首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
About two-thirds of the world’s population is expected to live in cities by the year 2020 and, according to the United Nations,
About two-thirds of the world’s population is expected to live in cities by the year 2020 and, according to the United Nations,
admin
2022-06-18
57
问题
About two-thirds of the world’s population is expected to live in cities by the year 2020 and, according to the United Nations, approximately 3.7 billion people will inhabit urban areas some 10 years later. As cities grow, so do the number of buildings that characterize them: office towers, factories, shopping malls and high-rise apartment buildings. These structures depend on artificial ventilation systems to keep clean and cool air flowing to the people inside. We know these systems by the term "air-conditioning"
Although many of us may feel air-conditioners bring relief from hot, humid or polluted outside air, they pose many potential health hazards. Much research has looked at how the circulation of air inside a closed environment—such as an office building—can spread disease or expose occupants to harmful chemicals.
One of the more widely publicized dangers is that of Legionnaire’s disease, which first recognized in the 1970s. This was found to have affected people in buildings with air-conditioning systems in which warm air pumped out of the system’s cooling towers was somehow sucked back into the air intake, in most cases due to poor design. This warm air was, needless to say, the perfect environment for the rapid growth of disease carrying bacteria originating from outside the building, where it existed in harmless quantities. The warm, bacteria-laden air was combined with cooled conditioned air and was then circulated around various parts of the building. Studies showed that even people outside such buildings were at risk if they walked past air exhaust ducts. Cases of Legionnaire’s disease are becoming fewer with newer system designs and modifications to older systems, but many older buildings, particularly in developing countries, require constant monitoring.
The ways in which air-conditioners work to "clean" the air can
inadvertently
cause health problems, too. One such way is with the use of an electrostatic precipitator, which removes dust and smoke particles from the air. What precipitators also do, however, is to emit large quantities of positive air ions into the ventilation system. A growing number of studies show that overexposure to positive air ions can result in headaches, fatigue and feelings of irritation.
Large air-conditioning systems add water to the air they circulate by means of humidifiers. In older systems, the water used for this process is kept in special reservoirs, the bottoms of which provide breeding grounds for bacteria and fungi which can find their way into the ventilation system. The risk to human health from this situation has been highlighted by the fact that the immune systems of approximately half of workers in air-conditioned office buildings have developed antibodies to fight off the organisms found at the bottom of system reservoirs. Chemical disinfectants, called "biocides", that are added to reservoirs to make them germ-free are dangerous in their own right in sufficient quantities, as they often contain compounds such as pentachlorophenol, which is strongly linked to abdominal cancers.
Finally, it should be pointed out that the artificial climatic environment created by air-conditioners can also adversely affect us. In a natural environment, whether indoor or outdoor, there are small variations in temperature and humidity. Indeed, the human body has long been accustomed to these normal changes. In an air-conditioned living or work environment, however, body temperatures remain well under 37° C, our normal temperature. This leads to a weakened immune system and thus greater susceptibility to diseases such as colds and flu.
Which of the following is NOT true of the ill effect of air conditioning on the human body?
选项
A、Much exposure may make people annoyed.
B、Harmful chemicals in the ventilation system may cause cancer.
C、Much exposure to low temperature may cause immune diseases.
D、People may suffer from headaches in an air-conditioned office.
答案
C
解析
本题问哪一项不是空调对人类身体的不利影响。文章末句提到空调会使我们的免疫力降低从而容易患病,但免疫力降低不等于“引起免疫系统疾病”,故C说法不对,符合题目要求。A“过多暴露在空调环境中可能会使人烦躁”和D“在一个空调办公室里,人们可能会头痛”在第4段末句有提到。B“通风系统里的有害化学物质可能会致癌”在第5段末句有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/iTuO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Individualspurchasealotoftechnologyforthehomebecause______hasbecomesoinexpensive.
AInvestmoneymeansputtingitintosomebusinessBprojectsuchasCbuildingahousingcomplexordoingmedicalDresearch.
1EarlyinlifeMarthaGrahamlearnedthat"movementneverlies."Whenshewasalittlegirl,herfatherwarnedhernevertolie
AfterAdeterminehowmuchthemoneyofonecountryBisworthinanother,banksChelppeoplefrombothplacesDexchangemoney.
ThelargestAtechnicallyBoccupationintheUnitedStates,Cengineering,hastwenty-fiveDprofessionalsocieties.
EveryorganizationthatproducesAgoodsorservicesneedsawideBvarietyofpeopleCmanagingtheoperationandtohandlethecl
1Communicationbetweenchildrenandparentsstartsveryearly.Ababy’scryisdesignedtogetadultattention.Babiescrywhen
Thegrassblades,brushingwiththemovementsoftheirgrowth,madejoyousgentlesounds,likethesighsofamaideninlove.
Currentdemographictrends,suchasthefallinthebirthrate,shouldfavor______economicgrowthinthelongrun.
随机试题
甲和乙低价购入高粱白酒,灌装后冒充茅台酒,先后共卖出50多箱,获利20多万元。甲和乙构成()。
男,45岁,有高血压史。因阵发性心悸2天来诊。体检:血压120/70mmHg,心率1807次/分,律齐,心音正常,无杂音。1分钟后心率降80次/分,律齐。30秒后又回复至180次/分。最可能的诊断为
女,23岁。问她“你是哪里人?”患者快速回答说:“我是中国人,祖国在我心中,我三中毕业,到山中去,矿物局山中,我在矿山当会计……人类进入新的历史阶段,新的时代。培养一代新人,我们都是革命接班人”,此症状是()
修正液中含有的易挥发且致命的有毒成分是()。
曹雪芹:晴雯()。
①面对海量的网络信息,网民受众一般很少有精力去核实信息的源头和真实性,这就为谣言制造者留下了可乘之机②谣言制造者和散布者多数动机不纯,但不管动机如何,都是靠牺牲社会大众的利益。以满足其一己私欲③制造谣言原本就是一种社会的病态,而通过互联
教师通过言传与身教相结合给学生做出表率,这体现的德育原则是
在信息纷繁复杂的互联网时代,每个人都时刻面临着被别人的观点欺骗、裹挟、操纵的风险。如果你不想总是受他人摆布,如果你不想、混混沌沌地度过一生,如果你想学会独立思考、理性决策,那你就必须用逻辑思维来武装你的头脑。如果以上陈述为真,以下哪一项陈述不必然为真
AnyonecantrackaVenmouser’spurchasehistoryandcollectadetailedprofile—includingtheirdrugdeals,eatinghabitsand
Lookatthetenstatementsforthispart.YouwillhearashortinterviewwithGeorgeJones,executivedirectorforBreadfo
最新回复
(
0
)