首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、They are too late to occupy some of the important markets. B、The sellers have stolen goods and sold them through eBay. C、The b
A、They are too late to occupy some of the important markets. B、The sellers have stolen goods and sold them through eBay. C、The b
admin
2023-02-10
70
问题
Today we are talking about eBay, one of the enormously successful companies. It’s a household word in several countries; in 2005 it had a turnover of $4.55 billion and it employed 11,600 people—it’s achieved all of this in just 11 years.
What’s the secret of eBay’s success? I think the key issue here is that eBay couldn’t exist without the Internet. You know, there aren’t many examples of companies like this—take Amazon, for example. If you don’t feel like switching your computer on, you can always go round to the nearest bookshop. But if you want to sell your old magazines to somebody in Germany, eBay’s the only way to do it. [161 Without the net’s ability to bring buyers and sellers together from different locations there would be no eBay. So this is big point number one.
Now, let’s move on to point two, the founders of eBay. Meg Whitman, the CEO, like all of the senior staff, already had a successful business background, and she brought in an experienced management team. They had a great idea but it had to be a great profitable idea. Around this—the importance of profitability—they built their business model.
Let’s move on to point three, sound business management. Did you hear of eBay during the dotcom boom years? Not a lot—they were busy building their customer base and making money, they didn’t feature in stories headlining the excesses of the dotcom boom years…
Actually, I’ll add another point, point four. eBay doesn’t produce, sell or ship anything itself; it provides the online marketplace for other people to do this. This gives it enormous financial power. More-over, this means that they can use their capital very effectively—you know, their capital isn’t tied up in buildings, factories, warehouses, that sort of things. Again, their capital isn’t tied up in things that are waiting to be sold; they haven’t got shops all over the world with sales assistants in them. All this costs, you know.
Of course, they’ve also had a couple of major problems when they are developing, anyway. The first problem, they arrived in a couple of key markets too late. This happened in Japan and Hong Kong, where Yahoo’s online marketplace had a head start. The other problem—well, it’s the sort of thing we’ve all heard about—buyers receiving stolen goods, or a product different from the one they thought they’d bought, or no product at all, sellers putting in false bids to increase the price just before an auction finishes. eBay admits this happens, but says that this sort of thing accounts for a very small percentage of all sales. OK, now I’d like to have a look at just how the company has expanded over the last 11 years…
16. What is the key factor that leads to eBay’s success?
17. What do we learn about eBay’s CEO Meg Whitman?
18. Why can eBay use their capital very effectively?
19. What problem does eBay have in their development?
选项
A、They are too late to occupy some of the important markets.
B、The sellers have stolen goods and sold them through eBay.
C、The buyers have often put in false bids to increase the price.
D、They encounter the bottleneck after 11 years of development.
答案
A
解析
录音提到,eBay存在的第一个问题是他们开拓某些关键市场的时间太晚。这个情况曾经在日本和香港发生,雅虎领先一步占领了这两个地方的在线市场。因此,A项符合这一内容,为正确答案。根据选项的关键词late,stolen goods, false,bottleneck,development等可推测题目可能与公司遇到的问题相关。录音提到eBay存在的问题之一是买家会收到偷来的赃物,但井来说这些赃物是卖家偷的,因此B项“卖家偷取了商品,然后通过eBay把它们销售出去”不正确;录音说经常通过虚假投标来抬高价钱的是卖家,因此C项“买家经常通过虚假投标来抬高价钱”不正确;D项“经过了11年的发展后他们遇到了瓶颈”利用录音最后的the last 11 years设置干扰,实际上D项的表述并束在录音中提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/itvD777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
假设你是王霞,计算机专业,即将毕业,现在想要申请去美国留学,就此写一封80词左右的英文申请信。要点:1.简单的自我介绍2.申请理由注意:可以适当添加细节,以使行文连贯。
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Kidswithspecialneedsrefertoanykidwhomightneedextrahelpbecauseofamedical,e-motional,orlearningproblem.Forex
Daniel:Goodmorning,madam.I’mDaniel.I’mapplyingforthepositionofmanager.Madam:Sitdown,please.【K1】________
Scientistsestimatethatabout530,000otherobjects,toosmalltodetectwithradar,________theEarthtoo.
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic"OnlineShopping".Youshouldwriteinnolessth
Ratherthanfocusedontheastonishingnumberofcriminalsinvolvedintheincidentandthebroaderissues,Rekerdeterminedwom
D细节辨认题。当谈论到个人可以为改善光污染做些什么时,女士提到在家庭照明中需要注意光的朝向,应该让光线的照射角度向下。因此本题答案为D。
随机试题
消极的a.n______
典型霍乱患者,发病后最先出现的症状是
三羧酸循环的生理意义是
在开发无形资产过程中发生的可直接归属于无形资产的开发成本有()。
下列关于汇率的说法,错误的是()。
学堂乐歌大多选取日本和欧美的歌曲旋律填词而成。下列由我国音乐家自创的学堂乐歌是()。
6,8,11,16,23,( )
在窗体上画一个名称为Combo1的组合框,名称为Text1的文本框,以及名称为Command1的命令按钮,如图所示。运行程序,单击命令按钮,将文本框中被选中的文本添加到组合框中,若文本框中没有选中的文本,则将文本框中的文本全部添加到组合框中。命
I’dratheryou______there.
AdvancenoticeisoftenreferredtoinAmericaas"leadtime,"anexpressionwhichissignificantinaculturewhereschedulesa
最新回复
(
0
)