首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Greenspace facilities are contributing to an important extent to the quality of the urban environment. Fortunately it is no long
Greenspace facilities are contributing to an important extent to the quality of the urban environment. Fortunately it is no long
admin
2010-07-06
48
问题
Greenspace facilities are contributing to an important extent to the quality of the urban environment. Fortunately it is no longer necessary that every lecture or every book about this subject bas to start with the proof of this idem At present it is generally accepted, although more as a self-evident statement than on the base of a closely-reasoned scientific proof. The recognition of the importance of greenspace in the urban environment is a first step on the fight way, this does not mean, however, that sufficient details are known about the functions of greenspace in towns and about the way in which the inhabitants are using these spaces. As to this rather complex subject I shall, within the scope of this lecture, enter into one aspect only, namely the re-creative function of greenspace facilities.
The theoretical separation of living, working, traffic and recreation which for many years has been used in town and country planning, has in my opinion resulted in disproportionate attention for forms of recreation far from home, whereas there was relatively little attention for improvement of recreative possibilities in the direct neighbourhood of the home. We have come to the conclusion that this is not right, because an important part of the time which we do not pass in sleeping or working, is used for activities at and around home. So it is obvious that recreation in the open air has to begin at the street-door of the house. The urban environment has to offer as many recreation activities as possible, and the design of these has to be such that more obligatory activities can also have a recreative aspect.
The very best standard of living is nothing if it is not possible to take a pleasant walk in the district, if the children cannot be allowed to play in the streets because the risks of traffic are too great, if during shopping you can nowhere find a spot of enjoying for a moment the nice weather, in short, if you only feel yourself at home after the street-door of your house is closed after you.
The main idea of this passage is that ______.
选项
A、better use of greenspace facilities should be made so as to improve the quality of our life
B、attention must be directed to the improvement of recreative possibilities
C、the urban environment is providing more recreation activities than it did many years ago
D、priority must be given to the development of obligatory activities
答案
A
解析
参见上述各题分析。文章先是指出greenspace对于城市环境很重要这一点已经为人们所广泛接受,然后批评了城乡规划中将生活、工作、交通和娱乐等在理论上分开,从而导致娱乐设施远离人们生活区的做法,提出了娱乐设施应当建在家的周围的观点(即更好地利用它们),最后总结了这样做对提高生活水平的好处。由此可知文章主旨是A 。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/krDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Somedoctorsaretakinganunusualnewapproachtocommunicatebetterwithpatients—theyareletting【C1】________readthenotest
Somedoctorsaretakinganunusualnewapproachtocommunicatebetterwithpatients—theyareletting【C1】________readthenotest
Agingbabyboomersaredeterminedtofighttheagingprocess.Theyspendmillionsofdollarsayearon【C1】________theyperceive
ThespeakerthinksthattobeateacherismoredifficultthantobethepresidentoftheNEA.Practicallyspeaking,teachinga
Payandproductivity,itisgenerallyassumed,shouldberelated.Buttherelationshipseemstoweaken【C1】________peoplegetold
WhatdoesthemovementofplantsandanimalsfromAsiatoAmericaindicate?Whatdoestheauthorimplybyusingthewords"boxe
AccordingtoGertrudeMongella,theequalitybetweenwomenandman______.Accordingtothepassage,whichofthefollowingis
"Equalitybetweenwomenandmenisnolongeranegotiableissue."ThesearestrongwordsofGertrudeMongellaofTanzania,theS
Harvard答案对应于独白第五句:Healsotaughttherefroml954until1969,其中there就是指上一句中的HarvardUniversity.独白中只出现了这一个大学名,考生要注意的还是信息出现的顺序问题。
Inthe1960stheWestCoastbecameanimportantcenterforrockmusic.LosAngelesandSouthernCaliforniaarefamousforsunshi
随机试题
Oceanographyhasbeendefinedas"Theapplicationofallsciencestothestudyofthesea".Beforethenineteenthcentury,s
关于流脑下列哪项错误
火灾发生的必要条件是()。
如果一国的实际GDP大于潜在GDP,表明该国( )。
下列哪个属于实用新型专利保护的客体?
Iliveinthecountryandmyfatherwasafarmer.【M1】_____Heisnowforty-fiveyearold.Becauseofyearsof【M2】_____hard
【2015山西运城】社会中心课程又称为“核心课程”。()
0.5,1,2,5,17,107,()
某种鸟有两种基本变种,有冠的和无冠的。那些生活在仅由有冠的鸟或仅由无冠的鸟组成的鸟群中的鸟倾向于选择一个和它们同一个变种的鸟作为配偶。然而,如果一只生活在所有其他成员都是有冠的鸟群中的鸟后来移居到一个混杂的鸟群中,那么不管这只鸟是有冠的还是无冠的,都有可能
ChinasaidThursdayitwillcontinuethecountry’s【B1】______sharereforminanorderlymannerandonthebasisofmaintaining【B2
最新回复
(
0
)