首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’s average air temperature, In order to prove that theory, ecol
Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’s average air temperature, In order to prove that theory, ecol
admin
2010-01-15
71
问题
Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’s average air temperature, In order to prove that theory, ecologists have turned to historical data in relation to especially huge volcanic eruptions. They suspect that volcanoes effect weather changes that are similar to air pollution.
One source of information is the effect of the eruption of Tambora, a volcano in Sumbawa, the Dutch East Indies (the former name of the Republic of Indonesia), in April 1815. The largest recorded volcanic eruption of Tambora threw 150 million tons of fine ash into the stratosphere. The ash from the volcano spreads worldwide in a few days and remains in the air for years. Its effect is to turn incoming solar radiation into space and thus cool the earth. For example, records of weather in England show that between April and November 1815, the average temperature had fallen 4.5°F. During the next twenty-four months, England suffered one of the coldest periods of its history. Farmers’ records from April 1815 to December 1818 indicate frost throughout the spring and summer and sharp decreases in crop and livestock markets. Since there was a time lag of, several years between cause and effect, by the time the world agricultural commodity community had deteriorated, no one realized the cause.
Ecologists today warn that we face a twofold menace. The ever-present possibility of volcanic eruptions, such as that of Mt. St. Helens in Washington, added to man’s pollution of the atmosphere with oil, gas, coal, and other polluting substances, may bring us increasingly colder weather.
According to the passage, the effects of Tambora’s eruption were______
选项
A、of several days’ duration worldwide
B、felt mainly in the Dutch East Indies
C、evident in the decreased world temperature
D、immediately evident to the world’s scientists
答案
C
解析
本题询问Tambora火山爆发的后果。A是说后果在全世界范围内持续了几天;B是说后果主要影响了印度尼西亚;D是说对科学家来说,其后果马上就体现出来了;C是 说其后果是使全球气温明显下降。与原文第二段相比,A、B、D三项均与原文相悖,只有C是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/j46K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
(1)ScientistssayChandraprovidesfirstevidencethattwomysteriescancoexistinonegalaxy.(2)Inaverybrightgalaxy4
(1)Thebizarreanticsofsleepwalkershavepuzzledpolice,perplexedscientists,andfascinatedwritersforcenturies.Thereis
Thebizarreanticsofsleepwalkershavepuzzledpolice,perplexedscientists,andfascinatedwritersforcenturies.Thereisan
Untilwhatagedoyouthinkpeopleshouldbeencouragedtoremaininpaidemployment?Insomecountriestheaverageworkerisob
TheNationalTourismAdministrationhasrecentlyissuedadocumenttosupportthelegalizationoftipsinthetourismindustryi
WhenscientistsattheAustralianInstituteofSportrecentlydecidedtochecktheVitaminDstatusofsomeofthatcountry’s
A、Herbalmedicine.B、Acupuncture.C、Massage.D、Injection.D细节题。需要用排除法解答。当问及中医的组成部分时,王教授回答道:Itconsistsofthreemainmodalities:
随机试题
企业清算时,清算财产指的是()
透平式压缩机同活塞式压缩机相比所具有的性能有()。
多层砖砌体房屋构造柱与墙连接处的构造要求正确的是()。
某建设项目施工单位拟采用的新技术与现行强制性标准规定不符,应由()组织专题技术论证,并报批准该项标准的建设行政主管部门或国务院有关主管部门审定。
室外或有复燃危险的室内局部应用灭火系统的干粉喷射时间不应小于()s。
银行某工作人员发现同事在给客户介绍产品的时候刻意隐瞒了该产品的风险以实现销售目标,则该工作人员()。
政府用繁荣年份的财政盈余来补偿萧条年份的财政赤字,以缓解经济的周期性波动,这种财政政策是指( )。
脂类在血液中的转运以及药物在肝脏的解毒与铁无关。()
影响合作的互助机制包括亲缘选择与空间选择等,亲缘选择是与遗传相关的个体间的合作,个体会为亲属做出牺牲以使自己的基因获得延续的概率增大;空间选择出现在合作者与背叛者分布不均匀的群体中。如果群体中一小部分合作者比邻而居,合作会使他们的群体壮大。根据上述定义,下
对于循环队列,下列叙述中正确的是
最新回复
(
0
)