首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There were several reasons why the Industrial Revolution started in Great Britain rather than in France, the other great powers
There were several reasons why the Industrial Revolution started in Great Britain rather than in France, the other great powers
admin
2010-05-26
62
问题
There were several reasons why the Industrial Revolution started in Great Britain rather than in France, the other great powers of the day. In the first place, Britain had the money necessary to finance the larger enterprises. England’s supremacy on the seas had encouraged commerce, and Englishmen had been amassing (聚集) wealth through their commerce and industry. The newly rich class in that coufitry were not the aristocratic (贵族的) group, but merchants and businessmen who were willing to devote themselves to industry and scientific agriculture. The wealth of France, on the other hand, was largely in the hands of the nobility, and they were not willing to do the necessary work to develop industry. In the second place, Great Britain had undertaken very early the manufacturing of inexpensive and more practical products for which there would be ever-growing demand from the people, especially the new middle class. On the other hard, France produced articles in the luxury class. These could never be turned out in quantities because they demanded individuality. England was the producer of goods that were produced in quantities, and if she could find a cheaper means of producing them, her markets would grow. So she was ready for methods that would make it possible to manufacture in large quantities. In the third place, for a long time England had large numbers of semiskilled workers. When the feudal system broke down in England and the manors were turned to sheep raising, numbers of Englishmen went to the towns. There they engaged in weaving, making shows, wood carving and many other occupations that developed skills. When the industrial revolution began, these men were available for the work on the new machines. Moreover they were free men who could move from place to place as the need for workers arose. This had not been the case in France, which was still chiefly an agricultural country with peasants bound to their masters in many ways so they could not easily move to the cities. In the fourth place, coal was abundant in Great Britain, and a large amount of this cheap fuel was necessary for running the factories. There was coal in northern France, too, but France was late in tapping such resources because really everyone depended directly or indirectly on farming for his living.
When the industrial revolution began, Frenchmen ______
选项
A、were busy amassing wealth through commerce and industry
B、had found a cheaper means of producing goods needed in qualities
C、depended on industry for their living
D、were still bound to farming and couldn’t move from one place to another easily
答案
D
解析
见文中“This had not been the case in France,which was still chiefly an agricultural country with peasants bound to their masters in many ways so they could not easily move to the cities.”
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/k0V7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Bombaywasn’ttheidealplacetogetsick--notwhenmydoctor,family’andfriendswerehalfaworldaway.Iwasalone,quite
Atacomputerexposition,BillGatesreportedlycomparedthecomputerindustrywiththeautoindustryandstated:"IfGeneralMo
Atacomputerexposition,BillGatesreportedlycomparedthecomputerindustrywiththeautoindustryandstated:"IfGeneralMo
Atacomputerexposition,BillGatesreportedlycomparedthecomputerindustrywiththeautoindustryandstated:"IfGeneralMo
Youshouldknowthatpridewill______(妨碍你成功)
Oneinfourfamiliesarehurtbyalcoholism.Drinkingplaysa【B1】______in80percentofdeathsbyfire,65percentof【B2】____
A、WalterScott.B、NathanielHawthorne.C、EdgarAllanPoe.D、WilliamMakepeaceThackeray.C文中提到“influencingfellowwriterslikeS
Thehistoryofmodernwaterpollutiongoes【C1】______toFebruary20,1931,whenMrs.Murphy【C2】______overherbackyardfence
A、FoodAdditives.B、Cancer-relatedlabels.C、Food-relateddiseases.D、BadEffectsofFoodonHealth.D
Someofthemostattractivetouristdestinationscanbebadforyourhealthifyoudon’tknowwhattherisksareandhowtoavoi
随机试题
甲向首饰店买钻石戒指一枚,标签表明该钻石为“天然钻石”买回后被人告知实为人造钻石。甲遂多次与首饰店交涉,历时一年零六个月,未果。现甲欲诉请法院撤销该买卖关系,其主张能否得到支持( )。
领取《营业执照》的,设立登记费为多少元?()。
幕墙的四性检验报告包括那些项目()。
某沿海城市电力隧道内径为3.5m,全长4.9km,管顶覆土厚度大于5m,采用顶管法施工,合同工期1年,检查井兼作工作坑,采用现场制作沉井下沉的施工方案。电力隧道沿着交通干道走向,距交通干道侧石边最近处仅2m左右。离隧道轴线8m左右,有即将入地的高
2014年初,某公司短期借款、长期借款、应付债券科目均无余额。该公司2014年~2015年发生有关经济业务如下:(1)2014年3月31日,从中国银行借入2年期,年利率6%,到期一次还本付息不计复利的长期借款200万元,当日用于购买一台不需要安装
从业人员若在工作中违背职业纪律,正确的态度是()
杜威的教育思想的核心,一般被概括为()
广州、深圳、佛山三市的科技项目数约占广东省的:
各种感觉能力都开始减退是在()
简述诚实信用原则的含义和功能。(2011一专一53)
最新回复
(
0
)