首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Lithography is an art process of printing from a plane surface on which the image to be printed is ink-receptive and the blank a
Lithography is an art process of printing from a plane surface on which the image to be printed is ink-receptive and the blank a
admin
2011-04-26
9
问题
Lithography is an art process of printing from a plane surface on which the image to be printed is ink-receptive and the blank area ink-repellent. Lithography is based on the antipathy of oil and water. A drawing is made in reverse on the ground surface of the stone with a crayon or ink that contains soap or grease. The image produced on the stone will accept printing ink and reject water. Once the grease in the ink has penetrated the stone, the drawing is washed off and the stone kept moist. It is then inked with a roller and printed on a lithographic press. As a process, lithography is probably the most unrestricted, allowing a wide range of tones and effects. Several hundred fine prints can be taken from a stone. The medium was employed by many 19th century artists, including Goya, Delacroix, Daumier, Degas, and remains popular with contemporary artists. Among American artists noted for their lithographs are Currier and Ives.
The Currier and Ives firm of lithographers was founded by Nathaniel Currier in 1834. James Ives joined the firm as a bookkeeper eighteen years later just after becoming Currier’s brother-in- law, and was made a partner in 1857. The pair showed an uncanny ability to predict what the American public would rush to buy in the way of cheap art, and literally hundreds of thousands of prints from as many as 7,000 individual pictures were named out and sold from the firm’s shop in lower New York by street vendors and over shop counters throughout the country and even in Europe.
Though in the course of time the firm employed some of America’s finest artists, artistic excellence could certainly not be counted among the firm’s real goals.
Nevertheless, some time after it went out of business in 1907, the prints enjoyed new popularity as collectors’ items, the rarer examples fetching thousands of dollars in the 1920’s.
What occurs when a design has been drawn on a flat surface with a special grease crayon and to which( the surface)water and then ink are applied?
选项
A、The ink adheres to the crayon image and is repelled by the moist areas.
B、The ink adheres to the moist areas and is repelled by the crayon image.
C、The water adheres to the crayon image and is repelled by the moist areas.
D、Both ink and water are repelled by the crayon image.
答案
A
解析
本题为细节辨析题。文章第一段详细介绍了平版印刷术的工作原理:主要是利用了油和水相互排斥的原理。在石板的表面用含有油的材料描画出图样,然后用水冲刷石板,这样一来,石板表面除了有图样的部分由于有油而未沾水以外,其他空白部分均被水浸湿。接下来用墨辊蘸油墨涂在石板上,画有图样的部分就会吸附油墨,而空白部分由于水油相排斥而不会吸附油墨。这样绘制好的石板就可以用于印刷了。因此,A 选项“油墨吸附于事先用含油的彩笔描绘出的图样上,并且油墨被潮湿的区域 (即空白区域)所排斥”,是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jLqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Forthispart,youareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic:TurnOffYourMobilePhone.Youshouldwriteatl
Thisyear’stotaloutputvalueofindustryandagriculturewillincrease______5percentoverlastyears.
HolidaycelebrationsintheUnitedStatesoften______.TheWebster’sare______.
Youmaykeepthedictionaryaslongasyoulike,______youkeepitclean.
Althoughheroesmaycomefromdifferentcultures,they______.Theauthorconcludesthathistoricalchangeswould______.
Thispassageismainlyabout______.Itissuggestedthatifyouhaveanyproblems,______.
(Nothavinggotenoughhands),wehadgreatdifficultyincarryingoutthetask.
Thehousingreforminourcountryisdesignedto(改善人民的生活条件)
Thepatientsufferingfromcancerlookeddeadbutthefaintpulseprovedthathewasstill
Pleasebecarefulwhenyouaredrinkingcoffeeincaseyou______thenewcarpet.
随机试题
引起有毒动物食物中毒的是________。
科研论文的基本要素是什么?
组织的全员公关培训即指对全员进行公关教育,其重点是()
在对重大危险源进行辨识和评价后,应针对每一个重大危险源制定出一套严格的()。
建设工程监理合同的标准条件不包括( )。
甲企业从某拍卖公司通过拍卖购进两辆轿车,其中一辆是未上牌照的新车,不含税成交价60000元,国家税务总局核定同类型车辆的最低计税价格为120000元;另一辆是已使用6年的轿车,不含税成交价5000元。甲企业应纳车辆购置税()元。
针对考评时出现的优先和近期效应,所采取的克服方式不包括()。
要建立新人生观,除了养成道德的勇气而外,还要能负起知识的责任。知识是人类最高智慧发展的结晶,是人类经验中最可珍贵的宝藏,是人人都能取得、都能具备的;因此凡有求得知识机会的人,都可说是得天独厚,享受人间特惠的人,所以都应该负一种特殊的责任。而且知
Reskillingissomethingthatsoundslikeabuzzwordbutisactuallyarequirementifweplantohaveafuturewherealotofwou
阅读以下说明,回答问题1、问题2、问题3、问题4和问题5,将解答填入对应栏内。[说明]电话拨号、ADSL专线等是常见上网方式,最近新兴的Intemet接入方式是使用电力线上网,而普通家庭中使用一根普通电力线也可以上网。电力线的普及范围是其他
最新回复
(
0
)