首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For anyone who has experienced an earthquake, the experience can be frightening and traumatic. In addition of the movement of th
For anyone who has experienced an earthquake, the experience can be frightening and traumatic. In addition of the movement of th
admin
2021-06-15
51
问题
For anyone who has experienced an earthquake, the experience can be frightening and traumatic. In addition of the movement of the ground, people need to be concerned with collapsing buildings and falling debris, such as flying glass. The majority of the injuries and death that occur from the earthquakes are due to falling objects and structures. The effect of an earthquake can also cause dangerous landslides, fires, gas line and electric explosions, and floodwaters from collapsing dam. The goal of seismologists is to understand why the earthquake and other seismic activities occur on Earth. This information, when shared with people in earthquake-prone areas, can help decrease the number of deaths and injuries that may occur.
One of the most destructive effects of earthquake is tsunami. Tsunami, giant ocean waves, form after an earthquake has occurred on the ocean floor. If the tsunami crashes into land, it may cause destruction. The difficulty with protecting people from tsunami is that they may come without warning and at an extremely high speed. Once undersea earthquakes occur, the ocean floor rises and sinks. This is when tsunami may begin to form. Along with this shifting of the ocean floor, there is also a large mass of seawater that may drop or rise. To adjust the sudden change in sea level, the mass of water moves upward and downward. As it is moving, a series of long, low waves begin to move from the point of the epicenter outward. These waves will increase in height as they come closer to the shore. Underwater landslides caused by earthquakes may also form tsunamis.
On land, the focus of an earthquake’s destruction is usually buildings and property. Most of the buildings today are built using strict building codes. These codes require that the building can withstand the swaying motion of the ground during an earthquake. However, the buildings with weak walls can collapse completely during a quake. Extremely tall buildings, like skyscrapers, may sway so violently that they may tip over and cause damage to lower structures nearby. One factor that affects the intensity of an earthquake is the local geology. The type of land that beneath the buildings can determine the way the buildings respond to an earthquake. Buildings on solid ground are more likely to withstand an earthquake than building that are constructed on loose soil and rock. Likely soil and rock vibrate as if they were jelly. When buildings are constructed on this type of land, they tend to have an exaggerated motion and to sway violently.
According to the author, tsunamis are caused by______.
选项
A、extreme climatic change due to global warming
B、destruction of the balance of the ecology
C、earthquakes
D、rising sea level of the ocean as well as carbon dioxide emission
答案
C
解析
本题为事实细节题。定位句在第二段第二句“海啸是巨大的海浪,在海底地震发生后形成”。结合题目中提到的问题,可知是地震引发海底震动,进而造成海啸,C选项符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/l5TO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thisisamarketinwhichenterprisingbusinesses______forthedemandsofteenagersandolderyouthsinalltheirrockmaniaa
Theylayalmostflatand______throughthetube-likeundergroundpassage.
Infearfortheirlivesandin______oftheirfreedom,thousandsofenslavedwomenandchildrenfledtotheNorthernStatesont
Itwassuggestedthatallgovernmentministersshould______informationontheirfinancialinterests.(2007年中南大学考博试题)
Satellitecommunicationsaresoup-to-datethatevenwhen______inthemiddleofthePacific,businessmencancontacttheiroffic
ParticipantsintheShanghaiCo-operationForum______regionalteamworktopromoteinvestmentandeconomicdevelopment.(2003年中国人民
Thenumberofmistakes______themarkyoureceiveinanexamination.
Themechanicexaminedthecarengine______butcouldfindnothingwrongwithit.
Johnwasnotselected______;hewaschosenforthejobbecausehehadthemostexperience.(2014年北京航空航天大学考博试题)
TheSantaAnaappealscourtupheldanearlierjuryverdictawarding$3.2millionindamagestoAlexisSartiwhosufferedserio
随机试题
美誉度
鲁迅《灯下漫笔》发表在( )
A.注射剂说明书B.原料药标签C.药品内标签D.药品外标签E.药品小包装标签根据《药品说明书和标签管理规定》应当标示执行标准的是
2008年2月7日,在河南郑州农村某田野上,几个放羊人在火堆旁烤火。突然,从火堆里发出巨响,村民王德龙被炸伤了眼睛。原来,是在场的少年武小军捡到一只蜡烛般大小的鞭炮,他两次将鞭炮埋入火堆中,从而引起爆炸。武小军的父亲将王德龙送往医院,并为其支付了4000多
根据《水利工程施工监理规范》SL288—2014,水利工程建设项目施工监理的主要工作制度有()。
以下选项中,()不属于无效合同。
一般而言,与融资租赁筹资相比,发行债券的优点是()。
坚持四项基本原则和改革开放两个基本点的统一,必须旗帜鲜明地反对资产阶级自由化。资产阶级自由化的表现是()
过程定义是企业资源管理所需要的逻辑相关的一组活动和【】。
Smokingisconsidereddangeroustothehealth:Ourtobacco-sellerMr.Johnson,therefore,alwaysaskshiscustomers,iftheyare
最新回复
(
0
)