首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、He thinks it’s interesting. B、He thinks it may leads to problems. C、He thinks it’s scientific. D、He thinks it’s going to cost
A、He thinks it’s interesting. B、He thinks it may leads to problems. C、He thinks it’s scientific. D、He thinks it’s going to cost
admin
2010-11-02
67
问题
The northern Italian city is slowly drowning—sea levels in the Adriatic are rising, and high tides are becoming more frequent. (32)The Italian government is spending a large sum of 4. 5 billion euro on a controversial project to build floodgates across the entrance to the lagoon in which the city stands in an effort to keep the sea at bay.
Italian experts are proposing a dramatic new solution to the watery threat facing the city of Venice. Rather than battling to keep the sea out—they want to use it to help raise the sinking island-city.
(33) The scheme would~ involve pumping huge quantities of sea water into the ground beneath Venice down 12 pipes each of which would be 700m long. The sea water would make the sand beneath the city expand lifting Venice by 30cra in 10 years.
(34)Now, a panel of engineers and geologists from the respected University of Padua have come up with the new scheme costing just a fraction of that—100m euro.
It says the plan would help raise Venice by almost as much as it has sunk over the past three centuries. The professor leading the project says it is not an alternative to the floodgates - but would work in collaboration with them. Be now wants to carry out a trial to see if the theory would work in practice.
Not everyone is convinced. (35) One expert—who helped stabilize the leaning Tower of Pisa—described the scheme as pure science fiction and warned it could damage the fragile structure of Venice. But the city’s mayor is interested. He says it is time to look again at how to raise the city—and is convinced that the technology exists to make it a reality.
选项
A、He thinks it’s interesting.
B、He thinks it may leads to problems.
C、He thinks it’s scientific.
D、He thinks it’s going to cost a lot.
答案
B
解析
短文提到,这位参与过拯救比萨斜塔的科学家认为,将海水灌入地下的计划可能破坏威尼斯脆弱的地层结构,故选B项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gus7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
MarriageMarriageistraditionallyconceivedtobealegallyrecognizedrelationship,betweenanadultmaleandfemale,that
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhasbeen【B1】______bydifferentculturesandreligions.
Aresomepeoplebornclever,andothersbornstupidly?【S1】______Orisintelligencedeveloped
Everyonceinawhilethereasonsfordiscouragementaboutthehumanprospectpileupsohighthatitbecomesdifficulttoseet
Everyprofessionortrade,everyart,andeverysciencehasitstechnicalvocabulary.Differentoccupations,however,differwid
Clothesplaya【B1】______roleintheconclusionswereachbyprovidingcluestowhopeopleare,whotheyarenot,andwhotheyw
A、Unemployment.B、Familybreakup.C、Mentalproblems.D、Drinking.B信息明示题。女士问在街上流浪的是哪些人,男士说有失业的,有精神病患者,还有一些酒鬼,并没有提及家庭破裂者,排除B。
A、Cathyisnotsobrilliant.B、Cathythinkshermotherisverykind.C、ShewenttoFrancewiththeschoolchoirlastyear.D、The
Wearetoldthat______________________(老师在评价一篇文章并打分时,可能是根据总体印象而不是根据仔细的分析).
Anindustrialsociety,especiallyoneascentralizedandconcentratedasthatofBritain,isheavilydependentoncertainessent
随机试题
对于分散罐、熟化罐、存储罐的搅拌机转速应小于()。
男,56岁,心悸、气促1天。脉搏135次/mln,听诊心率160次/mln,不规则,心音强弱不等。心电图:P波消失,代之以450次/mln左右的f波,QRS波群时限0.11秒,R-R间期绝对不等。该例的诊断是
患者,女性,28岁,主诉:牙龈肿胀疼痛4天。如果诊断为急性多发性龈脓肿。最不可能的临床发现是
案情:杨某被单位辞退,对单位领导极度不满,心存报复。一天,杨某纠集董某、樊某携带匕首闯至厂长贾某办公室,将贾某当场杀死。中级法院一审以故意杀人罪判处杨某死刑,立即执行,判处董某死刑缓期二年执行,判处樊某有期徒刑十五年。问题:如一审宣判后,被告人杨某、
商业汇票的付款期限,由交易双方确定,最长不超过( )。
甲公司2009年11月1日购入A公司发行的3年期公司债券作为持有至到期投资核算,购买价款为52397万元,另支付相关费用50万元,债券面值50000万元,每半年付息一次,到期还本,该债券票面利率6%,实际利率4%。采用实际利率法摊销,则甲公司2009年
公元36年,光武帝平定了割据蜀地的(),东汉实现了全国的统一。
Iaskedthetailortomakeasmall______tomytrousersbecausetheyweretoolong.
Peoplethinkingabouttheoriginoflanguageforthefirsttimeusuallyarriveattheconclusionthatitdevelopedgraduallyas
Steam______intowaterwhenittouchesacoldsurface.
最新回复
(
0
)