首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic ris
The multi-billion-dollar Western pop music industry is under fire. It is being blamed by the United Nations for the dramatic ris
admin
2022-10-01
45
问题
The multi-billion-dollar Western pop music industry is
under fire
. It is being blamed by the United Nations for the dramatic rise in drug abuse worldwide, " The most worrying development is a culture of drug-friendliness," says the UN’s International Narcotics Control Board in a report released last year.
The 74-page study says the pop music, as a global industry, is by far the most influential trend-setter for young people of most cultures. "Some songs encourage people to take drugs. Certain pop stars make statements and set examples as if the use of drugs for non-medicinal purposes were a normal and acceptable part of a person’s lifestyle," the study says.
Surprisingly, says the Board, the effect of drug-friendly pop music seems to survive despite the occasional shock of death by overdose(过量用药). "Such incidents end to be seen as an occasion to mourn (哀悼) the loss of a role model, and not an opportunity to face the deadly effect of drug use," it notes. Since the 1970s, several internationally famous singer and movie stars—including Elvis Presley, Janice Jophlin, John Belushi, Jimi Hendrix, Jonathan Melvin and Andy Gibbs—have died of either drug abuse or drug related illnesses. With the globalization of popular music, messages promoting drug abuse are now reaching beyond their countries of origin. "In most countries, the names of certain pop stars have become familiar to the members of every household," the study says.
The UN study also blames the media for its description of certain drug incidents, which encourages rather than prevents drug abuse. "Over the past years, we have seen how drug abuse is increasingly regarded as being acceptable or even attractive," says Hamid Ghodse, president of the Board. "Powerful pressure groups run political campaigns aimed at legalizing controlled drugs," he says. Ghodse also points out that all these developments have created an environment which is tolerant(容忍的) of or even favorable to drug abuse and spoils international drug prevention efforts currently under way.
The study focuses on demand reduction and prevention within an environment that has become tolerant of drug abuse. The Board calls on governments to do their legal and moral duties, and to act against the pro-drag(赞成吸毒) messages of the youth culture to which young people increasingly are being exposed.
According to the passage, pop music________.
选项
A、has a great influence on young people of most cultures
B、attracts a small number of young people
C、is not a profitable industry
D、is alone responsible for drug abuse
答案
A
解析
文章第二段第一句“The 74-page study says the pop music…young people of most cultures.”细节题。根据文章第二段第一句可知流行音乐对大多数文化中的年轻人有很大影响,故A项正确。B与文中意思相反。C、D文中并未提到。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/k6cD777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Firstitwaspets,thenfish.Nowit’spoultryandpigs.The【C1】________ofanimalsallowedtofeedoninsectsisgrowing.Anew
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
Peekthroughtheinspectionwindowsofthenearly100three-dimensional(3D)printersquietlymakingthingsatRedEye,acompany
Tostatetheextremelyobvious,thechiefeconomistoftheBankofEngland,AndrewHaldane,isanintelligentman.Hisspeeches
InEnglish,thewordforthesniffingappendageonourfaceisnose.Japanesealsohappenstousetheconsonantninthisword(
Afterthebirthofmysecondchild,Igotajobatarestaurant.Havingworkedwithanexperienced【C1】________forafewdays,I
Bert:Whatkindofhobbiesdoyouhave?Andrew:Well,Ilikebuildingmodeltrainsandcars.Bert:【D5】________Andrew:Yeah,the
Despiteherrather________choices,Morelandwasneitherarebelliousspiritnorsomeonewhosawherselfasanythingoutoftheo
Asthesurveysuggests,freshair,enoughexerciseandnutritiousfood________togoodhealth.
随机试题
9个月婴儿,低热、咳喘1天,吃奶时呛咳,哭闹时口周轻度发绀。查体:体温38℃,精神及面色尚可,呼吸50次/分,节律规整,呼气延长,两肺闻及多量哮鸣音,心率160次/分,心音有力,肝肋下2.5cm。为明确诊断,应首选下列哪项检查
A.成人型多囊肾B.婴儿型多囊肾C.髓质海绵肾D.单纯性肾囊肿常染色体隐性遗传型多囊肾
通过抑制H+泵而抑制胃酸分泌的药物是()
已知直线L:平面π:–2x+2y+z–1=0,则()。[2013年真题]
下列说法错误的是()
“一国两制”的构想最早开始于()。
下面不属于软件工程过程的4种基本活动
Whatistherelationshipbetweenthetwospeakers?
NewspaperDeclineNotDuetotheRiseoftheInternetSomepeopleassumethatnewsprintnewspapersaredyingatthehandsof
Inthepast,therailroadprovidedthefastestandmostefficientkindoftransport.Atthepresenttime,trainsarestill(11)
最新回复
(
0
)