首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Scientists have developed a computerised mind-reading technique which lets them accurately predict the images that people are lo
Scientists have developed a computerised mind-reading technique which lets them accurately predict the images that people are lo
admin
2010-12-04
50
问题
Scientists have developed a computerised mind-reading technique which lets them accurately predict the images that people are looking at by using scanners to study brain activity.
The breakthrough by American scientists took MRI(磁共振成像)scanning equipment normally used in hospital diagnosis to observe patterns of brain activity when a subject examined a range of black and white photographs. Then a computer was able to correctly predict in nine out of ten cases which image people were focused on. Guesswork would have been accurate only eight times in every 1000 attempts.
The study raises the possibility in the future of the technology being harnessed to visualise scenes from a person’s dreams or memory. Writing in the journal Nature,the scientists,led by Dr Jack Gallant from the University of California at Berkeley,said, “Our results suggest that it may soon be possible to reconstruct a picture of a person’s visual experience from measurements of brain activity alone. Imagine a general brain-reading device that could reconstruct a picture of a person’s visual experience at any moment in time. ”
It will inevitably also raise fears that a suspect’s brain could be interrogated against his will,raising the nightmarish possibility of interrogation for“thought crimes”. The researchers say this is currently firmly in the realm of science fiction because the technique can only be applied to visual images and,to date,the experiments rely on clumsy MRI scanning equipment and extremely powerful magnets. The software decoder itself has to be adapted to each individual during hours of training while ill the scanner.
However the team have warned about potential privacy issues in the future when scanning techniques improve. “It is possible that decoding brain activity could have serious ethical and privacy implications downstream in, say, the 30-to-50-year time frame,”said Prof Gallant. “We believe strongly that no one should be subjected to any form of brain-reading process involuntarily, or without complete informed consent. ”
What did the American scientists use to scrutinize patterns of brain activity?
选项
答案
MRI scanning equipment
解析
细节辨认题。本题考查美国科学家使用什么细察大脑活动。该句提到,MRI磁共振成像扫描设备通常用于医疗诊断,而美国科学家却用其观察大脑活动的模式,实现了一项科技上的突破。题干中的scrutinize与原文中的observe相对应,故答案为MRI scanning equipment。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jas7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Tobereallyhappyandreallysafe,oneoughttohaveatleasttwoorthreehobbies,andtheymustallbereal.Itdoesn’tmatte
Tobereallyhappyandreallysafe,oneoughttohaveatleasttwoorthreehobbies,andtheymustallbereal.Itdoesn’tmatte
A、Toshowsomemendependonaparticularfood.B、Toshowthedietofsomepeopleisstillprimitive.C、Toshowdifferentpeople
TheradicaltransformationoftheSovietsocietyhadaprofoundimpactonwomen’slives.Marxistshadtraditionallybelievedtha
TheradicaltransformationoftheSovietsocietyhadaprofoundimpactonwomen’slives.Marxistshadtraditionallybelievedtha
A、Whatchemicalstearsarecomposedof.B、Whethercryingreallyhelpsusfeelbetter.C、Whysomepeopletendtocrymoreoftent
Theownershipofpetsbringsavarietyofbenefitsthattheuninitiatedwouldneverbelieve.Foreverytaleofshreddedcushion,
A、Hawaiiiscoolernow.B、ThevegetableshavebecomeaccustomedtotheweatherinHawaii.C、Theyarecheatedtobelievethatthe
ThousandsofpeoplecametoLochNesseachyear______(希望他们会看到那有名的生物).
随机试题
Lily:Hi,Jim!Howwasyourparty?Jim:It’swonderful!【D8】________Lily:I’msorry.Ihadplannedto,butIhadahighfeverth
我哭小弟,哭他在剧痛中还拿着那本航空资料“想再看看”,哭他的“胃下垂”、“肾游走”;我也哭蒋筑英抱病奔波,客殇成都;我也哭罗健夫不肯一个人坐一辆汽车!我还要哭那些没有见诸报章的过早离去的我的同辈人。他们几经雪欺霜冻,好不容易奋斗着张开几片花瓣,尚未盛开
超文本是指()
下述何种病的肺功能主要表现为限制性通气功能障碍
2020年7月北京某公司(为一般纳税人)在深圳转让某县城的一处房产,2016年2月购进价52万元,转让价65万元,该公司销售不动产选择按简易计税方法计税,以上价格均为不含税价,下列说法正确的有()。
如图所示,AD是∠FAB的角平分线,延长AF与⊙O的切线CD交于C,AB是⊙O的直径.若DE⊥AB,证明:AE.BE=AC.CF.
设幂级数的收敛半径分别为存在,则幂级数的收敛半径为().
下列关于列表框和组合框的叙述中,正确的是
Talkingaboutyourcompany谈论公司
Morethan50yearsago,thepsychologistCarlRogerssuggestedthatsimplylovingourchildrenwasn’tenough.Wehavetoloveth
最新回复
(
0
)