首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Most human beings actually decide before they think. When any human being—executive, specialized expert, or person in the street
Most human beings actually decide before they think. When any human being—executive, specialized expert, or person in the street
admin
2013-11-29
91
问题
Most human beings actually decide before they think. When any human being—executive, specialized expert, or person in the street — encounters a complex issue and forms an opinion, often within a matter of seconds, how thoroughly has he or she explored the implications of the various courses of action? Answer: not very thoroughly. Very few people, no matter how intelligent or experienced, can take inventory of the many branching possibilities, possible outcomes, side effects, and undesired consequences of a policy or a course of action in a matter of seconds. Yet, those who pride themselves on being decisive often try to do just that. And once their brains lock onto an opinion, most of their thinking thereafter consists of finding support for it.
A very serious side effect of argumentative decision making can be a lack of support for the chosen course of action on the part of the "losing" faction. When one faction wins the meeting and the others see themselves as losing, the battle often doesn’t end when the meeting ends. Anger, resentment, and jealousy may lead them to sabotage the decision later, or to reopen the debate at later meetings.
There is a better. As philosopher Aldous Huxley said, "It isn’t who is right, but what is right, that counts."
The structured-inquiry method offers a better alternative to argumentative decision making by debate. With the help of the Internet and wireless computer technology the gap between experts and executives is now being dramatically closed. By actually putting the brakes on the thinking process, slowing it down, and organizing the flow of logic, it’s possible to create a level of clarity that sheer argumentation can never match.
The structured-inquiry process introduces a level of conceptual clarity by organizing the contributions of the experts, then brings the experts and the decision makers closer together. Although it isn’t possible or necessary for a president or prime minister to listen in on every intelligence analysis meeting, it’s possible to organize the experts’ information to give the decision maker much greater insight as to its meaning. This process may somewhat resemble a marketing focus group: it’s a simple, remarkably clever way to bring decision makers closer to the source of the expert information and opinions on which they must base their decisions.
According to the author, the function of the structured-inquiry method is______.
选项
A、to make decision by debate
B、to apply the Internet and wireless computer technology
C、to brake on the thinking process, slowing it down
D、to create a level of conceptual clarity
答案
D
解析
本题信息点是the function ofthe structured.inquiry method,该信息点首次出现在第四段第一句话:The structured.inquiry method offers a better alternative to argumentative decision making by debate.句中offer“主动提供”表达了功能或作用,本句大意为:结构质询法相比通过争论产生的辩论决策法提供了一种更合理的选择。该信息点还出现在第五段第一句话:The structured-inquiry process introduces a level of conceptual clarity by organizing the contributions of the experts,then brings the experts and the decision makers closer together.句中introduce“引入”和bring“带来”都可表达功能或作用。D项内容对应第五段第一句话前半部分的内容,故为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ife4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanentchangeofresidence".However,ourconcerniswithmovementbetween
Excitement,fatigue,andanxietycanallbedetectedfromsomeone’sblinks,accordingtopsychologistJohnStern(21)Washington
Studythefollowingchartscarefullyandwriteanessayinwhichyoushould:1)describethechartsbriefly,2)interpretthec
ReadthefollowingChineseandwriteanabstractof80~100words.YoushouldwriteyouranswersonANSWERSHEET2.
Nameshavegainedincreasingimportanceinthecompetitiveworldofhighereducation.Ascollegesstriveformarketshare,they
Thegreatrecessionmaybeover,butthiseraofhighjoblessnessisprobablybeginning.Beforeitends,itwilllikelychanget
Jenniferhasneverreally______herson’sdeath.It’sveryhardtoacceptthefactthatshe’llneverhaveachild.
ThegiantMirafioriplantinTurinistheheartofFiatAuto,thetroubledcardivisionoftheFiatgroup.Astheearlyshifttr
Lowwages,chronicunemploymentandunderemploymentleadtolowincome,lackofpropertyownership,absenceofsavings,absence
ItwasinevitablethatanyofPresidentGeorgeW.Bush’sfanshadtobeverydisappointedbyhisdecisiontoimplementhightari
随机试题
事业单位现行的()对应管理岗位中六级职员岗位。
关于“神经纤维瘤病”最常见、最特征的脑肿瘤为
女性,65岁,冠心病心绞痛史8年,无高血压史,夜间突发心前区疼痛8小时入院,入院时血压为150/90mmHg(20/12kPa),经心电图检查,诊断急性前壁心肌梗死第2日患者出现胸闷、大汗、面色苍白,体检心率126次/分,律齐,血压80/50mmH
狭义上的投资银行业务只限于某些资本市场活动,着重指一级市场上的()业务。
企业在确定最佳估计数时,应当综合考虑与或有事项有关的风险、不确定性,但不需要考虑货币时间价值等因素。()
背景说明:你是宏远公司的行政秘书初萌,下面是行政经理需要你完成的几项工作任务。
安慰剂效应,又称“假药效应”,指的是病人虽然没有获得有效的治疗,但却“预料”或“相信”治疗有效,而让病患症状得到舒缓的现象。下列各项,属于安慰剂效应的一项是()。
2019年全球太空经济规模增至3660亿美元,较2018年增长1.7%,其中全球卫星产业收入为2707亿美元。在全球卫星产业收入中,卫星制造业的收入为125亿美元,较上年减少70亿美元;卫星发射服务业的收入为49亿美元,较上年下降21.0%;卫星通信服务业
TaskOne-Whatmistakedidtheymake?•Forquestions13-17,matchtheextractswiththemistakethateachpersonsaystheymad
录用信说明:假设你是公司的人事经理,写信通知一名应聘者John,公司决定录用他。内容:1.看过对方的简历和推荐信之后,发现他有很好的推销经验;2.9月20日的面试给你留下了深刻印象;3.决定录用对方:4
最新回复
(
0
)