首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
For a quarter of a century, surveys of reading habits by the National for the Arts(NEA), a federally-funded body, have been favo
For a quarter of a century, surveys of reading habits by the National for the Arts(NEA), a federally-funded body, have been favo
admin
2017-04-13
61
问题
For a quarter of a century, surveys of reading habits by the National for the Arts(NEA), a federally-funded body, have been favorite material for anyone who thinks America is
dumbing down
. Susan Jacoby, author of The Age of American Unreason, for example, cites the 2007 NEA report that "the proportion of 17-year-olds who read nothing(unless required to do so for school)more than doubled between 1984 and 2004."
So it is a surprise that this trend seems to have taken a turn for the better. This week the NEA reported that, for the first time since 1982 when its survey began, the number of adults who said they had read a novel, short story, poem or play in the past 12 months had gone up, rising from 47% of the population in 2002 to over 50% in 2008.
The increase, modest as it is, has thrown educationalists into excitement. "It’s just a blip," one professor told The New York Times. It is certainly a snapshot. But it is not statistically insignificant. As the NEA’s research director, Sunil Iyengar, points out, almost every demographic and ethnic group seems to be reading more. The increase has been most marked in groups whose reading had declined most in the past 25 years, African-Americans and Hispanics(up by 15% and 20% respectively since 2002). It has also been larger among people at lower levels of education: reading among college graduates was flat, but among those who dropped out of high school it rose from under a quarter to over a third.
Most remarkable of all has been the rebound among young men. The numbers of men aged 18-24 who say they are reading books(not just online)rose 24% in 2002-08. Teachers sometimes despair of young men, whose educational performance has lagged behind that of young women almost across the board. But the reading gap at least may be narrowing. Dana Gioia, the NEA’s outgoing chairman, thinks the reason for the turnaround is the public reaction to earlier reports which had sounded the alarm. "There has been a measurable change in society’s commitment to literacy," he says. "Reading has become a higher priority."
It may also be benefiting from the growing popularity of serious-minded leisure pursuits of many kinds. Museums, literary festivals and live opera transmissions into cinemas are all reporting larger audiences. Mr. Iyengar thinks the division between those who read a lot and those who don’t is eroding. What has not changed, though, is America’s "functional illiteracy" rate. Fully 21% of adult Americans did not read a book last year because they couldn’t, one of the worst rates in the rich world.
The sentence "Most remarkable of all has been the rebound among young men."(Line 1, Paragraph 4)denotes that young men have
选项
A、started to outperform young women in academic studies.
B、enjoyed reading more comprehensively than young women.
C、narrowed the gap with young women in learning.
D、showed a sign of willingness to read more than before.
答案
D
解析
语义理解题。直接定位到第四段。文中提到最显著的表现是青年男子阅读人数增长了24%,与女性阅读方面的差距正在缩小。因此D项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hnbZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
InatimeoflowacademicachievementbychildrenintheUnitedStates,manyAmericansareturningtoJapan,acountryofhigha
Arecentstudy,whichwaspublishedinlastweek’sJournaloftheAmericanMedicalAssociation,offersapictureofhowriskyit
WildBillDonovanwouldhavelovedtheInternet.TheAmericanspymasterwhobuilttheOfficeofStrategicServicesinWorldWar
HansenstartsbyarguingthattheicemeltingonandaroundGreenlandandAntarcticawill【B1】______risesinsealevelthatarem
HansenstartsbyarguingthattheicemeltingonandaroundGreenlandandAntarcticawill【B1】______risesinsealevelthatarem
Readthefollowingtextandanswerthequestionsbyfindinginformationfromtheleftcolumnthatcorrespondstoeachofthemar
ReadthefollowingtextandanswerthequestionsbychoosingthemostsuitablesubheadingfromthelistA-Gforeachnumberedp
Moreevidenceisinthatso-callede-cigarettesdoletsmokersstopsmoking.Suchcigarettes【C1】______totheuseranoralnicoti
Thetechnologicalrevolutionsofthelasttwodecadeshaveplacedasevereburdenontheconceptoftechnologytransfer.Itisq
随机试题
引起阴户肿胀、乳房隆起和慕雄狂等雌激素综合征的毒素是()。
A.包煎B.另煎C.先煎D.后入E.烊化
原告诉请被告返还借款5万元,为证明这一事实,原告向法院提交了被告书写的“借据”;被告则主张“借款已经清偿”,并向法院出示了原告交给他的“收据”。关于原、被告双方的证据,下列哪些选项是正确的?( )。
采暖蒸汽一般采用()输送。
对决策管理层进行培训与开发的内容主要有()。
如果发现一个好产品或者一个大市场,就应该立即跟进;在跟进中发现现有产品的缺陷。然后通过创新弥补缺陷,超越对手,实现后来者居上。当然,创新的目标是创造,而不是简单模仿。因此,创造性模仿者需要通过对他人创意的了解,重新组合、改良而产生具有不同功能与价值的新东西
50人参加短信竞猜活动,要求参赛者在规定时间内猜对7道题目中的一半以上即可赢取奖品,已知其中有5道题分别有43人、41人、45人、38人、36人答对。问至少有多少人可以赢取奖品?
Oneinsix.Believeitornot,that’sthenumberofAmericanswhostrugglewithhunger.Tomaketomorrowalittlebetter,Feedin
•Lookatthestatementsbelowandtheadvicegivenbyfourmarketexpertstoaholidaycompanyontheoppositepage.•Whichex
(catch)______bythehostforstealing,theboyfeltratherashamed.
最新回复
(
0
)