首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is a wise father that knows his own child, but today a man can boost his paternal(fatherly)wisdom — or at least confirm that
It is a wise father that knows his own child, but today a man can boost his paternal(fatherly)wisdom — or at least confirm that
admin
2014-02-25
31
问题
It is a wise father that knows his own child, but today a man can boost his paternal(fatherly)wisdom — or at least confirm that he’s the kid’s dad. All he needs to do is shell out $30 for paternity testing kit(PTK)at his local drugstore — and another $120 to get the results.
More than 60,000 people have purchased the PTKs since they first become available without prescriptions last years, according to Doug Fogg, chief operating officer of Identigene, which makes the over-the-counter kits. More than two dozen companies sell DNA tests directly to the public, ranging in price from a few hundred dollars to more than $2,500.
Among the most popular: paternity and kinship testing, which adopted children can use to find their biological relatives and families can use to track down kids put up for adoption, DNA testing is also the latest rage among passionate genealogists — and supports businesses that offer to search for a family’s geographic roots.
Most tests require collecting cells by webbing saliva(唾液)in the mouth and sending it to the company for testing. All tests require a potential candidate with whom to compare DNA.
But some observers are skeptical. "There is a kind of false precision being hawked by people claiming they are doing ancestry testing," says Trey Duster, a New York University sociologist. He notes that each individual has many ancestors — numbering in the hundreds just a few centuries back. Yet most ancestry testing only considers a single lineage(世系), either the Y chromosome(染色体)inherited through men in a father’s line or mitochondrial(线粒体)DNA, which is passed down only from mothers. This DNA can reveal genetic information about only one or two ancestors, even though, for example, just three generations back people also have six other great-grandparents or, four generations back, 14 other great-great-grandparents.
Critics also argue that commercial genetic testing is only as good as the reference collections to which a sample is compared. Databases used by some companies don’t rely on data collected systematically but rather lump together information from different research projects. This means that a DNA database may have a lot of data from some regions and not others, so a person’s test results may differ depending on the company that processes the results.
A problem commercial genetic testing faces is______.
选项
A、disorganised data collection
B、overlapping database building
C、excessive sample comparison
D、lack of patent evaluation
答案
A
解析
根据题干中的commercial genetic testing将本题出处定位于末段。末段首句提到,批评家们还说商业性基因检测的可靠性仅与信息收集一样。第2句提到,一些公司数据库里的数据并非系统性地收集而得,而是将不同研究项目的信息集中到一起,由此可知,答案为A),其中的disorganised data collectiong对应原文中的don’t rely on data collected systematically。根据第3句排除B)“数据库重复建设”和C)“过度的样本比对”。D)“缺少专利评估
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/geS7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Evenintelligentlifeonearthcouldn’tsendradiowaveshalfacenturyago.Soitwouldbeimpossibleforanyintelligentbeing
Participantobservationalsoreflectsanthropology’sdualnatureasbothascientificandahumanisticdiscipline(科学).Through
Participantobservationalsoreflectsanthropology’sdualnatureasbothascientificandahumanisticdiscipline(科学).Through
A、InJuneorJuly.B、InJuly.C、InMayorJune.D、InMay.C短文开头说:“5、6月是大多数美国大学举行毕业典礼的月份”。故答案为C。细节题,问月份。短文开头处的信息。听到什么选什么。
A、1943.B、1945C、1940D、1948D短文说:所以他在1947年回到了纽约。其后的4年被认为是他最辉煌的岁月。因此本题选D。
Whenitcomestousingtechnologytopromoteeducation,theprevailingwisdomhasbeenthatmoreisbetter.Overthepastdecade
A、Toreducethepercentageofbikeriders.B、Tocreatespeciallanesforbikeriders.C、Tomakethecitybeautifulandgreen.D、
PoorpeoplehaveI.Q.’ssignificantlylowerthanthoseofrichpeople,andtheawkwardconventionalwisdomhasbeenthatthisis
A、Allthevegetablesmustgrowinthesun.B、Rootvegetablescanstandmoreshadethanleafyones.C、Vegetablefruitplantsneed
Jobsatisfaction1.工作满意度对个人很重要2.工作满意度包含哪些因素3.工作满意度如何实现
随机试题
盛怒时,拍案大叫、暴跳如雷;狂喜时,捧腹大笑、手舞足蹈;绝望时,心灰意冷、麻木不仁。这反映的是哪种情绪状态()
患者,女性,63岁,左侧膝关节疼痛3年余,无明显外伤史,血沉10mm/1h,ASO(-),RF(-),血常规正常,未见明显异常,X线片表现为关节间隙变窄,关节边缘骨赘形成。康复评定通常不包括
关于片剂中药物溶出度,下列哪些说法是正确的
A.祛风湿,利小便B.祛风湿,降血压C.祛风湿,安神志D.祛风湿,消痰水E.祛风湿,安心神稀莶草的功效是()。
最不易保存的剂型是( )。
长江公司生产和销售甲产品,相关资料如下:(1)目前的信用政策为“2/15,n/30”,有占销售额60%的客户在折扣期内付款并享受公司提供的折扣;不享受折扣的销售额中,有80%可以在信用期内收回,另外20%在信用期满后10天(平均数)收回。目前的销售收入为
根据《中华人民共和国担保法》的规定,保证人与债权人约定保证人承担保证责任直至主债务本息还清时为止的,保证期间为()。
同盟会政治纲领中的民权主义,其核心内容是
研究量子计算机的目的是为了解决计算机的()
A、£12.B、£15.C、£5.D、£3.D①由选项可知本题与金钱数额有关,听音时应留意相关内容。②本题询问如果一次付一学年会员费可以节省多少钱。录音提到,如果一次付一年会员费,只需要12英镑,而不是15英镑,因此可以节省的钱为3英镑,故D为答案
最新回复
(
0
)