首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Since the late 1970’s, in the face of a severe 10ss of market share in dozens of industries, manufacturers in the United States
Since the late 1970’s, in the face of a severe 10ss of market share in dozens of industries, manufacturers in the United States
admin
2011-01-02
51
问题
Since the late 1970’s, in the face of a severe 10ss of market share in dozens of industries, manufacturers in the United States have been trying to improve productivity and therefore enhance their international competitiveness through cost-cuttig programs. (Cost-cutting here is defining the amount of labor constant.) However, from 1978 through 1982, productivity -- the value of goods manufactured divided by the amount of labor input -- did not improve; and while the results were better in the business upturn of the three years following, they ran 25 percent lower than productivity improvements during earlier, post-1945 upturns. At the same, it became clear the harder manufactures worked to implement cost-cutting, the more they lost their competitive edge.
With this paradox in mind, I recently visited 25 companies; it became clear to me that the cost-cutting approach to increasing productivity is fundamentally flawed. Manufacturing regularly observes a "40, 40, 20" rule. Roughly 40 percent of any manufacturing-based competitive advantage derives from long-term changes in manufacturing structure (decisions about the number, size, location, and capacity of facilities) and in approaches to materials. Another 40 percent comes from major changes in equipment and process technology. The final 20 percent rests on implementing conventional east-cutting. This rule does not be tried. The well-known tools of this approach -- including simplifying jobs and retraining employees to work smarter, not harder -- do produce results. But the tools quickly reach the limits of what they can contribute.
Another problem is that the cost-cutting approach hinders innovation and discourages creative people. As Abernathy’s study of automobile manufacturers has shown, an industry can easily become prisoner of its own investment in cast-cutting techniques, reducing its ability to develop new products. And managers under pressure to maximize cost-cutting will resist innovation because they know that more fundamental changes in processes or systems will wreak havoc with the results on which they are measured. Production managers have always seen their job as one of minimizing costs and maximizing output. This dimension of performance has until recently sufficed as a basis of evaluation, but it has created a penny-pinching, mechanistic culture in most factories that has kept away creative managers.
Every company I know that has freed itself from the paradox has done so, in part, by developing and implementing a manufacturing strategy. Such a strategy facturing and implementing a manufacturing strategy. Such a strategy focuses on the manufacturing structure and on equipment and process technology. In one company a mamufacturing strategy that allowed different areas of the factory to specialize in different markets replaced the conventional cast-cutting approach; within three years the company regained its competitive advantage. Together with such strategies, successful companies are. also encouraging managers to focus on a wider set of objectives besides cutting costs. There is hope for manufacturing, but it clearly rests on a different way of managing.
The author’ s attitude toward the culture in most factories is best described as ______.
选项
A、cautious
B、critical
C、disinterested
D、respectful
答案
B
解析
该题问:对大多数工厂的文化气氛,作者持什么态度?A项意为“谨慎的”;B项意为“批评性的”;C项意为“无兴趣的”;D项意为“表示尊敬的”。在本文的第三段中可以找到本题线索:This dimension of performance has until recently sufficed as a basis of evaluation,but it has created a pennypinching,mechanistic culture in most factories that has kept away creative managers,意为“这一评判标准直到最近仍是适用的,不过它却造成了大多数工厂中的斤斤计较的、机械式的文化氛围,这将把有创造性的管理者拒之门外”。可以看出作者是持一种不赞成的负面态度。因此B项为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gYlO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
AccordingtoMiekeyKaus,whichofthefollowingisNOTtrue?InKaus’opinion______.
WhatisthecauseoftheproblemthatpeoplelivingonpartsofthesouthcoastofEnglandface?Itisnotfeasibletobuildse
A、Crossmaybeseverelypunished.B、Cross’illnessjustifieshismisconduct.C、CrossandLawtonworkpart-timeforHolderandBr
A、Theliteraryworld,theartcircles,socialscience-economics.B、Historyandgeography,scienceandtechnology.C、Speciesand
NewEnglandisinthe_____oftheUnitedStates.
OppositiontotheVietnamWarintheUnitedStatesdevelopedimmediatelyafterthebeginningofthewar,chieflyamongtradition
Thousandsofteachersattheelementary,secondary,andcollegelevelscantestifythattheirstudents’writingexhibitsatende
1 ApanelofthegreatandthegoodfromEuropeandtheUnitedStatesrecentlydrewupanelegantblueprintforremakingtheAt
A、hasbeenfoundguiltyofwrongdoingB、wasforcedtostepdownafter10of24cabinetmembersresignedfromthegovernmentC、wi
随机试题
In______,Shakespearehasnotonlymadeaprofoundanalysisofthesocialcrisisinwhichtheevilscanbeseeneverywhere,but
(2012年第83题)腹部外伤中最容易受损的器官是
一胎龄34周早产儿目前生后3周,为预防缺铁性贫血护士应提醒家长为小儿补充铁剂的时间是
已知某单层工业厂房的I形截面边柱,有吊车,从基础顶面算起下柱高6.7m,柱的控制内力N=853.5kN,M=352.5kN·m,截面尺寸如下图所示。混凝土强度等级为C35,采用HRB335钢筋,对称配筋。安全等级为二级,环境类别为二类。
在房地产开发投资过程中,需要投资者具备的经验和能力有()。
职业评定是一个综合的过程,涉及身体、心理和职业适应性三个方面,其中不包括对残疾人的()进行评定。
(江苏2011B—80)35.8,57.12,(),1113.24,1317.30,1719.36
当臭氧达到一定浓度之后,会对人体造成严重的伤害。当人们吸人臭氧之后,臭氧就会因为其强氧化作用而使呼吸道产生烧灼感,造成呼吸系统充血或发炎,儿童、老人和患有呼吸道疾病的人受到臭氧的伤害尤为严重。据专家统计,在欧洲,臭氧污染导致欧洲人的死亡率增加了2%到12%
已知f(x)=,则∫01x2f(x)dx=________.
A、正确B、错误B
最新回复
(
0
)