首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Where do good ideas come from? For centuries, all credit for these mysterious gifts went to faith, fortune and some fair muses.
Where do good ideas come from? For centuries, all credit for these mysterious gifts went to faith, fortune and some fair muses.
admin
2013-06-26
62
问题
Where do good ideas come from? For centuries, all credit for these mysterious gifts went to faith, fortune and some fair muses. But to assume creativity is some lofty trait enjoyed by the few is both foolish and unproductive, argues Jonah Lehrer in "Imagine" , a smart new book about "how creativity works". Drawing from a wide array of scientific and sociological research—and everything from the poetry of W. H. Auden to the films of Pixar—he makes a convincing case that innovation cannot only be studied and measured, but also nurtured and encouraged.
Just outside St Paul, Minnesota, sits the corporate headquarters of 3M. The company sells more than 55,000 products, from streetlights to computer touch-screens, and is ranked as the third-most innovative in the world. But when Mr. Lehrer visits, he finds employees engaged in all sorts of frivolous activities, such as playing pinball and wandering about the campus. These workers are actually pushed to take regular breaks, as time away from a problem can help spark a moment of insight. This is because interrupting work with a relaxing activity lets the mind turn inward, where it can subconsciously puzzle over subtle meanings and connections. "That’s why so many insights happen during warm showers," says Joydeep Bhattacharya, a psychologist at Goldsmiths, University of London.
But this is just one reason for 3M’s creative output. The company also encourages its employees to take risks, not only by spending masses on research (nearly 8% of gross revenue), but also by expecting workers to spend around 15% of their time pursuing speculative ideas. Most of these efforts will fail, but some will generate real profit for the company. The reason why this approach works—and why it has been imitated by other crafty companies such as Google—is because many breakthroughs come when people venture beyond their area of expertise.
This is why young people tend to be the most innovative thinkers in nearly any field, from physics to music. The ignorance of youth "comes with creative advantages," writes Mr. Lehrer, as the young are less Jill by custom and experience. Still, he reassures readers that anyone can stay creative as long as he works "to maintain the perspective of the outsider". This can be done by considering new problems at work, travelling to new countries or simply spending more time staring " at things we don’t fully understand. "
This is an inspiring and engaging book that reveals creativity as less a sign of rare genius than a natural human potential. Mr. Lehrer points to William Shakespeare, for example, as someone who was largely a man of his time; the culture of Elizabethan London nurtured quite a few poets—much like ancient Athens gave rise to a glut of thinkers and Renaissance Florence inspired many fine artists. Shakespeare knew his way with a pen, but he also lived in a culture that put a premium on ideas, spread education, introduced new patents for inventions and did not always rigorously enforce censorship laws.
Mr. Lehrer concludes with a call for better policy to "increase our collective creativity". He suggests allowing more immigration, inviting more risk and enabling more cultural borrowing and adaptation. He also warns that the work demands a lot of time, sweat and gut. Or as Albert Einstein put it: "creativity is the residue of time wasted. "
According to Paragraphs 2 and 3, which of the following statements about the company 3M is true?
选项
A、The company has been so successful in nurturing the collective creativity that other companies follow suit.
B、The company has been subjected to great financial loss by encouraging employees to take risks irrationally.
C、The company lays more emphasis on individuality and creativity than on collaboration.
D、The company expected its employees to spend 15% of their time on speculating ways to increase productivity.
答案
A
解析
本题考文中与3M公司相关的一系列细节。文中第二段提到3M公司通过强制员工休息的方法来激发他们的创造力。第三段提到3M公司还通过鼓励员工冒险的方式来激发创造力。[A]正确,3M公司鼓励员工冒险的方法成效显著,连谷歌在内的许多公司都争相效仿“…it has been imitated by other crafty companies such as Google”。[B]错误,3M公司鼓励员工冒险,其中很多的冒险方案都失败了,但是那些成功的方案给公司带来了巨大的利益“Most of these efforts will fail,but some will generate real profit for the company”。[C]错误,3M公司确实注重个性和创造力,但是不注重合作精神的说法文中并没有体现出来。[D]偷换概念,3M公司鼓励员工每天花15%的时间来做大胆的设想(spend around 15% of their time pursuing speculative ideas),而不是花15%的时间来思考提升生产力的方法。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/j7d4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Manfirstappearedonearthhalfamillionyearsago.Thenhewaslittlemorethanananimal;butearlymanhadseveralbigadva
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions41-45,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoa
Shewas,______herfameandfortune,basicallyanunhappywoman.
Manypeopleseemtothinkthatsciencefictionistypifiedbythecoversofsomeoftheoldpulpmagazines,theBug-EyedMonster
Manypeopleseemtothinkthatsciencefictionistypifiedbythecoversofsomeoftheoldpulpmagazines,theBug-EyedMonster
Plasticisthepanaceaoftheages.Nearlyeveryman-madeobject(1)_____(2)_____of,oratleast(3)_____itsverystructure,
Plasticisthepanaceaoftheages.Nearlyeveryman-madeobject(1)_____(2)_____of,oratleast(3)_____itsverystructure,
Virtuallyallconsumerswillhaveacreditcardintheirlives.Selectingacreditcardshouldnotbesomethingtakenlightly,c
随机试题
杜威论课程与教材:对传统课程的批判;从()中学。
纪君祥以其著名悲剧________成为有国际声誉的戏曲家。郑廷玉的杂剧代表作是著名讽刺喜剧________,康进之的杂剧代表作是水浒戏________,石君宝的杂剧代表作是________,尚仲贤的杂剧代表作是________,李好古的杂剧代表作是____
Withoutproperplanning,tourismcancauseproblems.Forexample,【21】manytouristscan【22】publicplacesthatarealsoenjoyed【23
关于网织红细胞的结构与性质,不正确的是
劳力型心绞痛典型的心电图改变为
已知单位产品售价为P,年固定成本为CF,单位变动成本为CV,单位产品销售税金为了,则以产销量表示的盈亏平衡点BEP(Q)=( )。
某保税仓库进口仓库管理用计算机、堆放货物的货架及搬运货物的叉车。按照规定,进口这些物资可予以免税。()
李军在某服装店挑选衣服,店主向其推荐了一款风衣。李军试穿后觉得不合适,脱下风衣后准备离开,店主却强迫李军买下了这件风衣。店主的这一行为侵犯了李军的()。
Dopeoplegethappierormorefoul-temperedastheyage?Stereotypesofirritableneighbors【C1】________,scientistshavebeen
下面对对象概念描述正确的是
最新回复
(
0
)