首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Henry Ford, the famous U.S. inventor and car manufacturer, once said, "The business of America is business." By this he meant th
Henry Ford, the famous U.S. inventor and car manufacturer, once said, "The business of America is business." By this he meant th
admin
2012-12-26
27
问题
Henry Ford, the famous U.S. inventor and car manufacturer, once said, "The business of America is business." By this he meant that the U.S. way of life is based on the values of the business world.
Few would argue with Ford’s statement. A brief glimpse at a daily newspaper vividly shows how much people in the United States think about business. For example, nearly every newspaper has a business section, in which the deals and projects, finances and management, stock prices and labor problems of corporations are reported daily. In addition, business news can appear in every other section. Most national news has an important financial aspect to it. Welfare, foreign aid, the federal budget, and the policies of the Federal Reserve Bank are all heavily affected by business. Moreover, business news appears in some of the unlikeliest places. The world of arts and entertainment is often referred to as "the entertainment industry" or "show business."
The positive side of Henry Ford’s statement can be seen in the prosperity that business has brought to U.S. life. One of the most important reasons so many people from all over the world come to live in the United States is the dream of a better job. Jobs are produced in abundance (大量) because the U.S. economic system is driven by competition. People believe that this system creates more wealth, more jobs, and a materially better way of life.
The negative side of Henry Ford’s statement, however, can be seen when the word business is taken to mean big business. And the term big business—referring to the biggest companies, is seen in opposition to labor. Throughout U.S. history working people have had to fight hard for higher wages, better working conditions, and the right to form unions. Today, many of the old labor disputes are over, but there is still some employee anxiety. Downsizing—the laying off of thousands of workers to keep expenses low and profits high—creates feelings of insecurity for many.
Henry Ford’s statement can be taken negatively because ______.
选项
A、working people are discouraged to fight for their rights
B、there are many industries controlled by a few big capitalists
C、there is a conflicting relationship between big corporations and labor
D、public services are not run by the federal government
答案
C
解析
推理判断题。本文第4段是在讲Henry Ford的言论的消极面,根据该段中的the biggest companies…inopposition to labor可看出C与之相符,故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/i7w7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Anotherperson’senthusiasmwaswhatsetmemovingtowardthesuccessIhaveachieved.Thatpersonwasmystepmother.Iwas
EarthquakeCanScientistsPredictKillerEarthquakes?ThedatewasNovember23,1980.PeoplenearNaples,inSouthernItaly
CaliforniaStateLawrequiresthatallbicycleridersunderage18wearprotectivehelmetswhenevertheyrideonpublicstreets
Manybusinesses,suchasdepartmentstores,restaurants,hotelsandairlinecompanies,useacreditsystemforsellingtheirpro
A、Examplesandconclusions.B、Evidenceandargument.C、Storiesandexplanation.D、Factsanddescriptions.D短文开头作者提出问题:什么样的动物重五吨,
Inthiselectronicage,thestudentsnow______(宁愿单独一个人玩电脑,也不愿意到图书馆去查阅资料)
WestPointisacollegeforfutureArmyofficers.Ithasmorethan4000studentscalledcadets(军校学员).Theschoolis【B1】______
Don’tDresslikeAdults1.现在不少孩子的打扮都成年化2.由此带来的问题3.你对此的看法
A、Theyarebeingwellprotectedbyhumans.B、Theyareofferedmorefoodbytourists.C、Theyarephysicallyadaptedtotheharsh
"Tear’emapart!""Killthefool!""Murderthereferee(裁判)!"Thesearecommonremarksonemayhearatvarioussportingevent
随机试题
如果一个湖泊受到了污染,鱼类的数量就会因为死亡而减少,鱼体死亡腐烂后又会进一步加重污染,并引起更多鱼类的死亡,这种反馈是()。
神经一骨骼肌接头处的兴奋传递物质是
()的有效结合能使代理人不断修正自己的行为,使其行为与委托人的利益目标相一致。
某电解铝厂位于甲市郊区,已经生产十年,现有工程规模为7万t/a电解铝,主要设备为60kA自焙阳极电解槽160台,产量20000t/a;120kA预焙阳极电解槽120台,产量50000t/a。自焙阳极电解槽含氟烟气采用干法净化回收装置,但由于其设计存在一些问
普通硅酸盐水泥的特点有()。
不适用旅行社质量保证金赔偿的情形有()。
定义:①接近权:指大众即社会的每一个成员都有接近、利用媒介发表意见、观点的自由权利,实际上是通过新闻媒介而实现的表达权。②更正权:指当与己有关的报道出现错误时,当事者拥有要求同一传媒予以更正或登载反驳文章的权利。③知晓权:指公
周作人怀着探求日本风土人情与语言文字趣味的双重热情,从日本民间俗文学入手,进而研究文人的雅文学,_______地深入到日本文化中去。他由此达到的,是对日本文化的相当深入、也相当深刻的把握。这几乎是同时代的许多中国留日知识分子_______的。填入
下列关于模板的表述中,错误的是
Ilovemylittlegirlnolessthananymother,yetwedon’tlivetogether.Iaminprison(监狱).Ican’ttakehertoschool,ort
最新回复
(
0
)