percentage of soft news is not less than 99 percent. But the readers of the newspapers aretotally in the dark about this 99 percent of the picture, whereas the one percent is being repeated. Similarly if an extremist Hindu creates hot news, this will find a place in all the newspapers the next day. Whereas even in the Hindu world there is 99 percent soft news while hot news forms not more than one percent.
As a result of this one sided study, unreal opinion is formed by both the communities regarding one another. Taking extreme forms this unreal opinion at times turns into communal riots. The selective reporting of this nature remains a permanent obstacle to the path of national integration.
For the rectification of this state of affairs a powerful journalists organization-as we already have formed for our rights-based on the principles of social responsibilities is required. Media Relations Forum is an organization which aims at working for this goal.
Along with this I should like to put forward a proposal for bringing about an atmosphere of support and cooperation between the newspapers and social workers. Whenever a rumor spreads or a group indulges in any activity which may lead to disrupting peace, social workers should immediately engage themselves in a thorough investigation of the matter and then through the full support of the newspapers the actual version is published in the newspapers. This is the only way to maintain peace and harmony in communities.
From the passage, we know that Media Relation Forum is ______.
选项
A、a seminar in which journalists from difference places learn and communicate
B、an organization promoting social responsibilities of media
C、a management body to rectify all kinds of misconduct of media
D、an organization to protect the rights and safety of journalists
答案
B
解析
细节题;作为专有名词的“Media Relation Forum”可以方便地帮助我们在原文中进行定位,在原文的第五段我们可以找到这个专有名词,原文中有“Media Relations Forum is an organization which aims at working for this goal"这样的表述,我们只要确定了这里所说的“this goal"所代表的内容就可以解答该题,我们向上进行寻找,在第五段可以看到“For the rectification of this state of affairs”,而结合前文我们的分析和题目的回答,我们知道这里所说的“this state of affairs"指的是前文一直在探讨的媒体的“selective reporting’’问题。而后面又出现了“principles of social responsibilities”这样直接的表达。接下来比较阅读4个选项,B选项是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fZZ4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Maintainingclassroomdisciplineisagrowingproblemformanyschools.(46)Somechildrenseemincapableoffollowingtherules,
Accordingtothetext,scholarsandstudentsaregreattravelersbecauseWhat,inthewriter’sopinion,happenstoascholarwh
Towhichofthefollowingstatementsmighttheauthoragree?Accordingtothepassage,whatcauseseducationallyunderutilizing
TheimplicationofthesecondparagraphisthatAbrahamLincoln______ThehabitofreflectionhelpedLincoln______
Whatdoestheauthorbelieveaccordingtothepassage?______Whydoesthedrop-outrateofcollegestudentsseemtogoup?_____
Thediscoveryoftheshipisimportanttostudentsofearlyshipsandtheirroutesbecause______.Theapproximatedateofthe
Thediscoveryoftheshipisimportanttostudentsofearlyshipsandtheirroutesbecause______.Archaeologistswereableto
Atsomepointduringtheireducation,biologystudentsaretoldaboutaconversationinapubthattookplaceover50yearsago.
Youmustinsistthatstudentsgiveatruthfulanswer______withtherealityoftheirworld.
Duringthereadinglesson,theteacheraskedstudentstoreadafew______fromthenovel.
随机试题
两种离子共存时,通过控制溶液酸度选择性滴定被测金属离子应满足的条件是lgK’MY-lgK’NY≥5。()
互联网中网页的编写使用的语言是________。
成熟的红细胞没有________也没有________,胞质内充满________,其功能是运输________和________两种分子。
男性,35岁,发热、双颈部淋巴结进行性肿大1个月。查体:双侧颈部可触及数个1.5cm×1.5cm左右大的无触痛淋巴结,肝、脾肋下未触及。血象正常。胸部、腹部CT未发现深部淋巴结肿大。哪项检查对诊断帮助最大
红外线穿透人体组织的最大深度为
毒鼠强的中毒解救是
环境污染遥感调查常用的技术手段是()。
货币型理财产品是投资于货币市场的银行理财产品,它主要投资于()。
在PowerPoint编辑状态下,下列功能不能实现的是()。
Canyougivemeacase______thisphrasecanbeused?
最新回复
(
0
)