首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Bilingual education in schools has long been a political hot potato—it was banned in California by a 1998 ballot measure, which
Bilingual education in schools has long been a political hot potato—it was banned in California by a 1998 ballot measure, which
admin
2015-03-20
60
问题
Bilingual education in schools has long been a political
hot potato
—it was banned in California by a 1998 ballot measure, which the state Senate is now asking voters to repeal. But politics aside, there’ s an increasing amount of scientific support for the benefits of knowing at least two languages.
Now, a new study published by the Annals of Neurology finds that you don’t even need to learn that second(or third, or fourth)tongue at a very young age: Picking up a new language even a little later in life can have serious cognitive benefits for the aging brain.
Many recent studies have pointed out that bilingualism seems to be good exercise for the brain and later in life might even help delay the onset of dementia. But what if it’ s a self-selecting crowd? What if the people who learned two languages are just smarter to begin with? To help rule that factor out, researchers at the University of Edinburgh in Scotland studied 853 people who first took an intelligence test in 1947 when they were about 11 years old as part of a group called the Lothian Birth Cohort 1936, and retested them again around 2008 to 2010, when they were in their early 70s.
A total of 262 of the seventy-year-old reported having learned at least one language other than English enough to communicate in it. Of those, 195 said they learned it before age 18; 65 said they learned it thereafter. The researchers gave the participants a battery of cognitive tests, including tests of their verbal reasoning, their vocabulary and reading abilities, their verbal fluency and their ability to process information quickly. They found that bilingual speakers performed much better than expected from their baseline cognitive ability, particularly in reading and in general intelligence. And those who knew three or more languages performed even better.
Learning a language seemed to make as much difference in people’ s later-in-life cognitive decline as a gene that’ s been tied to risk of Alzheimer’ s disease and smoking habits.
These participants mostly learned their second languages after age 11. The results actually make a very compelling point — you don’t have to be a fluent speaker of a language to get the benefits, and you can start later in life, too.
The text mainly discusses______.
选项
A、bilingual education in schools
B、how to learn a new language
C、the best time to learn a new language
D、advantages of learning a new language
答案
D
解析
答对此题需要考生对全文有一个清晰的认识和理解。文章首段指出,双语教学在政治上一直以来就是个棘手问题,但是抛开政治,近年来越来越多的科学研究证明学习多种语言是有好处的。第二段开始提到一项新的研究表明即使后来才开始学习一门新的语言,也会对衰老的大脑有益。接下来两段具体讲了实验的研究方法和研究结果。最后两段进一步指出研究表明.学习一门新的语言对大脑有益。可见文章主要讲学习一门新语言的好处。A项“学校的双语教学”,B项“如何学习一门新的语言”,C项“学习一门新语言的最好时间”,均不正确。因此D项为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ib74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
FewbeyondCalifornia’stechnologycrowdrecognisethenameLarrySonsini;nonewithinitscirclecouldfailto.Forfourdecade
Soonafterhisappointmentassecretary-generaloftheUnitedNationsin1997,KofiAnnanlamentedthathewasbeingaccusedof
WhileAmericanshavebecomeevermoredependentuponelectricityintheirdailylives,acrucialpartofthesystemthatsupport
WhileAmericanshavebecomeevermoredependentuponelectricityintheirdailylives,acrucialpartofthesystemthatsupport
WhileAmericanshavebecomeevermoredependentuponelectricityintheirdailylives,acrucialpartofthesystemthatsupport
KarlVonLinne(orLinnaeus,asheiswidelyknown)wasaSwedishbiologistwhodevisedthesystemofLatinisedscientificnames
KarlVonLinne(orLinnaeus,asheiswidelyknown)wasaSwedishbiologistwhodevisedthesystemofLatinisedscientificnames
OrganicAgricultureTheideathatshoppingisthenewpoliticsiscertainlyenticing.Nevermindtheballotbox:votewithy
TakingRubbishThestretchofthePacificbetweenHawaiiandCaliforniaisvirtuallyempty.Therearenoislands,noshippin
随机试题
含毒性药物及贵重药物散剂制备药物量比例差别大的散剂制备
下列各项中,属于有限责任公司董事会行使的职权是()。
包销与房地产居、代理的区别有()。
()是利用建筑物内已有的设施进行逃生的正确做法。
背景材料:某高速公路上下行分离式隧道,洞口间距40m,左线长3216m,右线长3100m,隧道最大埋深500m,进出口为浅埋段,Ⅳ级围岩。洞身地质条件复杂,地质报告指出,隧道穿越地层为三叠系底层,岩性主要为炭质泥岩、砂岩、泥岩砂岩互层,且有瓦斯设
李清照:易安体下列选项中与这组词在逻辑关系上最为贴近,相似或匹配的是()。
国土资源直接反映一个国家的综合国力。()
在一个烟雾弥漫的早晨。农夫老张划着船逆流而上。突然间,他看见一条小船顺流直冲向他。眼看小船就要撞上他,他高声大叫:“小心!小心!”但是船还是直撞过来,他的船严重受损。于是他暴跳如雷。开始向对方怒吼。但是,当他仔细一瞧,才发现原来是条空船,因此气也消了。谈谈
SupposeyouareguidingagroupoftouristsaroundafamousscenicspotcalledFairylandIsland.Youaretointroducethefollow
AccordingtoNobel’sfamouswill,theinterestonhisfundwillbe______tofivepeoplewhohavemadegreatcontributionstoma
最新回复
(
0
)