首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A metaphor is a poetic device that deals with comparison. It compares similar qualities of two dissimilar objects. With a simple
A metaphor is a poetic device that deals with comparison. It compares similar qualities of two dissimilar objects. With a simple
admin
2012-06-20
33
问题
A metaphor is a poetic device that deals with comparison. It compares similar qualities of two dissimilar objects. With a simple metaphor, one object becomes the other: Love is a rose. Although this does not sound like a particularly rich image, a metaphor can communicate so much about a particular image that poets use them more than any other type of figurative (比喻的) language. The reason for this is that poets compose their poetry to express what they are experiencing emotionally at that moment. Consequently, what the poet imagines love to be may or may not be our perception of love. Therefore, the poet’s job is to enable us to experience it, to feel it the same way that the poet does.
Let’s analyze this remarkably unsophisticated metaphor concerning love and the rose to see what it offers. Because the poet uses a comparison with a rose, first we must examine the characteristics of that flower. A rose is spectacular in its beauty, its petals (花瓣) are nicely soft, and its smell is pleasing. It’s possible to say that a rose is actually a feast to the senses of sight, touch, and smell. The rose’s appearance seems to border on perfection, each petal seemingly symmetrical (匀称的) in form Isn’t this the way one’s love should be? A loved one should be a delight to one’s senses and seem perfect. However, there is another dimension added to the comparison by using a rose. Roses have thorns. The poet wants to convey the idea that roses can be tricky. So can love, the metaphor tells us. When one reaches out with absolute trust to touch the object of his or her affection, ouch, a thorn can cause great harm! "Be careful", the metaphor warns: Love is a feast to the senses, but it can overwhelm us, and it can also hurt us and cause acute suffering. This is the poet’s perception of love — an admonition (劝诫). What is the point? Just this: It took almost 14 sentences to clarify what a simple metaphor communicates in only four words! That is the artistry and the joy of the simple metaphor.
As is meant by the author, thorns of a rose______.
选项
A、protect the rose from harm
B、symbolize the nature of human beings’ love
C、add a new element to the image of love
D、represent objects of one’s affection
答案
C
解析
第二段第八句提到,通过使用玫瑰,另一个方面被加入到这个对比中,下面对此进行了解释说明:玫瑰有刺。诗人想传达玫瑰也可能扎手这一种想法。就像隐喻告诉我们的一样,爱情也可能伤人。由此可知,玫瑰的刺给爱情的形象添加了一个新元素,即爱情也可能伤人,故答案为[C]。[A]是针对Roses have thorns设的干扰项。爱情像玫瑰一样有让人欢喜让人受伤的两面性,说“让人受伤”是人类爱情的本质与原文不符,故排除[B]。[D]是针对When one…to touch the object of his or her affection,ouch,a thom can cause great harm!设的干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iMf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Allovertheworldmenaresearchingfornewtechniquestoprovidemasshousing,【S1】______andquickly,formillionsoflow-and-m
A、Theyhavegreateffectonpeople’sintelligence.B、Theyhavesomeeffectonmostpeople’sintelligence.C、Theyhaveeffecton
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthedifferencebetweenmarketingandselling.Nottooma
A、Thatheisnotastudentthissemester.B、Thatheisnotaseriousstudent.C、Thatheispotvery,concernedaboutthewoman.
Onceopenonlytotherich,whocould【B1】______thefeesofexpensivecountryclub,tennisisbecomingmoreandmore【B2】______.T
A、FamilydebtsB、BanksavingsC、MonthlybillsD、SpendinghabitsD这篇短文教你怎样理财。这一题是主旨大意题,根据文中"Ifyouwonderhowtocutcorners,there’san
A、Becausehesetasmanyassixty-fivedifferentrecords.B、Becauseheledhisteamtomanychampionships.C、Becausehestillpl
TheLibraryofCongressisAmerica’snationallibrary.Ithasmillionsofbooksandotherobjects.Ithasnewspapers,【B1】______p
ScottarrivedattheSouthPoloonJanuary1th,__________(结果发现)someonehadgottherebeforehim.
A、Byputtingonalittlemake-up.B、Bydecoratingourhomes.C、Bybeingkindandgenerous.D、Bywearingfashionableclothes.C细
随机试题
在“考试报名表.mdb”数据库中有“考试报名表”。(1)考试报名表”表的列宽设置为13,单元格效果改为“凸起”。“考试报名表”表如下图所示。(3)将“考生”表的“考生姓名”字段设置为必填字段。(4)设置考生表和考生报名表的关系为一对多
描述被动扩散过程描述滤过的影响因素
诉讼时效因当事人一方提出要求而中断,下列哪一情形不能产生诉讼时效中断的效力?()(09年司考.卷三.单5)
案例【背景资料】某桥梁工地的简支板梁,由专业架梁分包队伍架设。该分包队伍用2台50t履带吊,以双机抬的吊装方式架设板梁。在架设某跨板梁时,突然一台履带吊倾斜,板梁砸向另一台履带吊驾驶室,将一名吊车驾驶员当场砸死,另有一人受重伤。事故发生
“累计折旧”账户是资产类账户,所以计提折旧应当记入该账户的借方。()
根据我国工业企业划分标准,大中型企业是指()。
下列项目中,应当缴纳印花税的凭证是()。
对于以下学校的行为,县级人民政府教育行政部门可以对其责令限期改正的有()个。①学校拒绝接收具有接受普通教育能力的残疾适龄儿童、少年随班就读②学校分设重点班和非重点班③学校违法开除学生④学校选用未经审定的教科书
(2018年真题)《新唐书·刑法志》:(贞观)五年,河内人李好德坐妖言下狱,大理丞张蕴古以为好德病狂瞀,法不当坐。治书侍御史权万纪劾蕴古相州人,好德兄厚德方为相州刺史,故蕴古奏不以实。太宗怒,遽斩蕴古,既而大悔,因诏“死刑虽令即决,皆三覆(复)奏”。久之,
设随机变量X1,…,Xn,Xn+1独立同分布,且P(X1=1)=P,P(X1=0)=1-P,记Yi=(i=1,2,…,n).求.
最新回复
(
0
)