首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
As a medium of exchange, money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requ
As a medium of exchange, money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requ
admin
2011-03-14
59
问题
As a medium of exchange, money permits the separation of exchange into the two distinct acts of buying and selling, without requiring the seller to purchase goods from the person who buys his products, or vice versa. Hence producers who know they will be paid in money, can concentrate on finding the most suitable outlet (销路) for their goods, while buyers who will pay in money, can concentrate on finding the cheapest market for the things they wish to purchase. Specialization, which is vital to an advanced economy, is encouraged, because people whose output is not a complete product but only a part of one in which many others are involved can be paid an amount equivalent to their share of the product.
Another advantage of money is that it is a measure of value—that is, it serves as a unit in terms of which the relative values of different products can be expressed. In a barter economy it would be necessary to determine how many plates were worth one hundred weight of cotton, or how many pens should be exchanged for a ton of coal, which would be a difficult and time-consuming (费时的) task. The process of establishing relative values would have to be undertaken for every act of exchange, according to what products were being offered against one another, and according to the two parties’ desires and preferences. If I am trying to barter fish for bananas, for example, a lot would depend on whether the person willing to exchange bananas is or is not keen on fish.
Thirdly, money acts as a store of wealth. It is difficult to imagine saving under a barter system. No one engaged on only one stage in the manufacture of a product could save part of his output, since he would be producing nothing complete. Even when a person actually produced a complete product the difficulties would be overwhelming. Most products deteriorate fairly rapidly, either physically or in value, as a result of long storage; even if storage were possible, the practice of storing products for years on end would involve obvious disadvantages—imagine a coal-miner attempting to save enough coal, which of course is his product, to keep him for life. If wealth could not be saved, or only with great difficulty, future needs could not be provided for, or capital accumulated to raise productivity.
A barter economy is one in which ______.
选项
A、value is decided by weight
B、value is decided by number
C、money is used and goods are not exchanged
D、goods are exchanged and money is not used
答案
D
解析
文章第二段清楚地解释了“物物交换经济”,即用一物品去交换等价的另一物品,因此选项D正确。选项A和B说物品的价值是由重量或数量决定的,都不符合文章中对物物交换中价值是如何确定的叙述,故不正确。在物物交换中不使用货币,所以选项C也不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jwsa777K
本试题收录于:
MBA联考(英语)题库专业硕士分类
0
MBA联考(英语)
专业硕士
相关试题推荐
甲:从互联网上人们可以获得任何想要的信息和资料。因此,人们不需要听取专家的意见,只要通过互联网就可以很容易地学到他们需要的知识。乙:过去的经验告诉我们:随着知识的增加,对专家的需求也相应地增加。因此,互联网反而会增加我们咨询专家的机会。
WholesalepricesinJulyrosemoresharplythanexpectedandatafasterratethanconsumerprices,【1】thatbusinesseswerestill
Alittlemorethanacenturyago,MichaelFaraday,thenotedBritishphysicist,managedtogainaudiencewithagroupofhighgo
TheChinaboomisbynowawell-documentedphenomenon.Whohasn’t【1】theMiddleKingdom’sastoundingeconomicgrowth(8percenta
Bicycle-AnImportantMeansofTransportinChina(1)为什么自行车在中国这样普及。(2)和汽车的比较。(3)自行车在中国的前途。
Somehousesaredesignedtobesmart.Othershavesmartdesigns.AnexampleofthesecondtypeofhousewonanAwardofExcellen
Somehousesaredesignedtobesmart.Othershavesmartdesigns.AnexampleofthesecondtypeofhousewonanAwardofExcellen
Whenwethinkofentrepreneurs,mostofusimaginedynamic,successful,over-achieverslikeBillGatesofMicrosoft,RichardBra
Whenwethinkofentrepreneurs,mostofusimaginedynamic,successful,over-achieverslikeBillGatesofMicrosoft,RichardBra
随机试题
大体积混凝土构筑物产生裂缝的原因有()。
A、I期临床试验B、Ⅱ期临床试验C、Ⅲ期临床试验D、Ⅳ期临床试验E、生物等效性试验根据《药品注册管理办法》药物治疗作用确证阶段是
个人贷款业务的特征有()。
历史老师钱老师在课上讲述南京大屠杀时不禁义愤填膺,声音一度哽咽。这种情绪状态属于()。
列宁曾说,新经济政策是用一种改良主义的办法解决苏维埃国家过渡时期经济发展战略任务的长期政策,这里的“改良主义”是指()。
抗战胜利后,中国共产党提出“和平、民主、团结”三大口号,曾经希望通过和平的途径对中国进行政治社会的改革,逐步向新中国这个目标迈进。请回答:当时中国共产党为什么曾经希望通过和平途径对中国进行政治社会改革?
服务器系统年停机时间为8.5小时,系统可用性可以达到()。
A、Pollutionandpopulationexplosion.B、Universalloveandunderstandingbetweenpeople.C、Adviceandsuggestionsfortheirchil
A、Theyaresupposedtowriteanessayof1,000words.B、Theyareaskedtodothepresentationseparately.C、Eachofthemneedst
Radicalcutstosocialwelfarespendingtoreducebudgetdeficitscouldcausenotjusteconomicpainbutcostlives,warnexpert
最新回复
(
0
)