首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which wo
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which wo
admin
2010-03-19
44
问题
Visitors to St. Paul Cathedral are sometimes astonished as they walk round the space under the arch to come up a statue which would appear to be that of a retired armed man meditating upon a wasted life. They are still more astonished when they see under it an inscription indicating that it represents the English writer, Samuel Johnson. The statue is by Bacon, but it is not one of his best works. The figure is, as often in eighteenth-century sculpture, clothed only in a loose robe that leaves arms, legs and one shoulder bare. But the strangeness for us is not one of costume only. If we know anything of Johnson, we know that he was constantly iii all through his life; and whether we know anything of him or not we are apt to think of a literary man as a delicate, weakly, nervous sort of person①. Nothing can be further from that than the muscular statue. And in this matter the statue is perfectly right. And the fact which it reports is far from being unimportant.
The body and the mind are closely interwoven in all of us, and certainly in Johnson’s case the influence of the body was extremely oblivious. His melancholy, his constantly repeated conviction of the general unhappiness of human life, was certainly the result of his constitutional infirmities. On the other hand, his courage, and his entire indifference to pain, was partly due to his great bodily strength. Perhaps the vein of rudeness, almost of fierceness, which sometimes showed itself in his conversation, was the natural temper of an invalid and suffering giant. That at any rate is what he was. He was the victim from childhood of a disease that resembled St. Vitus’s dance. He never knew the natural joy of a free and vigorous use of his limbs; when he walked it was like the struggling walk of one in irons. All accounts agree that his strange gestures and contortions were painful for his friends to witness and attracted crows of starters in the streets.
But Reynolds says that he could sit still for his portrait to be taken, and that when his mind was engaged by a conversation the convulsions ceased. In any case, it is certain that neither this perpetual misery, nor his constant fear of losing his reason, nor his many grave attacks of illness, ever induced him to surrender the privileges that belonged to his physical strength②. He justly thought no character so disagreeable as that of a chronic invalid, and was determined not to be one himself. He had known what it was to live on four pence a day and scorned the life of sofa cushions and tea into which well-attended old gentlemen so easily slip.
What is the writer’s general opinion about literary men?
选项
A、They have well developed muscles and strong will.
B、They suffer from nervous breakdowns.
C、They generally cannot manage their life very well.
D、They suffer from poor health.
答案
D
解析
作者观点题。根据文章第一段第六、七句话“...whether we know anything of him or not we are apt to think of a literary man as a delicate,weakly,nervous sort of person"可以看出在作者看来,从事文学创作的人通常delicate(体弱的,羸弱的),weakly(虚弱的或有病的)和nervous(易焦虑的或易痛苦的),故选D 。选项A 正好跟作者的观点相反。选项B 是对文中nervous一词的
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hl9K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
AcenturyagointheUnitedStates,whenanindividualbroughtsuitagainstacompany,publicopiniontendedtoprotectthatcom
Thewould-besleeperwhorefightshisdailybattlesinbed——orrehearsestomorrow’sproblems——findsithardtofallasleep.Then
Droughtconditionsinthefollowingcountriesexcept________aretileworstindecades,slowingagriculturaloutput.
WhatkindofworkdidmostAmericanwomendoduringthe1940sand1950s?
He______awellmeantbutunsuccessfulcampaigntoeaseEastWesttensionscallingforarmsreductionandasummitofthenuclea
Anewtechnique______,theyieldsasawholeincreasedby20percent.
Venus,oneofthefourinnerplanetsofoursolarsystem,istheclosestbodyintheskyapartfromtheMoon,sometimescomingo
Thiscarhasmanyfeaturesincluding______.
Itisveryclearthatthegoverument’saidwill______tirepoorfrompoverty.
______,hewouldnothaverecoveredsoquickly.
随机试题
政组织生存的依据是()
吸入性损伤(呼吸道烧伤)的致病作用包括________作用和________作用。
功能失调性子宫出血是指
A.回盲部切除术B.右半结肠切除术C.左半横结肠、降结肠和部分乙状结肠切除术D.左半横结肠、降结肠、乙状结肠和其系膜及淋巴结切除术E.乙状结肠部分切除术乙状结肠癌的手术方式
下列关于弹性预算列表法的表述中,正确的有()。
《公安机关人民警察录用办法》规定,直系血亲和对本人有重大影响的旁系血亲在境内外从事颠覆我国政权活动的,不得报考人民警察。()
下列关于当代中国法律体系中的几个主要法律部门,说法错误的是()。
若矩阵A=,B是三阶非零矩阵,满足AB=O,则t=__________.
下列叙述中,错误的是
Evidenceofthebenefitsthatvolunteeringcanbringolderpeoplecontinuestorollin."Volunteershaveimprovedphysicalands
最新回复
(
0
)