首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Mass Urbanization of the World’s Population I. Reasons A. the 【T1】 reason 【T1】________ —new jobs are in or around major cit
The Mass Urbanization of the World’s Population I. Reasons A. the 【T1】 reason 【T1】________ —new jobs are in or around major cit
admin
2018-04-04
36
问题
The Mass Urbanization of the World’s Population
I. Reasons
A. the 【T1】 reason 【T1】________
—new jobs are in or around major cities
B. the quality of life issues: 【T2】 【T2】________
—better schools
— 【T3】 , shops, and places of entertainment 【T3】________
II. Three key changes
A. Cities are getting bigger and bigger.
—more people living in urban areas
—more 【T4】 【T4】________
B. Cities are changing their shapes.
— 【T5】 buildings 【T5】________
— 【T6】 : a symbol of modern cities 【T6】________
C. Cities are breaking up into smaller 【T7】 【T7】________
—people do not 【T8】 with others from different backgrounds 【T8】________
III. Problems
Cities don’t always offer the economic security, the safety, or the comfort they promise.
— 【T9】 or ghettos in many cities 【T9】________
—problems of 【T10】 , crowdedness, and poverty 【T10】_______
【T8】
The Mass Urbanization of the World’s Population
Good morning and welcome to today’s lecture. Today we’re going to discuss the mass urbanization of the world’s population, which is an unprecedented trend worldwide. First, I’ll focus on two major reasons why people are moving to cities.
(1) Well, the first reason is economic. People are moving to the cities because that’s where they can find jobs and earn money. Jobs now are being created in information technology, manufacturing and service areas, such as tourism and financing. And all of these new jobs are in or around major cities.
(2) The second reason for the move to cities has to do with the quality of life: comfort and convenience. For example, most of us would like our children to receive a good education, and cities often offer better schools. (3) And then for many, city life is just more comfortable. There are transportation networks, shops, and places of entertainment.
Now I’d like to identify three key changes in our cities. First of all, they’re getting bigger and bigger. For the first time in history, there will soon be more people living in urban areas than in rural environments. Most cities are bigger now than ever before. (4) For the first time in the history of society, we now have many cities with populations of over ten million people—what we call mega-cities. And experts say that the number of mega-cities will increase in the future.
(5) Cities are not just getting bigger, they’re also changing their shapes. They’re getting taller, because land is getting more and more expensive. So instead of having a few big houses on a piece of land, we can have a tall apartment building that a thousand people can live in. All of you can probably think of buildings or parks or stores that have been torn down to make room for bigger, taller, or more modern buildings. (6) Skyscrapers have become a symbol of modern cities.
(7) The third change is that our cities are breaking up into smaller communities, often by ethnic groups or income levels. Of course, many cities do have a kind of identity or personality, but a city is not homogeneous. For example, migrants to the cities often want to live in their own communities or with people from a similar cultural background. Another example is that if you are moving from a smaller community to a city, you will be most likely to move close to friends or family members, who will help you get a job or give you support. (8) However, this often means that people stay within their community and do not come into contact with others from different backgrounds.
The biggest challenge facing us now is to improve the quality of life in cities, because sadly, they don’t always offer the economic security, the safety, or the comfort they promise. (9) Many cities have slum areas or ghettos, where people live in dangerous or poverty-stricken conditions. The beautiful architecture and vibrant nightlife are one face of the city. (10) But cities also have problems of inequality, crowdedness, and poverty.
OK, that’s all for today’s lecture. See you next week.
选项
答案
come into contact
解析
由句(8)可知,第三种变化通常意味着人们只蜷缩在自己的小圈子里,并不与其他不同背景的人打交道。因此填入come into contact。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mQxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
AHealthyMixofReading,WritingandTechnologyTechnologyhasinfluencedstudents’learninginthefollowingaspects:I.A
A、Paymoreattentiontogrades.B、Trytojudgestudentsfairly.C、Teachkidstoacceptfailure.D、Workhardtoavoidquitting.C
A、Takingacourseanddoingsomeresearch.B、Visitingoneofheroldfriends.C、Goingforabusinesstravel.D、Seekingforanew
Aseniorofficialhadbeenstrippedofhis______andallhisprivilegesforpubliclycriticizinghisformeremployer.
Manychildrenwhocan’tordon’t______areoftenbullied.
A、Speciesextinction.B、Ozonedepletion.C、Greenhouseeffect.D、Airpollution.A本题考查细节。由句(8—2)可知,达芙妮认为汽车会产生很多污染物,这会造成臭氧层空洞,故排除B。
A、Hethreatenedthepolice.B、Hetooksomepeoplehostage.C、Herobbedabank.D、Helockedhimselfinahouse.D本题考查行为。由句(4)可知,一
OnlineUniversityDegreesThroughDistanceEducationMoreandmoreuniversitiesaroundtheworldareofferingonlinelangua
BritishEducationalSystemI.TheprimaryandsecondaryeducationinBritain1)Childrengotoprimaryschoolattheageof【T1】【T
随机试题
鵬之背,不知其幾千里也,怒而飛,()。
下列不属于权利质押客体的是()
诊断奇脉的标准为
红光公司起诉蓝光公司合同纠纷一案,A市B区法院受理后,蓝光公司提出管辖权异议,认为本案应当由A市中级法院管辖。B区法院裁定驳回蓝光公司异议,蓝光公司提起上诉。此时,红光公司向B区法院申请撤诉,获准。关于本案,下列哪一选项是正确的?()(司考.201
防范计算机病毒的最有效方法是()。
某市居民企业2009年度主营业务收入1625万元,转让专有技术取得收入160万元,专有技术成本80万元,出租专有技术取得租金收入30万元,主营业务成本700万元,营业税金及附加为25万元,三项费用合计326万元,其中业务招待费13万元,广告费50万元;营业
以bB为低音的增三和弦可能存在于下列()调式中。
“本法的目的是加强国防并鼓励和援助教育方案的扩充和改进,以满足国家的迫切需要”“国家的安全需要最充分地开发全国男女青年的脑力资源和技术技能。目前的紧急状况要求提供更多的且更适当的教育机会,本国的国防有赖于掌握由复杂的科学原理发展起来的现代技术,也有赖于发现
媒介事件(华南师范大学,2010;西南大学,2016;南京师范大学,2017;中山大学,2017;青岛大学,2017)
Answerquestionsbyreferringtothefollowingarticle.Whicharticle…ATheGovernmentisgoingtogivenew"jobsplitt
最新回复
(
0
)