首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They worked for long time and nearly had no leisure. B、They usually had to work 8 hours each day. C、They worked very hard but
A、They worked for long time and nearly had no leisure. B、They usually had to work 8 hours each day. C、They worked very hard but
admin
2023-02-10
18
问题
The problem of leisure is new. Until very recent times people worked each day to the limit of their strength. Of course there were always a privileged few who had leisure; but most men had to work 12, 14, or even 16 hours a day, six days a week. As late as 1840 the average factory worker labored 72 hours a week. "Sunup to sundown" was the farmer’s day, or as another phrase puts it, "from can to can’t."
Today, working less than a 40-hour week, people enjoy more leisure time. Hence, the wise use of leisure time has become an important problem for everyone, young or old. It is a particularly difficult problem for the sick, the aged, and those who have retired from earning a living. Those people have so much leisure that it is hard for them to find interesting and worthwhile ways to use it.
However short the work week becomes, work is still the most important part of life. We do not work to get leisure and the pleasures leisure brings us; rather, we use leisure wisely so that work itself can become awarding and enjoyable. The feeling of success at doing one’s daily work—whether it is a job, maintaining a home, or going to school—depends largely on coming to it each day with fresh energy and active interest.
Leisure and recreation go together, though they are not necessarily the same thing. "Recreation" has an obvious meaning. It is the kind of leisure activity that brings "re-creation" of strength and spirit. When one speaks of making good use of leisure, he means choosing recreational activities which contribute to health, growth, and spirit.
9. What does the speaker say about the workers in the past?
10. According to the speaker, what is the important problem for everyone nowadays?
11. What does the feeling of success at doing one’s daily work depend on?
选项
A、They worked for long time and nearly had no leisure.
B、They usually had to work 8 hours each day.
C、They worked very hard but earned little.
D、They had to support a large family.
答案
A
解析
短文开篇就提到过去的人都是长时间工作,很少有休闲时光,A是对其的总结。事实细节题。选项都是有关“他们”的工作情况及工作目的的,且都是过去时。故判断题目设问应是有关过去工作情况的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ijvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Wherewouldyoumostliketogoonvacation?Paris?London?TheAmazonRainforest?Eachofthesedestinationsisattractive.【D1】
Lastyear,mybrotherandIwenttoMiamiforavacation.Someofmyfriendswhohadbeentherebeforesaid【K1】________wasawon
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?
Whatyou’realwaysheard?We’reeatingwaytoomuchsalt.TheaverageAmericangetsabout3.4gramsofsodiumeveryday,farm
Whatyou’realwaysheard?We’reeatingwaytoomuchsalt.TheaverageAmericangetsabout3.4gramsofsodiumeveryday,farm
Thoughthevolumeofradioactivewasteproducedbynuclearpowerplantsis________,theproblemofhowtodisposeofthatwaste
讲英语的人听到别人赞扬,一般说“谢谢”,表示接受,说明自己认为对方的赞扬是诚心诚意的,所赞扬的事是值得赞扬的。因此不应“假装自卑”或“故作谦虚”。但是,对于中国人来说,听到别人赞扬时,通常要表示受之有愧,做得很不够;或者说自己的成就不过是由于侥幸,或者说是
PASSAGEONEUseadjectivestodescribeBuck’sphysicalappearanceandpersonality.YoushouldwriteatleastTWOadjectivesf
A.abilityB.accessC.admiredD.allowedE.basicallyF.consumingG.currentH.hidingI.includesJ.motivation
随机试题
对平坦型上皮异型(FEA)的描述不正确的是
患者男,36岁。2周前发现右下后牙牙龈有小包,平时无明显不适。检查见右下第一磨牙咬合面深龋,穿髓孔探无感觉,叩诊(±),右下第二磨牙根尖处牙龈有瘘管开口,挤压有少许脓液溢出。X线片见右下第一磨牙近中根尖X线透射区不规则,边界模糊。为确诊牙龈瘘管的病牙,
氯丙嗪的不良反应中错误的是
女,50岁。反复低热,伴四肢大、小关节肿痛1年。WBC8.0×109/L,Hb100g/L,PT250×109/L,ANA(-),RF(+)。经多种抗生素正规治疗无效,正确的诊断是
下列关于出让、国家作价出资(入股)、国家租赁和授权经营国有土地使用权变更登记的权属审核的描述中,正确的有()。
对于三相异步电动机而言,在满载起动情况下的最佳起动方案是()。
石灰稳定土适用于()。
在良好的环境中,有的人没有什么成就,甚至走向与环境所要求的相反的道路;在恶劣的环境中,有的人却“出淤泥而不染”。这种现象说明()
Warmaybeanaturalexpressionofbiologicalinstinctsanddrivestowardaggressioninthehumanspecies.Natural(1)_____ofa
在数据库管理系统中,下面哪个模块不是数据库存取的功能模块?
最新回复
(
0
)