首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
It is no longer just dirty blue-collar jobs in manufacturing that are being sucked offshore but also white-collar service jobs,
It is no longer just dirty blue-collar jobs in manufacturing that are being sucked offshore but also white-collar service jobs,
admin
2013-05-08
63
问题
It is no longer just dirty blue-collar jobs in manufacturing that are being sucked offshore but also white-collar service jobs, which used to be considered safe from foreign competition. Telecoms charges have tumbled, allowing workers in far-flung locations to be connected cheaply to customers in the developed world. This has made it possible to offshore services that were once non-tradable. Morgan Stanley’s Mr. Roach has been drawing attention to the fact that the "global labour arbitrage" is moving rapidly to the better kinds of jobs. It is no longer just basic data processing and call centres that are being outsourced to low-wage countries, but also software programming, medical diagnostics, engineering design, law, accounting, finance and business consulting. These can now be delivered electronically from anywhere in the world, exposing skilled white-collar workers to greater competition.
The standard retort to such arguments is that outsourcing abroad is too small to matter much. So far fewer than lm American service-sector jobs have been lost to off-shoring. Forrester Research forecasts that by 2015 a total of 3. 4m jobs in services will have moved abroad, but that is tiny compared with the 30m jobs destroyed and created in America every year. The trouble is that such studies allow only for the sorts of jobs that are already being off-shored, when in reality the proportion of jobs that can be moved will rise as IT advances and education improves in emerging economies.
Alan Blinder, an economist at Princeton University, believes that most economists are underestimating the disruptive effects of off-shoring, and that in future two to three times as many service jobs will be susceptible to off-shoring as in manufacturing. This would imply that at least 30% of all jobs might be at risk. In practice the number of jobs off-shored to China or India is likely to remain fairly modest. Even so, the mere threat that they could be shifted will depress wages.
Moreover, says Mr. Blinder, education offers no protection. Highly skilled accountants, radiologists or computer programmers now have to compete with electronically delivered competition from abroad, whereas humble taxi drivers, janitors and crane operators remain safe from off-shoring. This may help to explain why the real median wage of American graduates has fallen by 6% since 2000, a bigger decline than in average wages.
In the 1980s and early 1990s, the pay gap between low-paid, low-skilled workers and high-paid, high-skilled workers widened significantly. But since then, according to a study by David Autor, Lawrence Katz and Melissa Kearney, in America, Britain and Germany workers at the bottom as well as at the top have done better than those in the middle-income group. Office cleaning cannot be done by workers in India. It is the easily standardised skilled jobs in the middle, such as accounting, that are now being squeezed hardest. A study by Bradford Jensen and Lori Kletzer, at the Institute for International Economics in Washington D. C. , confirms that workers in tradable services that are exposed to foreign competition tend to be more skilled than workers in non-tradable services and tradable manufacturing industries.
According to the text, Forrester Research Prediction might be different if______.
选项
A、outsourcing abroad is large enough to matter much
B、the proportion of jobs that can be moved will rise
C、more comprehensive factors are taken into account
D、education improvement in emerging economies plays a role
答案
C
解析
这是一道细节归纳推导题,测试考生对原文信息的归纳和推导能力。本题的答案信息来源于第二段的第三、四句,重点在第四句(即第二段的尾句)。第二段的第三句对“Forrester Research”的相关预测进行了介绍。第二段尾句(即第四句)针对“Forrester Research”的预测指出了其中的问题(trouble)之所在。第二段尾句的大意是:“问题是上述研究仅仅考虑了目前已经被外包的工作种类……”。由此可以推断本题的正确选项应该是C。考生在阅读时要注意原文句子之间的相互关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/i3d4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Lotsofcreaturesalreadyreproducewithoutsex.SincethebirthofLouiseBrown,thefirsttest-tubebaby,in1978,(1)_____of
Title:TheImportanceofScienceandTechnologyinModernLifeOutline:1.Scienceandtechnologyarenecessarynowadays.2.Man
Accordingtothepassage,oneofthebiggestproblemsconfrontingAtheniansisnoise,whichismainlycausedby______.Whicho
Whatwouldhappenifconsumersdecidedtosimplifytheirlivesandspendlessonmaterialgoodsandservices?This(1)_____ist
YouaregoingtoreadatextaboutstudyingintheUnitedStates,followedbyalistofexamples.Choosethebestexamplefromt
IntheUnitedStatestoday,coffeeisamorepopulardrink(1)_____tea,butteaplayed(2)_____interestingpartinthehistory
TheStudents’UnionofyouruniversityisplanningartEnglishSpeakingContest.Writeanannouncementwhichcoversthefollowin
Ineverycultivatedlanguagetherearetwogreatclassesofwordswhich,takentogether,comprisesthewholevocabulary.First,
Ineverycultivatedlanguagetherearetwogreatclassesofwordswhich,takentogether,comprisesthewholevocabulary.First,
随机试题
报表系统中,可以用()来唯一标识一个表页。
A.±1%B.±2.5%C.±5%D.±7.5%E.±10%平均重量0.30g以下的片剂重量差异限度为
哪个囊肿X线检查无改变
如图6-12所示,等直径管,考虑损失,A-A断面为过流断面,B-B断面为水平面,各点的物理量有以下关系()。
X公司本月应付职工薪酬总额为195000元,其中,车间生产工人工资为150000元,车间管理人员工资20000元,厂部行政管理人员工资15000元,从事专项工程人员工资10000元,则( )。
明代中期逐步取代浙派在画坛上霸主地位的是(),此画派因地域而得名。这一画派由画家沈周首先开创,他们师法元人,远追唐宋名家,形成了自己的画风。
身体或某部分在单位时间内移动的距离称为()。
某实验,有两个自变量A和B,其中A因素共有三类,B因素也有三类。交叉分组后共得到九种实验处理,每个处理中有两名被试。实验结束时对他们进行测试,最后获得的数据是反应时间。经过数据分析后,得到如下的结果分析表。请问:请写出假设检验的步骤
SomesleepdrugsdomorethanmakeyousleepTheUnitedStatesFoodandDrugAdministration(美国食品及药品管理局)hasorderedcompani
任何情况下我们都不能向困难屈服。(yield)
最新回复
(
0
)