首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
When I ask experienced college teachers and administrators to describe how college students have changed over the years, I often
When I ask experienced college teachers and administrators to describe how college students have changed over the years, I often
admin
2019-11-20
76
问题
When I ask experienced college teachers and administrators to describe how college students have changed over the years, I often get an answer like this, "Today’ s students are more accomplished than past generations, but they are also more emotionally fragile."
That rings true to me. Today’s students are amazing, but they bathe one another in oceans of affirmation and praise, as if supporting one another against some insecurity. Whatever one thinks of the campus protests, the desire for trigger warnings and safe spaces does seem to originate from a place of emotional fragility.
And if you hang around the middle aged, you hear a common story line to explain the rise of the orchid generation. Once upon a time, the story line goes, kids were raised in a tough environment. They had to do hard manual chores around the house and they got in fights on the playground. Then they went off to do grueling work in the factory or they learned toughness and grit in the military.
But today, helicopter parents protect their children from setbacks and hardship. They supervise every playground conflict, so kids never learn to handle disputes or deal with pain.
Emotional fragility is not only caused by overprotective parenting. It’ s also caused by anything that makes it harder for people to find their goals. We are all fragile when we don’t know what our purpose is, when we haven’t thrown ourselves with abandon into a social role, when we haven’t committed ourselves to certain people, when we feel like a swimmer in an ocean with no edge.
If you really want people to be tough, make them idealistic for some cause, make them tender for some other person, make them committed to some worldview that puts today’s temporary pain in the context of a larger hope.
Emotional fragility seems like a psychological problem, but it has only a philosophical answer. People are really tough only after they have taken a leap of faith for some truth or mission or love. Once they’ve done that they can withstand a lot.
The following aspects are all the symptoms of today’ s students on fragility EXCEPT that they______.
选项
A、live by complimenting each other
B、may launch campaign in university to express their anger
C、support the belief of each other
D、yearn for safety in face of protest
答案
C
解析
细节题。根据题干关键词定位到文章第二段。A项意为“他们靠恭维彼此生存”。compliment是对文中第二段第二句they bathe one another in oceans of affirmation and praise的同义转换.故A项正确。B项意为“他们可能在大学发起抵抗以表达自己的不满”,其中launch campaign是对文中protest的同义替换,express their anger同义替换trigger warning,故B项正确。D项意为“在面对抗议时,他们渴望安全”,其中yearn for safety是desire for safe spaces的同义替换,故D项正确。C项“他们支持彼此的信仰”在原文找不到相关信息,故本题选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hde4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Britain’sCabinetOfficereleasedasweepingreportonthecountry’sfoodpolicy,anddeterminedthatBritonsarewastingtoomu
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
Homeworkhasneverbeenterriblypopularwithstudentsandevenmanyparents,butinrecentyearsithasbeenparticularlyscorn
TheWaterPrizeisaninternationalawardthat______outstandingcontributionstowardssolvingglobalwaterproblems.
BillGateswas20yearsold.SteveJobswas21.WarrenBuffettwas26.RalphLaurenwas28.EsteeLauderwas29.Thesenowic
Duringtheday,Leipzig’sairportisquiet.Itisatnightthattheairfieldcomestolife.Nexttotherunwayayellowwarehous
Duringtheday,Leipzig’sairportisquiet.Itisatnightthattheairfieldcomestolife.Nexttotherunwayayellowwarehous
[A]PickUptheLocalPaper[B]SavefromtheFirstPlace[C]UseaGuidebook—YourOwn[D]PickUpthePhone[E]
BillGateswas20yearsold.SteveJobswas21.WarrenBuffettwas26.RalphLaurenwas28.EsteeLauderwas29.Thesenowi
WarrenBuffett,whowillhostBerkshireHathaway’sannualshareholders’meetingonMay3rd,isaniconofAmericancapitalism.A
随机试题
修约规则通常称“四舍六入五成双规则”,其含义是什么?
影响无形资产评估价值的因素包括()
《中华人民共和国环境保护法》适用于( )。
建设项目实施期的策划包括()。
施工成本分析就是根据会计核算、业务核算和( )提供的资料,对施工成本的形成过程和影响成本升降的因素进行分析,以寻求进一步降低成本的途径。
下列关于注册会计师与治理层沟通的表述中,不正确的是()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
设向量=(1,1,﹣1)T是A=的一个特征向量求a,b的值;
Overprotectiveparentsinhibitmorethantheirkids’freedom:theymayalsoslowbraingrowthinanarealinkedtomentalillnes
A、Hemighthavebeenspoiled.B、Hewasn’tpromoted.C、Hedidn’thavehisownpicture.D、Hewaslookeddownupon.A男士说他个人觉得勃朗特姐妹的
最新回复
(
0
)