首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected
Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected
admin
2009-01-14
61
问题
Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected modern world makes it much more difficult for small language communities to live in relative isolation, a key factor in language maintenance and preservation.
It remains to be seen whether the world can maintain its linguistic and cultural diversity in the centuries ahead. Many powerful forces appear to work against it: population growth, which pushes migrant populations into the world’s last isolated locations; mass tourism; global telecommunications and mass media; and the spread of gigantic global corporations. All of these forces appear to signify a future in which the language of advertising, popular culture, and consumer products become similar. Already English and a few other major tongues have emerged as global languages of commerce and communication. For many of the world’s peoples, learning one of these languages is viewed as the key to education, economic opportunity, and a better way of life.
Only about 3000 languages now in use are expected to survive the coming century. Are most of the rest doomed in the century after that?
Whether most of these languages survive will probably depend on how strongly cultural groups wish to keep their identity alive through a native language. To do so will require an emphasis on bilingualism (mastery of two languages). Bilingual speakers could use their own language in smaller spheres—at home, among friends, in community settings—and a global language at work, in dealings with government, and in commercial spheres. In this way, many small languages could sustain their cultural and linguistic integrity alongside global languages, rather than yield to the homogenizing (同化的) forces of globalization.
Ironically, the trend of technological innovation that has threatened minority languages could also help save them. For example, some experts predict that computer software translation tools will one day permit minority language speakers to browse the Internet using their native tongues. Linguists are currently using computer-aided learning tools to teach a variety of threatened languages.
For many endangered languages, the line between revival and death is extremely thin. Language is remarkably resilient (有活力的), however. It is not just a tool for communicating, but also a powerful way of separating different groups, or of demonstrating group identity. Many indigenous (原生的,土著的) communities have shown that it is possible to live in the modern world while reclaiming their unique identities through language.
According to Paragraph 2, that the world can maintain its linguistic diversity in the future is ______.
选项
A、uncertain
B、unrealistic
C、foreseeable
D、definite
答案
A
解析
本题为推论题,答案是A,不能断定的。参见文章第2段第1句:It remains to be seen whether the world can maintain its linguistic and cultural diversity in the centuries ahead.其大意是:在未来几个世纪,世界是否能继续维持其语言学和文化的多样性还有待观之。作者然后用若干事例说明了这一看法。由此可推论正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kTsa777K
本试题收录于:
MBA联考(英语)题库专业硕士分类
0
MBA联考(英语)
专业硕士
相关试题推荐
Writealettertotheeditorofanewspapercomplainingaboutthepoorserviceofabookstore.设想你买了一本英文词典,发现有这样那样的质量问题,书店的
Everyone,itseems,hasahealthproblem.AfterpouringbillionsintotheNationalHealthService,Britishpeoplemoanaboutdir
Advancingagemeanslosingyourhair,yourwaistlineandyourmemory,right?DanaDenisisjust40yearsold,but(21)______
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
LastweekendKyleMacDonaldinMontrealthrewapartytocelebratethefactthathegothisnewhomeinexchangeforaredpaper
Scienceisanenterpriseconcernedwithgaininginformationaboutcausality,ortherelationshipbetweencauseandeffect.Asim
Thebillwaspassedintheparliamentbyamajorityof200votes______30.
ItseemsthatintheeyesofmanyAmericanstheirunemploymentiscausedby______.Intheauthor’sview,thejobmarketwill_
NowtothelastinourweekofspecialreportsfromHaiti.Theearthquaketheretwomonthsagocreatedoneoftheworstdisaster
随机试题
在Excel2010工作表中,下列对单元格地址引用不正确的是________。
A.推延B.妥协C.和平共处D.教育E.转移目标冲突双方采取求同存异避免意见分歧公开化,这种方式属于
建设项目信息管理遵从的原则包括()项。
根据《水利水电工程混凝土防渗墙施工技术规范》SL174—96,下列关于混凝土防渗墙施工试验及墙体质量的要求正确的是()。
A公司通过公开招标方式竞标某市新建给水厂工程项目。编制投标文件时发现招标文件所提供的施工图纸和工程量清单存在较大差异,经过质疑消除了大部分差异;为减少风险,A公司采取了不平衡报价策略,增加技措部分费用,调整了其他项目计价。中标后在签订施工总承包合同时与发包
A技术开发公司(以下简称A公司)为增值税一般纳税人,2019年4月发生下列业务:(1)为我国境内B企业提供产品研发服务并提供培训服务,取得研发服务含税收入200万元,培训含税收入50万元,发生相关研发服务的支出7.2万元,取得增值税专用发票。(2)为我
对未办理备案手续而出版的属于重大选题范围的出版物,无论内容有无问题,首先应该责令出版单位()。
必然事件的概率值是()。
Whatdoconsumersreallywant?That’saquestionmarketresearcherswouldlovetoanswer.Butsincepeopledon’talwayssaywhat
OnwhichdayisHalloweencelebrated?
最新回复
(
0
)