首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Ozone is a form of oxygen. It is found in the air we breathe and in the upper atmosphere. Near the Earth, ozone in the air is a
Ozone is a form of oxygen. It is found in the air we breathe and in the upper atmosphere. Near the Earth, ozone in the air is a
admin
2010-08-07
38
问题
Ozone is a form of oxygen. It is found in the air we breathe and in the upper atmosphere. Near the Earth, ozone in the air is a danger to life because it is a pollutant. But between ten and fifty kilometers up in the atmosphere, ozone protects life on the Earth. Ozone forms in the atmosphere through the action of radiation from the sun. Ozone blocks harmful radiation from reaching the Earth. Scientists say a decrease in ozone and an increase in the harmful radiation will cause many more cases of skin cancer. And it will harm crops, animals and fish.
Ozone problems first became known in 1985. British scientists reported that ozone levels in the Antarctic atmosphere near the South Pole fell sharply each year in October and November. 1987 was the first year that a huge hole developed in the ozone layer above the Antarctic.
A recent study of the atmosphere over the Arctic area near the North Pole showed extreme thinning of the ozone. Officials from the American space agency said the latest study is a result of the largest campaign yet to measure ozone amounts and changes in the Arctic area. NASA researcher Paul Newman said some of the measurements show ozone in the Arctic decreased about sixty percent between January and the middle of March. These measurements are similar to the ozone losses observed in this area a few years ago.
Other studies have shown that man-made chemicals were destroying ozone in the atmosphere. An international agreement halted production of the most harmful chemicals. The new findings support the idea that recovery of the ozone layer may be delayed.
What can NOT be caused by a decrease or an increase in ozone?
选项
A、Skin cancer.
B、Harm crops.
C、Harm animals and fish.
D、Increase in temperature.
答案
D
解析
细节题。文章第一段最后两句话讲了臭氧减少或增多的危害:造成皮肤癌,伤害庄稼、动物和鱼类。故应选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iIxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Inthewriter’sopinion,peoplejudgeothersbyWorkingconditionsgenerallyremainbadbecause
Inthewriter’sopinion,peoplejudgeothersbyWhatdoesthewriterthinkisneededtosolveourindustrialproblems?
HumanintelligenceandtheIQscalesusedtomeasureitonceagainarebecomingthefocusoffierydebate.Asargumentrages
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
Humanbeingsareanimals.Webreathe,eatanddigest,andreproducethesamelife【21】______commontoallanimals.Inabio
随机试题
最可能的诊断是最可能的病原菌是
禁止旅客随身携带但可以作为行李托运的物品包括()等。
某8层民用建筑,高度30m,宽10m,场地抗震设防烈度为7度,拟采用天然地基,基础底面上下均为硬塑黏性土,重度为19kN/m3,孔隙比e=0.80,地基承载力特征值fak=150kPa。条形基础底面宽度b=2.5m,基础埋置深度d=5.5m。按地震作用效应
下列属于固定成本的费用是( )。
实施进口安全质量许可制度的进口商品,必须取得( )的进口安全质量许可方可进口。
有关影响人际吸引的主要因素不包括()。
简述智力与创造性的关系。
下列编码中,正确的汉字机内码是______。
お皿を()。
WhichofthefollowingistrueaboutBablake?
最新回复
(
0
)