首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The growth of population during the past few centuries is no proof that population will continue to grow straight upward toward
The growth of population during the past few centuries is no proof that population will continue to grow straight upward toward
admin
2010-07-24
44
问题
The growth of population during the past few centuries is no proof that population will continue to grow straight upward toward infinity and doom. On the contrary, demographic history offers evidence that population growth has not been at all constant. According to paleo-ecologist Edward Deevey, the past million years show three momentous changes. The first, a rapid increase in population around one million B, C, followed the innovations of tool-making and tool-using. But when the new power from the use of tools had been exploited, the rate of world population growth fell and became almost stable.
The next rapid jump in population started perhaps 10,000 years ago, when men began to keep herds, plow and plant the earth. Once again when initial productivity gains had been absorbed, the rate of population growth abated.
These two episodes suggest that the third great change, the present rapid growth, which began in the West between 250 and 350 years ago, may also slow down when, or if technology begins to yield fewer innovations. Of course, the current knowledge revolution may continue without foreseeable end. Either way contrary to popular belief in constant geometric growth-population can be expected in the long run to adjust to productivity. And when one takes this view, population growth is seen to represent economic progress and human triumph rather than social failure.
Which of the following is not true according to the passage?
选项
A、Human population expands at an exponential rate.
B、Population growth has shown fluctuation in demographic history.
C、Population growth can not be regarded as a social failure.
D、Increase in population is related to productivity.
答案
A
解析
从本文我们知道,人口增长并不是直线增长而是有波动,每次增长都是在生产力水平提高后出现,随后又降下来趋于稳定,人口增长被认为是代表经济进步和人类的胜利。A.人类人口直线膨胀,这显然与本文不符;B.人口统计史表明人口增长出现波动;C.不能把人口增长看做是社会的失败;D.人口增加与生产力相关。B、C、D均与本文相符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iCN7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Thefirsttwostagesinthedevelopmentofcivilizedmanwereprobablytheinventionofprimitiveweaponsandthediscoveryoff
A、Theyknowwhattodobecauseofinstinct.B、Theyknowhowtoflynaturally.C、Theyoftenrejecttheirparents.D、Theylearnbe
Mostofusareburdenedbythepastandanxiousaboutthefuture,makingitdifficulttoenjoythepresent.Peopleskilledaten
Theriseofradioandtelevisionbroadcastingmadenewcompetitivethreatsfornewspapers.Radiobeganofferingthe【M1】
Theriseofradioandtelevisionbroadcastingmadenewcompetitivethreatsfornewspapers.Radiobeganofferingthe【M1】
A、Hewasdroppedfromaclasshereallyliked.B、Therequirementsfortheclasswereridiculous.C、Theteacherrefusedtotakei
Themainreasonfordevelopingabettervocabularyistoreceiveandsendoutthoughtsbetter.Notjustwords—butideasthatwo
A、Anangel’sbless.B、Thenurses’intensivecare.C、Thespeaker’svoiceandtouch.D、Hisvitalenergies.C
A、BetweenAprilandDecember.B、InApril.C、InDecember.D、Heisn’tcertain.D本题中提到两个月份。但更重要的是男士说的“No,Ihaven’t”和“I’mnotatall
A、Motor-racing.B、Cycling.C、Skiing.D、Shooting.D女士问是否男士喜欢countrysports,男士的回答中提到了shooting。
随机试题
设=l,其中l为-定值且(l≠0,l≠1),则f(x)在点x=a处
药物作用的强弱取决于:药物作用持续的久暂取决于:
男孩,3岁,自幼人工喂养,食欲极差,有时腹泻。身高85cm,体重7500g,皮肤干燥、苍白,腹部皮下脂肪厚度约0.3cm,脉搏缓慢,心音较低钝。假设此患儿出现哭而少泪。眼球结膜有毕脱斑,则有
锅炉、压力容器、电梯、起重机械等特种设备及其安全附件、安全保护装置的制造、安装、改造单位,应当经国务院()许可,方可从事相应的活动。
按照《公约》的规定,一项发盘的内容必须十分肯定,只有具备()才算十分确定。
根据《个人贷款管理暂行办法》有关贷款资金支付管理的规定,采用贷款人受托支付的,贷款人应()。
近代,地方自治制的警察管理体制的代表国家是()。
设A是n阶非零矩阵,Am=0,下列命题中不一定正确的是
有以下程序:#include<stdio.h>main(){inta=0,b=0,c=0,d=0;printf(’’%d,%d,%d,%d\n’’,a,b,c,d);}程序的运行结果是()。
A、Mark’strainhasleftearlier.B、Mark’strainhasbeendelayed.C、Mark’strainisoftenlate.D、Markislikelytomissthetra
最新回复
(
0
)