首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the midst of a period of rapid language extinction, with a language estimated to die every two weeks, linguists have found a
In the midst of a period of rapid language extinction, with a language estimated to die every two weeks, linguists have found a
admin
2013-09-07
27
问题
In the midst of a period of rapid language extinction, with a language estimated to die every two weeks, linguists have found a small ray of hope, a language previously unknown to science in far northeastern India.
A team of linguists working with National Geographic’s Enduring Voices project uncovered this hidden language, known as Koro, in the state of Arunachal Pradesh. A member of the Tibeto-Burman language family, it has only 800 to 1,200 speakers and is unwritten. The team was led by Gregory Anderson, who directs the Living Tongues Institute for Endangered Languages in Salem, Ore., and K. David Harrison, an associate professor of linguistics at Swarthmore College in Pennsylvania. They videotaped speakers telling stories and talking, and made extensive word lists using the English alphabet to help classify the language.
Koro is very distinct from other languages spoken nearby, and the researchers hypothesize it may have originated from a group of people enslaved and brought to the area, though more research is needed. Koro is so different from other Tibeto-Burman languages that the researchers have not been able to identify any in the language family that are closely related to it. The people who live in the area speak Aka languages, also very rare, and learn Hindi and English to speak to outsiders.
Koro was discovered when the research team went to the Indian state of Arunachal Pradesh to find out more about two poorly documented languages, Aka and Miji. To their surprise, they also began to hear a third, unknown language, Koro, which was not listed in any of the scientific literature. Koro brings the number of known languages worldwide up to 6,909, Harrison says. He documents the discovery in a new book, The Last Speakers: The Quest to Save the World’s Most Endangered Languages. A scientific paper on Koro will be published in December in the journal Indian Linguistics.
Languages are important for many reasons, says Andrew Garrett, a professor of linguistics at the University of California-Berkeley. Not only do they contain the essence of a culture, they also help us understand how the human mind works. "There’s so much that we don’t know yet about language, and so much of what we know is based on the set of big languages out of Europe." Every time a language is lost, a complex and ancient collection of stories, poems, myths and legends also dies, especially in smaller languages that are often unwritten, Garrett says. "It’s as if we suddenly lost Greek and all the literature associated with it."
The National Geographic’s Enduring Voices project is most probably intended for
选项
A、studying different living languages
B、recovering extinguished languages
C、helping preserve endangered languages
D、researching the extinction of languages
答案
C
解析
文章没有明确提及该项目的目的,因而只能从文中提到的个别细节来判断。从该项目的名字中的Enduring(持续)和第2段第3句提到的带领此次研究项目的Gregory Anderson来自于the Living Tongues Institute for Endangered Languages可以推断,此次研究项目的目的应该是为了拯救濒危语言.以免这些语言逐渐消亡。因此.本题应选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iM97777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Manytheoriesconcerningthecausesofjuveniledelinquency(crimescommittedbyyoungpeople)focuseitherontheindividualor
A、Hewenthikingnotlongago.B、Hehasn’ttraveledaroundtheworldyet.C、Hewillgowhenhehasfinisheddoingallhiswork.
Therehasbeensomeinterestingworkonthesecondquestion:onattitudestoviolence.Thisfindsadifferencebetweenwesterns
AutomationThetermautomationwascoinedaround1946bytheautomobileindustrytodescribetheincreaseduseofautomatic
Racket,dinclamor,noise.Whateveryouwanttocallit,unwantedsoundisAmerica’smostwidespreadnuisance.Butnoiseismore
ThecounselorwarnedBrianandCherythattheywouldnolongerbeAmericancitizensiftheywantedtoadoptchildrenfromSouth
Whatmadetheschoolproudwas______(90%多的学生考上了重点大学).
A、TansPueblo.B、Apache.C、Navajo.D、Ute.A信息明示题。男士说市场上的大多数人都是印第安人,他们代表了全州几个不同的部落:普韦布洛印第安人、祖尼人、尤特人、阿帕奇人,还有来自亚利桑那的纳瓦霍人和霍皮人,男士还开车去
BecauseSouthAfricansaregenerallysobubbly(热情奔放的)andtalkative,silencesaysalot.Theyarepoliteaswellandifyouare
BecauseSouthAfricansaregenerallysobubbly(热情奔放的)andtalkative,silencesaysalot.Theyarepoliteaswellandifyouare
随机试题
钢结构件都是将多种零件通过________等方式连接一体,相互联系而又相互制约的一个有机的整体。
Susancameout______inthespeechcontest.
下列有关鼻咽癌病变局部扩展的描述,其中不正确的是
突然仆倒,昏迷时间长,醒后常有半身不遂()突然仆倒,身体强直,角弓反张()
具有一定格式、用于记录经济业务事项的发生和完成情况,明确经济责任,并作为记账依据的书面证明的是()。
下列各项中,影响应收账款周转率指标的因素有()。
下列各项中,不属于车船税征税范围的是()。
根据下列材料回答问题。2012年,我国矿产品对外贸易活跃,进出口额9919亿美元,同比增长3.6%,其中,进口额同比增长1.4%,出口额同比增长7.6%。2012年铁矿砂及精矿进口量约占黑色金属(铁、锰、铬)矿砂及精矿进口总量的()。
若有以下程序#includeintk=7,m=5;voidf(int**s){int*t=&k;s=&t;*s=&m;printf("%d,%d,%d,",k,*t,**s);}main(){inti=3,*p=&i,**r=&p;f(r
(1)Someoftheadvantagesofbilingualismincludebetterperformanceattasksinvolving"executivefunction"(whichinvolvesthe
最新回复
(
0
)