首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Global warming may or may not be the great environmental crisis of the 21st century, but — regardless of whether it is or isn’t
Global warming may or may not be the great environmental crisis of the 21st century, but — regardless of whether it is or isn’t
admin
2014-11-24
58
问题
Global warming may or may not be the great environmental crisis of the 21st century, but — regardless of whether it is or isn’t — we won’t do much about it. We will argue over it and may even, as a nation, make some fairly solemn-sounding commitments to avoid it. But the more dramatic and meaningful these commitments seem, the less likely they are to be observed.
Al Gore calls global warming an "inconvenient truth," as if merely recognizing it could put us on a path to a solution. But the real truth is that we don’t know enough to relieve global warming, and — without major technological breakthroughs — we can’t do much about it.
From 2003 to 2050, the world’s population is projected to grow from 6.4 billion to 9. 1 billion, a 42% increase. If energy use per person and technology remain the same, total energy use and greenhouse gas emissions(mainly, CO
2
)will be 42% higher in 2050. But that’s too low, because societies that grow richer use more energy. We need economic growth unless we condemn the world’s poor to their present poverty and freeze everyone else’s living standards. With modest growth, energy use and greenhouse emissions more than double by 2050.
No government will adopt rigid restrictions on economic growth and personal freedom(limits on electricity usage, driving and travel)that might cut back global warming. Still, politicians want to show they’re "doing something. " Consider the Kyoto Protoco(京都议定书). It allowed countries that joined to punish those that didn’t. But it hasn’t reduced CO
2
emissions(up about 25% since 1990), and many signatories(签字国)didn’t adopt tough enough policies to hit their 2008—2012 targets.
The practical conclusion is that if global warming is a potential disaster, the only solution is new technology. Only an aggressive research and development program might find ways of breaking our dependence on fossil fuels or dealing with it.
The trouble with the global warming debate is that it has become a moral problem when it’s really an engineering one. The inconvenient truth is that if we don’t solve the engineering problem, we’re helpless.
According to the author’s understanding, what is Al Gore’s view on global warming?
选项
A、It is a reality both people and politicians are unaware of.
B、It is a phenomenon that causes us many inconveniences.
C、It is a problem that can be solved once it is recognized.
D、It is an area we actually have little knowledge about.
答案
C
解析
细节题。第二段首句中Al Gore表明了自己对全球变暖的观点:global warming an“inconvenient truth”(全球变暖是一个“不愿面对的真相”),其后merely recognizing it could put uson a path to a solution为作者对Al Gore的观点的理解,即:好像仅仅认识到全球变暖便能找到解决之道似的。故C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/igK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcenturyandthediffusionofprintinginthe15thand1
ForthepeoplewhohavenevertraveledacrosstheAtlanticthevoyageisafantasy.Butforthepeoplewhocrossitfrequentlyo
Recentlyscientistshavebeen【C1】______andperfectingothersourcesofenergy:nuclearoratomicpower,solar(sun)power,ands
Recentlyscientistshavebeen【C1】______andperfectingothersourcesofenergy:nuclearoratomicpower,solar(sun)power,ands
Companieshaveembarkedonwhatlookslikethebeginningsofare-runofthemergersandacquisitions(M&A)wavethatdefinedth
AsthegovernmentlaunchestheNationalYearofMusic,anewreportconfirmsthatlearninganinstrumenthasmanybenefitsforc
ShortlyafterSeptember11th,PresidentBush’sfatherobservedthatjustasPearlHarborawakenedthiscountryfromthenotiont
随机试题
在健康教育领域内应用较为广泛的行为矫正技术有
()告诉我们,构成管理系统的各要素是运动和发展的,它们相互联系又相互制约。
根据《风景名胜区管理暂行条例》规定,以下属于风景名胜区禁令的是()。
读下面的教学片段,回答下面的问题。材料引言:印度是世界上最大的“牛国”,总共有两亿多头牛,约占世界上牛的总数的四分之一,这与印度的宗教习俗有很大的关系。牛给印度人提供了奶食,并承担耕地、运输等工作。印度教徒把牛看作“神牛”“圣牛”,牛受到了特别的尊敬。
社会治安综合治理,是公安工作中党的领导、公安机关和人民群众三者有机结合的新形式,是党委领导公安工作的根本原则和群众路线在新形势下的新发展。()
承诺是指受要约人同意要约的意思表示,承诺由要约人作出,对要约未作出实质性改变,在要约确定的期限内作出并到达要约人。根据上述定义,以下构成承诺的是:
×、×、×:兹定于7月23日(星期一)上午9:00在×市规划局附楼6楼会议室召开2012年度×市城市规划委员会发展策略委员会第×次会议,会议由×主任委托×主任主持,会期半天。会议主要内容如下:1.×区A规划管理单元控制性详细规划更改;2.×区B规划管
爱迪生做过一个有趣的实验.他让信赖的年轻职员去巡查各个商店,然后写出各自的建议和批评报告。其中的一个职员是化工工程师,说他的兴趣和专长是化学,而他的报告却几乎没有谈到化学方面的问题.详述的是怎样出货和陈设商品的事情。爱迪生认为这位员工的兴趣和专长是销售管理
•Readthearticlebelowabouttraining.•ChoosethebestwordtofilleachgapfromA,B,CorDontheoppositepage.•Fore
CommercialBanksCommercialbanksplayanimportantrole(29)national(30)。(31)theendofMay1995,Chinahas1
最新回复
(
0
)