首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Birth of Scientific English A)World science is dominated today by a small number of languages, including Japanese, German an
The Birth of Scientific English A)World science is dominated today by a small number of languages, including Japanese, German an
admin
2015-01-31
44
问题
The Birth of Scientific English
A)World science is dominated today by a small number of languages, including Japanese, German and French, but it is English which is probably the most popular global language of science. This is not just because of the importance of English-speaking countries such as the USA in scientific research; the scientists of many non-English-speaking countries find that they need to write their research papers in English to reach a wide international audience.
B)Given the prominence of scientific English today, it may seem surprising that no one really knew how to write science in English before the 17th century. Before that, Latin was regarded as the lingua franca for European intellectuals.
C)The European Renaissance(c. 14th~16th century)is sometimes called the "revival of learning", a time of renewed interest in the "lost knowledge" of classical times. At the same time, however, scholars also began to test and extend this knowledge.
D)The emergent nation states of Europe developed competitive interests in world exploration and the development of trade. Such expansion, which was to take the English language west to America and east to India, was supported by scientific developments such as the discovery of magnetism(and hence the invention of the compass), improvements in cartography and—perhaps the most important scientific revolution of them all—the new theories of astronomy and the movement of the Earth in relation to the planets and stars, developed by Copernicus(1473-1543).
E)England was one of the first countries where scientists adopted and publicized Copernican ideas with enthusiasm. Some of these scholars, including two with interests in language—John Wall’s and John Wilkins—helped Found the Royal Society in 1660 in order to promote empirical scientific research.
F)Across Europe similar academies and societies arose, creating new national traditions of science. In the initial stages of the scientific revolution, most publications in the national languages were popular works, encyclopaedias, educational textbooks and translations.
G)Original science was not done in English until the second half of the 17th century. For example, Newton published his mathematical treatise, known as the Principia, in Latin, but published his later work on the properties of light—Opticks—in English.
H)There were several reasons why original science continued to be written in Latin. The first was simply a matter of audience. Latin was suitable for an international audience of scholars, whereas English reached a socially wider, but more local, audience. Hence, popular science was written in English.
I)A second reason for writing in Latin may, perversely, have been a concern for secrecy. Open publication had dangers in putting into the public domain preliminary ideas which had not yet been fully exploited by their "author". This growing concern about intellectual properly rights was a feature of the period—it reflected both the humanist notion of the individual, rational scientist who invents and discovers through private intellectual labour, and the growing connection between original science and commercial exploitation.
J)There was something of a social distinction between "scholars and gentlemen" who understood Latin, and men of trade who lacked a classical education. And in the mid-17th century it was common practice for mathematicians to keep their discoveries and proofs secret, by writing them in cipher, in obscure languages, or in private messages deposited in a sealed box with the Royal Society. Some scientists might have felt more comfortable with Latin precisely because its audience, though international, was socially restricted. Doctors clung the most keenly to Latin as an "insider language".
K)A third reason why the writing of original science in English was delayed may have been to do with the linguistic inadequacy of English in the early modern period. English was not well equipped to deal with scientific argument. First, it lacked the necessary technical vocabulary. Second, it lacked the grammatical resources required to represent the world in an objective and impersonal way, and to discuss the relations, such as cause and effect, that might hold between complex and hypothetical entities.
L)Fortunately, several members of the Royal Society possessed an interest in language and became engaged in various linguistic projects. Although a proposal in 1664 to establish a committee for improving the English language came to little, the society’s members did a great deal to foster the publication of science in English and to encourage the development of a suitable writing style.
M)Many members of the Royal Society also published monographs in English. One of the first was by Robert Hooke, the society’ s first curator of experiments, who described his experiments with microscopes in Micrographia(1665). This work is largely narrative in style, based on a transcript of oral demonstrations and lectures.
N)In 1665 a new scientific journal, Philosophical Transactions, was inaugurated. Perhaps the first international English-language scientific journal, it encouraged a new genre of scientific writing, that of short, focused accounts of particular experiments.
O)The 17th century was thus a formative period in the establishment of scientific English. In the following century much of this momentum was lost as German established itself as the leading European language of science. It is estimated that by the end of the 18th century 401 German scientific journals had been established as opposed to 96 in France and 50 in England. However, in the 19th century scientific English again enjoyed substantial lexical growth as the industrial revolution created the need for new technical vocabulary, and new, specialised, professional societies were instituted to promote and publish in the new disciplines.
In seventeenth century Britain, those profound thinkers combined their interests in science with an enthusiasm in how to express ideas.
选项
答案
E
解析
题干意为,在17世纪的英国,那些先进的思想家将他们对科学的兴趣与对如何表达想法的热情结合在一起。定位于原文E段,“1660”对应“seventeenthcentury”“interests in language”对应“an enthusiasm in how to express ideas”。故选E。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iGh7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Germanyhasmadegreatprogressinsavingtropicalforests.B、Theareaofsustainablymanagedforestsisaslargeasthesize
A、Theyprovidesubjectsforscientificresearch.B、Theyproducelargeamountofwood.C、Theyoffersheltersforrareanimalsand
A、Putupposters.B、Writeaspeech.C、Answerquestions.D、Studychemistry.B细节题。对话中女士提到,她安排了男士明天中午作演讲(giveaspeech),男士回答说他得尽快写一
A、It’satraditionalEuropeanfestival.B、ItfallsonthedaybeforeEaster.C、Thetraditionalcelebrationisdecoratingeggs.D
A、ItisclosingdownsomefactoriesintheUS.B、Itnolongeroffershigh-payingjobs.C、Thenumberofitsemployeesisdoubled
NewtechnologylinkstheworldasneverbeforeOurplanethas【B1】______.It’snowa"globalvillage"wherecountriesareonlyse
A、Germany.B、England.C、Ireland.D、France.C细节题。文中明确提到,Cork(科克)是爱尔兰的第二大城市(Ireland’ssecondlargestcity),由此可知Cork是爱尔兰的城市,故答案为[C]
ImprovingthebalancebetweentheworkingpartofthedayandtherestofitisagoalofagrowingnumberofworkersinrichWe
随机试题
属于酪氨酸激酶抑制剂的药物是
胎膜早破的护理,下列哪项是错误的
国家区域规划指以跨()行政区的特定经济区为对象编制的规划。
资料1南京万和电子有限公司(海关注册编号3201331111)在投资总额内进口设备一批。货物进口前,该公司已向主管海关取得编号为Z22004A×××××的征免税证明,该证明海关签注为“鼓励项目”。货物委托上海申华进出口公司(海关注册编号310491
各级一般公共预算年度执行中有超收收入的,只能用于冲减赤字或者补充预算稳定调节基金。()(2016年)
记忆干扰的两种表现是__________和__________。
一、注意事项1.申论考试是对考生阅读理解能力、综合分析能力、提出和解决问题能力、文字表达能力的测试。2.作答参考时限:阅读材料40分钟,作答110分钟。3.仔细阅读给定的材料,按照后面提出的“申论要求”依次作答。二、给定资料
Neet
在窗本上画一个文本框和一个计时器控件,名称分别为Text1和Timer1,在属性窗口中把计时器的Interval属性设置为1000,Enabled属性设置为False。程序运行后,如果单击命令按钮,则每隔一秒钟在文本框中显示一次当前的时间。以下是实现上述操
Youngpeopleintheearly1980saretakingonasetofattitudesandvaluesremarkablydifferentfromthoseofthestormy’60sa
最新回复
(
0
)