首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As a medium of exchange, money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requ
As a medium of exchange, money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requ
admin
2011-01-21
40
问题
As a medium of exchange, money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requiring the seller to purchase goods from the person who buys his products, or vice versa. Hence products who know they will be paid in money, can concentrate on finding the most suitable outlet for their goods, while buyers who will pay in money, can concentrate on finding the cheapest market for the things they wish to purchase. Specialization, which is vital to an advanced economy, is encouraged, because people whose output is not a complete product but only a part of One in which many others are involved can be paid an amount equivalent to their share of the product.
Another advantage of money is that it is a measure of value--that is, it serves as a unit in terms of which the relative values of different products can be expressed. In a barter economy it would be necessary to determine how many plates were worth one hundred weight of cotton, or how many pens should be exchanged for a ton of coal, which would be a difficult and time-consuming task. The process of establishing relative values would have to be undertaken for every act of exchange, according to what products were being offered against one another, and according to the two parties’ desires and preferences. If I am trying to barter fish for bananas, for example, a lot would depend on whether the person willing to exchange bananas is or is not keen on fish. Thirdly, money acts as a store of wealth. It is difficult to imagine saving under a barter system. No one engaged in only one stage in the manufacture of product could save part of his output, since he would be producing nothing complete. Even when a person actually produced a complete product the difficulties would be overwhelming. Most products deteriorate fairly rapidly, either physically or in value, as a result of long storage; even if storage were possible, the practice of storing products for years on end would involve obvious disadvantages--imagine a coal-miner attempting to save enough coal, which of course is his product, to keep him for life. If wealth could not be saved, or only with great difficulty, future needs could not be provided for, or capital accumulated to raise productivity.
If one had to save products instead of money, _________.
选项
A、this would need years of practice
B、coal, for example, would lose its value
C、they could not be stored for years on end
D、many products would lose their value
答案
D
解析
文章第三段介绍了货币的价值贮藏职能。该段落大意为:“在物物交换的经济形态中,价值贮藏是难以实现的,在没有统一的价值尺度的情况下,大多数物品都会贬值。”据此可以选D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jX3d777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
stockexchangetrading/tradingin
Helandedinthiscountrywhenhewas4yearsoldwithoutawordofEnglish,andtherehehasrecentlygraduatedwithhonorsfro
Helandedinthiscountrywhenhewas4yearsoldwithoutawordofEnglish,andtherehehasrecentlygraduatedwithhonorsfro
Helandedinthiscountrywhenhewas4yearsoldwithoutawordofEnglish,andtherehehasrecentlygraduatedwithhonorsfro
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
BillGates,thebillionaireMicrosoftchairmanwithoutasingleearneduniversitydegree,isbyhissuccessraisingnewdoubtsa
随机试题
已知某电焊机变压器的匝数比n=4,其初级电流I1=40A,试求次级电流。
中国传统文化
女性,34岁,2小时前左手中指掌指关节处掌面被宽3cm锐器刺伤。查体:中指呈伸直位,感觉障碍,手指苍白发凉。患者术后48小时突然出现中指色泽发白、凉,皮温较健指低2.5℃,指腹发瘪,此时应采取什么措施
女性患者,40岁,雨淋后出现发热、胸痛、咳铁锈色痰,体温3℃,肺部X光片发现右肺中叶有大片密度增高阴影,实验室痰培养为G+双球菌,菊糖发酵实验(+)。应诊断为()。
由于交通部门的原因,原定班次或车次变更而导致漏接发生,旅游者对导游员抱怨、发火,导游员应()。
针对景区存在的竹排竹筏租赁载客现象。有人持赞同的态度,认为既可以亲近大自然又价格便宜:然而有人认为存在安全隐患,应该取缔。对此。你怎么看?
有调查表明,在拆迁入员犯罪的比例中,赌博和吸毒人员为数不少。粗一看不可思议,细思量确有其因:拆迁补偿,一夜暴富,物质的丰盈与精神的贫困一旦联手,太容易滑向欲望的深渊。捧着“一辈子也没见过的那么多的钱”,一些人以赌博和吸毒打发时光,最后一贫如洗,甚至出现“孩
下列智力测验中,属于文化公平测验的是()
Butforhiscourage,thebattle______.
项目经理对某软件需求分析活动历时估算的结果是:该活动用时2周(假定每周工作时间是5天)。随后对其进行后备分析,确定的增加时间是2天。以卜针对该项目后备分析结果的叙述中,______是不正确的。
最新回复
(
0
)