首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Well-to-do parents are increasingly opting to send their children to single-sex prep schools, reversing the trend of recent year
Well-to-do parents are increasingly opting to send their children to single-sex prep schools, reversing the trend of recent year
admin
2013-06-02
69
问题
Well-to-do parents are increasingly opting to send their children to single-sex prep schools, reversing the trend of recent years. Last week, Michael Gove told us that we needed to promote a Dangerous Book for Boys culture so that boys could be boys again. At the beginning of this month, it (re-)emerged that there were far fewer male teachers in primary schools to act as role models.
Underlying this is anxiety about achievement; recent Department for Education figures show that nearly double the number of boys failed to reach expected standards at seven. The gender gap is more than 10 points in English at 11. Behaviour is a worry too. Boys are three and a half times more likely to be excluded, and the figure is worse still if you are a working-class or black boy.
Today’s answer to the problem seems to be single-sex schools. Yet debates about their value are both age-old and decidedly unresolved. Proponents (倡导者) argue that keeping boys together allows them to expel their "boyish" energy more freely — ensuring they are in line and on task. Girls are said to benefit too, with more support to build self-confidence.
But there is also evidence in the other direction. A report commissioned by the Headmasters and Headmistresses conference, which represents top private schools, shows that single-sex schools make little difference to outcomes. What’s more, arguing that Eton is a good school because it only admits boys is like saying Wayne Rooney is a good footballer because he wears a nice kit — one does not necessarily lead to the other.
In practice, the single-sex question is a distraction from what really matters. It sounds obvious, but boys (and girls) will do better if they are taught better by teachers who understand their individual needs. That means skilled practitioners (从业者) using the curriculum creatively to engage and excite every single child in front of them — regardless of their gender. And, incidentally, male and female teachers have equal capacity to get this right.
Of course this is hard, and I can say I fell short many times. But just by introducing a gender control on the group isn’t going to make it any easier. What about the girl who likes active learning or the boy who is shy? I am not sure they would get a fair deal if our teaching is framed by gender behaviours. In any case, we want kids to be able to excel in response to all learning environments —not just the ones they are comfortable in. So let girls be boisterous (活跃的), and boys self-reflect. And let them learn together, taught by the best teachers we can find.
What’s supporters’ argument for single-sex schools?
选项
A、There exists no gender gap in these schools.
B、They are beneficial to both boys and girls.
C、Boys gain more confidence in boy schools.
D、They help girls achieve their full potential.
答案
B
解析
根据题干中的supporters’argument将本题出处定位到第三段最后两句。这两句提到,支持者争辩说,把男孩子们放在一起可以让他们更加自由地释放出“男孩子气的”能量——确保他们既行为得体,又能完成学业。女孩子们也会受益匪浅,能获得更多支持,建立自信。由此可知,支持者认为单性学校对男孩和女孩都有益,故答案为[B]。[A]在文中未提及。该段末句提到,女孩子可以建立更多自信,故排除[C]。文中提到的让男孩子们自由地释放出自己的能量,而不是让女孩充分发挥潜能,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fs67777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Sportisnotonlyphysicallychallenging,butitcanalsobementallychallenging.Criticismfromcoaches,parents,andotherte
A、ItisthreetimesbiggerthanEarthinsize.B、Itis20lightyearsawayfromEarth.C、Itstemperatureisbetween10to20℃.D
A、Therewasaweaklinkbetweencancerriskanddrinkingdecaffeinatedcoffee.B、Peoplewhodrinklessthan4cupsofcoffeead
A、Totakesomemorevegetables.B、Toavoidtakinganymorefood.C、Topassthewomanthemeat.D、Tohelptopreparethepotatoes
A、Modernscholarstendtodenytheinfluenceofcultureonsocialdevelopment.B、Onlyafterthe1950sdidscholarsrealizetheg
Themostobviousdifferencebetweenrealessaysandthethingsonehastowriteinschoolisthatrealessaysarenotexclusivel
Foralltheirgreatdiversityofshapesandsizes,glacierscanbedividedintotwoessentialtypes:valleyglaciers,whichflow
A、Bygoingonadiet.B、Bydoingphysicalexercise.C、Byhavingfewermeals.D、Byeatingfruitandvegetables.BW:WhenIgoon
随机试题
老年社区照顾的特点有()。
阅读下面的古诗,回答问题。壬辰寒食王安石客思似杨柳,春风千万条。更倾寒食泪,欲涨冶城潮。巾发雪争出,镜颜朱早凋。未知轩冕乐,但
患者女性,28岁,4d前行剖宫产手术,术后出现头痛,伴恶心呕吐,立位时明显,卧位时减轻,头MRI未见异常。考虑诊断为
对于查验过程中由于海关工作人员责任造成的货物损失,进出口货物的收发货人或者其代理人可以要求海关就货物损坏的实际情况进行赔偿。但以下情况不属于海关赔偿的范围:
在施工图设计阶段,根据施工图纸确定的工程量,套用有关预算定额单价、取费率和利税率等编制()。
同其他税种相比,农业税具有以下显著特点()。
某学校开展“森林课堂”研学活动,通过让学生拿桶取水,倒量杯,用滤纸过滤,再用放大镜来观察等方式教学生探究自然。以下关于“森林课堂”研学活动的开展,不正确的是()。
透过车轮卷起的黄土,却见山野人秋,庄稼割过,静谧中含着一些寂静,只有阳光在切割过的根茬上烁烁闪亮。_______。填入横线上最恰当的是()。
在公共场所中常有各种各样的提示语,下列选项中,提示语使用最恰当的是:
以下关于编程语言的描述中,正确的是______。
最新回复
(
0
)