首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A new book by a former lawyer at Kirkland & Ellis, one of the nation’s largest law firms, has delivered a thrill to the already
A new book by a former lawyer at Kirkland & Ellis, one of the nation’s largest law firms, has delivered a thrill to the already
admin
2015-02-09
35
问题
A new book by a former lawyer at Kirkland & Ellis, one of the nation’s largest law firms, has delivered a thrill to the already rattled legal profession. In The Lawyer Bubble: A Profession in Crisis, Steven J. Harper argues that legal jobs are disappearing not because of short-term economic fluctuations but because of powerful long-term trends. The word bubble is an overstatement, but Harper deserves credit for sounding the alarm.
The decline in the market for lawyers is being driven by an array of forces. For some time now, corporate clients have been less willing to sign off on bulky legal bills. They have increasingly been balking at the top hourly rates of $1,000 that some partners charge. And as a result of globalization, an increasing share of American legal work is being shipped overseas. Lawyers in India and other lower-wage markets are willing to do the work for a fraction of what American law firms would charge. Taking away even more of this work: newly sophisticated legal software that can do "document review" and other tasks for which lawyers were once needed.
The legal market is without question soft these days. Last June, the Association for Legal Career Professionals released a grim placement report stating that only 65.4% of law-school graduates had found jobs for which it was necessary to pass a state bar exam. And the Internet is full of first-hand accounts of law-school graduates who say that their law degree has not helped them get a law job—and, worse still, those who report that their degree has actually hurt their job prospects, since some employers now tell them they are overqualified for nonlegal positions.
Harper argues that the profession’s leaders are a big part of the problem. He contends that big-firm managers are too focused on maximizing profits for the biggest, most rainmaking partners—at the expense of junior lawyers and the long-term interest of the firm. And he faults law-school deans for putting the interests and salaries of law professors ahead of the interests of their underemployed, debt-laden students.
Controversial as it is, Harper’s big-picture argument is undoubtedly correct, and it is a real cause for concern. Bar associations and legal academics have begun talking about how the profession should adapt —discussions that are long overdue. The biggest problem with The Lawyer Bubble is not the warning it is sounding but its title; unlike tulips and other speculative bubbles in the past, lawyers will always be a necessity not a fad. But then, The Very, Very Challenging Job Market for Lawyers doesn’t have the same ring to it.
The author thinks that Harper’s argument in the book is
选项
A、alarming yet exaggerating.
B、disputable yet reasonable.
C、controversial and doubtable.
D、correct and reasonable.
答案
B
解析
本题考查作者的观点。从最后一段的第1句话可以看出,作者认为虽然Harper的整体论点(big-picture argument)是有所争议的(controversial),但毫无疑问还是正确的(undoubtedly correct)。第3句作者又提到The biggest problem…its title,表明作者认为书名还有待商榷,作者认为这本书仍然是disputable(有讨论余地的),但总体来说是reasonable(合理的),故选B项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kZK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
______theirworkwillgiveusamuchbetterfeelforthewidedifferencesbetweenthetwoschoolsofthought.
GoOnaSpecialAreaOpportunitytoScholarship?AU.S.EducationDepartmentstudyreleasedyesterdayfoundthatDistricts
EarthquakeinHaitiandTelecommunicationNetworkRebuildTheearthquakethatdevastatedHaitialsodestroyedthenation’sf
ThinJustByWayofSatisfyVaingloryNowomancanbetoorichortoothin.ThissayingoftenattributedtothelateDuchess
TheNetworkAdvertisesaGrowingofIndustryRupertMurdochoncedescribedthemasthe"riversofgold"—thelucrativeclassi
CheatsinCollegeAdmissionsExamsandCounterplansWhathappenstostudentswhocheatonthetwocollegeadmissionsexams,
Itisspeculatedthatgardensarisefromabasicneedintheindividualswhomadethem:theneedforcreativeexpression.There
TheBrainMostActiveDeringSleepFormanyyears,peoplebelievedthatthebrain,likethebody,restedduringsleep.After
Digitalphotographyisstillnewenoughthatmostofushaveyettoformanopinionaboutit,(1)_____developapointofview.
随机试题
第一类精神药品的处方应当至少保存
环境温度高于皮肤温度时,机体散热的方式是()。
在某工程网络中,已知工作M的总时差和自由时差分别为6天和3天。监理工程师检查实际进度时发现该工作的持续时间延长了2天,说明此时工作M的实际进度()。
下列关于金融衍生品的说法,正确的有()。
2016年,甲公司以定向增发股票方式取得了甲公司的控制权,但不构成反向购买。本次投资前,甲公司不持有乙公司的股份,且与乙公司不存在关联方关系。甲、乙公司的会计政策和会计期间相一致。相关资料如下:资料一:1月1日,甲公司定向增发每股面值为1元、公允价值为1
计算机网络的应用越来越普遍,它的最大好处在于()。
知识学习的过程()
简述要约与要约邀请的区别。
定义应用需求的原型生命周期应是一个迭代过程,而其迭代工作量主要集中在【】。
【21】【31】
最新回复
(
0
)