首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The vitamins necessary for a healthy body are normally supplied by a good mixed diet (饮食),including a variety of fruits and gree
The vitamins necessary for a healthy body are normally supplied by a good mixed diet (饮食),including a variety of fruits and gree
admin
2012-09-11
52
问题
The vitamins necessary for a healthy body are normally supplied by a good mixed diet (饮食),including a variety of fruits and green vegetables. It is only when people try to live on a very restricted diet that it is necessary to make special provision to supply the missing vitamins.
An example of the dangers of a restricted diet may be seen in the disease known as "beri-beri". It used to distress large numbers of Eastern peoples who lived mainly on rice. In the early years of this century, a scientist named Eijkman was trying to discover the cause of "beri-beri". At first he thought it was caused by a germ. He was working in a Japanese hospital, where the patients were fed on polished rice which had the outer husk (外壳) removed from the grain. It was thought this would be easier for weak and sick people to digest.
Eijkman thought his germ theory was confirmed when he noticed the chickens in the hospital yard, which were fed on leftovers (剩饭) from the patients’ plates, were also showing signs of the disease. He then tried to isolate the germ, but his experiments were interrupted by a hospital official, who declared that the polished rice, even though left over by the patients, was too good for chickens. It should be recooked for the patients, and the chickens should be fed on cheap rice with the outer layer still on the grain.
Eijkman noticed that the chickens began to recover on the new diet. He began to consider the possibility that eating unpolished rice somehow prevented or cured "beriberi"—even that a lack of some element in the husk might be the cause of the disease. Indeed this was the case. The element needed to prevent "beri-beri" was shortly afterwards isolated from rice husks and is now known as vitamin B. Nowadays, this terrible disease is much less common thanks to our knowledge of vitamins.
The chickens Eijkman noticed in the hospital yard______.
选项
A、couldn’t digest the polished rice
B、proved "beri-beri" is caused by germs
C、were later cooked for the patients’ food
D、were suffering from "beri-beri"
答案
D
解析
本题考查考生对文章细节的理解。A项未提到。B项是对文章第三段第一句话的曲解,这句话说,艾克曼开始的时候认为鸡吃了精米后生病是因为细菌的传染,但是后来第四段说,当鸡吃了糙米以后逐渐变得健康,这使得艾克曼放弃了自己之前的理论,开始觉得这种疾病是由于精米中缺乏某种物质造成的。C项未提及。因此选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jsDO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
We______overestimatetheimportanceofthedevelopmentofrelationshipbetweenChinaandothercountries.
Industrialsafetydoesnotjusthappen.Companies【C1】______lowaccidentratesplantheirsafetyprograms,workhardtoorganize
UntilrecentlymosthistoriansspokeverycriticallyoftheIndustrialRevolution.They【C1】______thatinthelongrunindustria
Shenevertrustedhimbecauseshealwaysthoughtofhimassucha______character.
Povertyisnotprevalentinmostcitiesalthough,perhapsbecauseofthecrowdedconditionsincertainareas,itismore______th
Ineducationthereshouldbeagood______amongthebranchesofknowledgethatcontributetoeffectivethinkingandwisejudgemen
ThereasonHollywoodwasanaturalplaceformakingmovieswas______thesunshinesthereeveryday.
AuniquelaboratoryattheUniversityofChicagoisbusyonlyatnight.Itisadream【C1】______whereresearchersareatworkstu
______thebeginningofthenineteenthcenturythatthecreationofmoreuniversitieswasseentobeeithernecessaryordesirabl
Mary(saidto)herhusbandthatshedidn’t(feelliketogo)to(themovies)thatnightbecauseshewas(tiredout)afteraday’
随机试题
电动机的定额是指()。
下列关于原子吸收法操作描述正确的是()。
患者,男性,25岁。面部、躯干部起白斑1个月,无明显诱因。其父亲曾有同样病史。查体:面部、躯干部可见大小不等不规则的色素脱失斑,白斑周围有色素沉着。该病的发病机制可能是
慢性盆腔炎时输卵管卵巢病理变化不包括
A县药品稽查人员在该县的一村卫生室进行监督检查,现场查获标示为B省的大众生物科技有限公司生产的金银花百合片和乌梢蛇桔梗胶囊等8种产品,共计6000盒,这些产品所含成分与国家药品标准规定的成分不符。A县公安局经立案侦查发现,B省的大众生物科技有限公司是两年
证券投资是指投资者(法人或自然人)购买股票、债券、基金券等有价证券以及这些有价证券的衍生品,以获取红利、利息及资本利得的投资行为和投资过程,是间接投资的重要形式。( )
甲国有企业拟利用英国乙公司的投资将其全资拥有的丙国有独资公司(下称丙公司)改组为中外合资经营企业。甲企业在与乙公司协商后,拟订的有关改组方案中有关要点如下:(1)改组前的丙公司注册资本5000万元人民币。甲企业拟将丙公司60%的股权转让给乙公司,转让价
文某欲买房,张某欲卖房,两人协商过程中,张某坚持单价为一万元,文某坚持八千元,双方未能达成一致。一日,文某见张某患病无力,迫使张某在准备好的合同上签字。关于文某的行为违背哪项民法原则,下列正确的是()。
在20世纪80年代,海洛因服用者就诊医院急诊室的次数增加了25%以上。因此很明显,在那个10年中海洛因的服用量在增加。如果假设下面哪一项,作者的结论可被合理地推出?
下列不属于数据库管理员(简称DBA)的职责的是
最新回复
(
0
)