首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"There is a senseless notion that children grow up and leave home when they’re 18, and the truth is far from that," says sociolo
"There is a senseless notion that children grow up and leave home when they’re 18, and the truth is far from that," says sociolo
admin
2010-06-18
19
问题
"There is a senseless notion that children grow up and leave home when they’re 18, and the truth is far from that," says sociologist Larry Bumpass of the University of Wisconsin. Today, unexpected numbers of young adults are living with their parents. "There is a major shift in the middle class,’ declares sociologist Allan Schnaiberg of Northwestern University, whose son, 19, moved back in after an absence of eight months.
Analysts cite a variety of reasons for this return to the nest. The marriage age is rising, a condition that makes home and its pleasantness particularly attractive to young people. A high divorce rate and a declining remarriage rate are sending economically pressed and emotionally hurt survivors back to parental shelters. For some, the expense of an away-from- home college education has become so excessively great that many students now attend local schools. Even after graduation, young people find their wings clipped by skyrocketing housing costs.
Living at home, says Knighton, a school teacher, continues to give her security and moral support. Her mother agrees, "It’s ridiculous for the kids to pay all that money for rent. It makes sense for kids to stay at home." But sharing the family home requires adjustments for all. There are the hassles over bathrooms, telephone and privacy. Some families, however, manage the delicate balancing act. But for others, it proves too difficult. Michelle Del Turco, 24, has been home three times and left three times. "What I considered a social drink, my dad considered an alcohol problem," she explains, "He never liked anyone I dated. So I either had to hide away or meet them at friends’ houses."
Just how long should adult children live with their parents before moving out? Most psychologists feel lengthy homecomings are a mistake. Children, struggling to establish separate identities, can end up with "a sense of inadequacy, defeat and failure." And aging parents, who should be enjoying some financial and personal freedom, find themselves stuck with responsibilities. Many agree that brief visits, however, can work beneficially.
One of the disadvantages of young adults returning to stay with their parents is that______.
选项
A、there will inevitably be inconveniences in everyday life
B、most parents find it difficult to keep a bigger family going
C、young adults tend to be overprotected by their parents
D、public opinion is against young adults staying with their parents
答案
A
解析
第三段后半部分重点说明了孩子回家与父母住在一起的弊病,而Michelle Del Turco的例子,正好说明孩子与父母住在一起时,他们会引起“the hassles over bathrooms,telephone and privacy”,很显然,这些全是由于孩子与父母同住而引起的日常生活的不便,所以[A]为正确答案。而[B], [C]和[D]所述内容在文中均未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iDlO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thewritersayshisfather’sideaofreligionseemedstraightforwardandsimplebecausehisfatherThewriter’sfatherwouldpro
PROJECTMANAGERAGRICULTURALREHABILITATIONPROJECT,NORTHERNETHIOPIASCFstartedworkinEthiopiain1973withanemergenc
1Doyoueverfeelasthoughyouspendallyourtimeinmeetings?2HenryMintzberg,inhisbookTheNatureofManageria
ThelawfirmPatrickworkedforbeforehediedfiledforbankruptcyprotectionayearafterhisfuneral.Afterhisdeath,thefi
Theword"astounding"inthesecondparagraphisclosestinmeaningtoWhichofthefollowingstatementsisNOTtrueofrobots?
Accordingtothepassage,thepurposesofstorytellingincludeallofthefollowingEXCEPT______.Comparedwiththemedia,wh
Fromhairspraystohairpieces,fromreducingdietstotwenty-four-hourfitnesscenters,fromfalseeyelashestobluecontactle
Fromhairspraystohairpieces,fromreducingdietstotwenty-four-hourfitnesscenters,fromfalseeyelashestobluecontactle
CommunicatingThroughInternetThehistoryoftheInternetcanbedatedbacktothe1960’s,whentheDepartmentof【1】______
A、Youngpeopleneedmoreexercisethanotherpeople.B、Onecanlivelongerthanothersifonehasmoreexercisewhenoneisyoun
随机试题
有关膝关节骨关节炎,不正确的是
人体内生物活性最强的雄激素是
关于泪腺多形性腺瘤,下列叙述不正确的是
男性,35岁,长期吸烟,右下肢反复发作静脉炎,并有间歇性跛行,最可能的诊断是
A.解瘀散结,补虚益损B.开窍醒神,祛邪补虚C.理气解郁,畅达神机D.镇心涤痰,泻肝清火E.疏筋解痉,扶正益损
国资委的监管范围包括中央企业在境内的投资是()。
一般情况,湖泊、水库一级评价调查时期为一个水文年的()。
2013年8月发生业务如下,凭证由张兰进行录入:(1)8月4日,收到上海机械制造厂银行汇票,号码为2001,票面为货款50000元,汇票存入工行账户。借:银行存款——工行50000贷:应收账款——上海机械制造厂
国家质量奖评价满分1000分的定量评分系统中,()分是基本成熟的等级。
ThecapitalofAustraliais
最新回复
(
0
)