首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
In fall 2006, the National Basketball Association (NBA) started using basketballs made with synthetic, or man-made, material ins
In fall 2006, the National Basketball Association (NBA) started using basketballs made with synthetic, or man-made, material ins
admin
2022-05-12
41
问题
In fall 2006, the National Basketball Association (NBA) started using basketballs made with synthetic, or man-made, material instead of leather. They made the change because they wanted every basketball they use to feel and bounce the same. Not all leather balls are exactly alike in weight or how they bounce, but the synthetic balls are.
However, some players complained right away that the new balls bounced differently and were actually harder to control than the leather ones.
Physics helped answer questions about why the new bails felt different. For example, the scientists studied friction, which in this case affects the ability of a player to hold onto a ball. "The greater the friction, the better it will stick to his hand," explains a scientist.
Tests on both wet and dry balls showed that while the synthetic ball was easier to hold onto when dry, it had less friction and became much harder to hold onto when wet. That’s because sweat stays on the surface of the synthetic balls but gets taken into the leather balls.
The scientists also tested bounce and found that the logo printed on the new bails made their surface uneven and caused them to bounce a little strangely compared with the leather balls.
In January, the NBA went back to using the leather balls.
They
aren’t perfect, but for now, that’s just the way the ball bounces.
The ball is easier to hold on to ______.
选项
A、when friction is greater
B、when friction is less
C、when it is heavier
D、when it bounces strangely
答案
A
解析
根据第三段的最后一句话“The greater the friction, the better it will stick to his hand...”即:摩擦力越大,(球)就越容易被拿在手中,可知本题选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/m0Lq777K
本试题收录于:
小学英语题库教师公开招聘分类
0
小学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
BEIJING—NOCarDaywasfirststartedby34citiesinFranceonSeptember22,1998.Itwasstartedtoprotecttheenvironment.By
Itwasalmost9:00p.m.whenMaryleftherofficetogohome,itwas【B1】.Shestartedhercaranddrovebacktoherhomeint
Itwasalmost9:00p.m.whenMaryleftherofficetogohome,itwas【B1】.Shestartedhercaranddrovebacktoherhomeint
YellowstoneWeatherYellowstoneNationalParkisathighaltitude(海拔).Mostoftheparkisabove7,500feet(2,275meters)
随机试题
BytheendofthisyearMr.Smith______inourcompanyforexactlythreeyears.
引起子痫抽搐的主要原因是
女,38岁,平素体健,,5大前淋雨,3天前突然高热40℃,寒战、咳铁锈色痰伴呼吸困难,胸片示:右下肺近心缘处大片密度均匀的实变影,查休:口周存在疱疹。最可能的诊断是
下列关于商业银行私人银行业务的解释,正确的有()。
我国新课改强调基础教育课程结构应体现均衡性、综合性和选择性。()
商品的价值是()。
赫布和柏林等人的唤醒理论提出了三个原理,即()。
简述学习动机的作用。
设X~U(-1,1),Y=|X|,令Z1=求Y,Z1的分布函数;
CaliforniahasanewprogramcalledtheDigitalTextbookInitiative."Startingthisfallwithhighschoolmathandscience,wew
最新回复
(
0
)