首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
On July 16th at least 23 children in the Indian state of Bihar died after eating a midday meal that was provided for free by the
On July 16th at least 23 children in the Indian state of Bihar died after eating a midday meal that was provided for free by the
admin
2016-10-15
68
问题
On July 16th at least 23 children in the Indian state of Bihar died after eating a midday meal that was provided for free by their school. Nearly as many are in critical condition in a local hospital. Tests have revealed that adulterated cooking oil, perhaps containing pesticides, is likely to blame. A government inquiry has determined that the principal of the school, who is in hiding, must be held responsible for the bad ingredients or unsafe methods used in preparing these meals.
This event is horrific, without a doubt. Yet its damage could be even worse, if it raises too many doubts about the value of a largely successful program. The midday-meal scheme, which began on a small scale decades earlier, received the support of India’s Supreme Court in 2001. Since then most Indian states have adopted it, offering free meals to children in state-run or state-assisted schools. More than 120m children, including many who would otherwise go hungry, receive these meals every school day.
According to a recent analysis by Farzana Afridi of Syracuse University and the Delhi School of Economics, at a cost of three cents per child per school day, the scheme "reduced the daily protein deficiency of a primary-school student by 100% , the calorie deficiency by almost 30% and the daily iron deficiency by nearly 10%. " Ms Afridi also found that, after controlling for all other factors, the meals scheme has boosted the school attendance of girls by 12%. Abhijeet Singh of Oxford University found that, in some parts of India where children were born during a drought, the health of those who had been brought into the meals scheme before the age of six was compensated for earlier nutritional deficits.
What the disaster in Bihar has done, at the very least, is to highlight some of the pitfalls of the scheme. As with any programme of this size in a country rife with corruption, the meals scheme is riddled with problems. The corruptible state is not alone in funding the programme; it is joined by private companies and NGOs. Corruption exists not just among state entities but among the supporting agencies too, as was demonstrated in 2006 when a Delhi NGO was caught dipping into rice that was meant for midday meals. In the states of Bihar and Uttar Pradesh, where the levels of malnutrition are among the highest in the country, it was found that only three-fourths of the food meant for children reached them. Food is often stolen by the administrators’ faking their students’ attendance. Beyond that, reports of adulteration—not only with shoddy or unsafe foodstuffs, but including finding worms, lizards and snakes—are common.
Next month, the Indian government will be voting on a food security bill which aims to provide food to 60% of the entire population, by means of a public distribution system. This one school’s tragedy comes at an especially crucial moment, when officials ought to be forced to inspect the leaky pipeline of distribution. At the same time it will be important to bear in mind: This scheme has done a lot more good than harm.
Which one of the following is not an example to illustrate the problems this midday-meal scheme has?
选项
A、the Ministry of Human Resource Development has confirmed that 95% of meal samples prepared by NGOs in Delhi did not meet nutritional standards in 2010.
B、In the states of Bihar and Uttar Pradesh, it was found that only three-fourths of the food meant for children reached them.
C、reports of adulteration—not only with shoddy or unsafe foodstuffs, but including finding worms, lizards and snakes—are common.
D、in 2006 a Delhi NGO was caught dipping into rice that was meant for midday meals.
答案
A
解析
本题考查考生对第四段中有关该午餐计划潜在的隐患和问题的把握。题目考查哪一项不是作者引用的例子,可以用排除法排除文中出现的例子。在第四段第五句,作者指出在比哈尔邦和北方邦,居民营养不良的程度在全国属于最高的,结果发现,那些供应给当地儿童的食物,只有四分之三真正到达他们的手上,即[B]选项;第四段最后一句作者提到,关于伪劣食品的报告非常常见,不单单出现劣质不安全的食品,还包括在食物中发现虫子、蜥蜴,甚至蛇,即[C]选项;第四段第四句提到腐败并不只是在政府机构中存在,在周边的辅助机构也可能存在,例如2006年德里市的一个非政府机构非法侵占用于学校午餐计划的大米,因此[D]也是作者举的例子。只有[A],文章中并没有提及,即使描述是正确的,也不符合题目要求,因此选[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hGoZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whenoneofhisemployeesphonedinsicklastyear,ScottMcDonald,CEOofMonumentSecurityinSacramento,California.,decided
Laborisnotjustameaningfulexperience—it’salsoamarketableone.Wheninstantcakemixeswereintroduced,inthe1950s,hou
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhowtherecklessdespoilingoftheearth’sresourceshas
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhowtherecklessdespoilingoftheearth’sresourceshas
Mothersinterferewiththeirchildren’slivesevenmorethanmostoffspringrealize.Thattheynagabouteatinghabitsiswellk
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions1~5,choosethemostsuitableonefromthelistA~Gtofi
Oneofthehottestquestionsinthestudyofanimalbehavioris."Doanimalshaveemotions?"Thesimpleansweris."Ofcourseth
Ithasbeenvaguelyassertedthat"diversityisgood."If"diversity"isgood,thenhomogeneityoughttobebad.Itoughttobe
随机试题
男婴,3天。黄疸程度加重2天,足月儿,母乳喂养。母亲血型为O型、Rh阳性,父亲血型为AB型、Rh阳性,实验室检查:TBil289μmol/L。最可能的诊断是
对于一般工业与民用建筑工程而言,通风与空调工程属于()。
实行会员分级结算制度的期货交易所会员由结算会员和非结算会员组成。结算会员具有与期货交易所进行结算的资格,非结算会员不具有与期货交易所进行结算的资格。()
目前,某银监局对其辖内某金融机构授信业务情况予以检查。主要情况如下:(1)办理贷款共计5863笔。金额14500万元。(2)在贷款投向上对农户购买化肥、农药、地膜、塑管等抗旱救灾和春耕物资的资金优先供应,对农田水利基本建设资金优先安排,并由支持传统的种
长方体ABCD-A1B1C1D1中,底面A1B1C1D1是正方形,O是BD的中点,E是AA1棱上任意一点。如果AB=2,AE=,OE⊥EC1,求AA1的长。
根据皮亚杰的认知发展阶段理论,当儿童处于具体的运算阶段,他的思维属于具体性运算。()
实验心理学中,挑选被试时最应注意()
有以下程序 main( ) { int i=1,j=1,k=2; if((j++||k++)&&i++) printf("%d,%d,%d\n",i,j,k); } 执行后输出的结果是
OnlineShoppingOnlineshoppinghasalotofadvantagesovergoinginpersontotheshops./Shopperscancheckreviewsand
There’snothingliketheinstinctiveroarofthecrowdwhenthousandsofpeopleallsing,orshouttogether.Buttranslatingtha
最新回复
(
0
)