首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Ever since humans have lived on the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of t
Ever since humans have lived on the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of t
admin
2012-01-16
21
问题
Ever since humans have lived on the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words and ideas. Tourists and the people unable to hear or speak have had to use this form of expressions. Many of these symbols of whole words are very vivid and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.
Body language transmits ideas of thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of indicating that the part is only a joking. A nod signifies approval, while shaking head indicates a negative reaction.
Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse Code, and smoke signals, Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people. While language is the most common form of communication, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.
Which of the following statements is NOT true?
选项
A、There are many forms of communication in existence today.
B、Language is the most common form of communication.
C、Tourists are incapable of using an oral form of communication.
D、Ideas and thoughts can be transmitted by body language.
答案
C
解析
本题考查四个选项对照原文的甄别。[A]可以看作全文的中心意思,说 明现今有很多种交流方式存在,是正确表述。[B]选项可参考第三段最 后一句话,说明语言是最常见到交流形式,是正确表述。[C]表述与原 文有出入:游客不能用口头交流的形式.这一句话过于偏颇,原文第一 段第四行提及游客时说游客与聋哑人会采用这种交流方法,即符号语 言,但并不是不能使用口头交流。[C]不符合原文。[D]表述在第二段第 一行可以得到证实,说明身体语言可以传递思想,是正确表述。本题的 重点不仅要读懂每个选项,更要读请楚题目要求。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iO5d777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WhatdoesGregRobinsondo?
请写一封投诉信,你于2005年7月买了一部手机,但不久就坏了。你带着这部手机来到X商店,但x商店让你等了三个月才修好。但五个月后,这部手机又坏了。信中请你指明你手机的型号以及投诉要求。注意:词数在80~100。
InFranceandGreece,studentsfindthat______.InAmerica,collegesusuallytakenewstudentsaccordingto______.
Wheredoestheconversationprobablytakeplace?
Whataretheytalkingabout?
Asuperstarusuallyissomeonewhohasbecomefamousinsports,orfilms,orpopularmusic,someonelikethefamoussingerMicha
Hethoughtthispaintingoflittle______andletmehaveitforonly20yuan.
Idon’tthinktheywillcometonight.It’s______impossible.
FriendlyAdvice:Themaincauseforboysandgirlstostartdrinkingorsmokingiswhethertheyhavefriendswhodo,aNational
PilotCabukwasatthecontrolseatcallingouthisclimbchecklistaftertakingoff.Keepinghimcompanyinthecopilot’sseat
随机试题
下列各项五输穴中,属于本经子穴的是
已规定检查含量均匀度的片剂,不再检查()
下列所列法条中,属于法条竞合的有()。
预收账款属于资产类账户。()
非公开募集基金应当向合格投资者募集,合格投资者累计不得超过()。
下列关于内部评级法的说法中,不正确的是()
当客户的授信总额超过“客户的债务承受能力”和“银行的损失承受能力”之和,商业银行不能再向该客户提供任何形式的授信业务。()
李斯的《泰山刻石》的字体是()。
在适宜反应条件下,用白光照射离体的新鲜叶绿体一段时间后,突然改用光照强度与白光相同的红光或绿光照射。下列光源与瞬间发生变化的物质,组合正确的是()。
“只要知道自然界一切组成部分的相对位置和全部作用,一亿年以前的情况和一亿年以后的状况,都可以精确无误地演算出来,因为未来的一切早就在宇宙诞生时便已完全被确定了。”这是()。
最新回复
(
0
)