首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably that it is easy to imag
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably that it is easy to imag
admin
2012-05-18
55
问题
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk,they can set the table with impressive accuracy-one plate,one knife,one spoon,one fork,for each of the five chairs. Soon they are capable of noting that they have placed five knives,spoons,and forks on the table and,a bit later,that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thus mastered addition,they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert island at birth and retrieved seven years later,he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.
Of course,the truth is not so simple. This century,the work of cognitive psychologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectual progress depends. Children were observed as they slowly grasped-or.as the case might be bumped into-the concepts that adults take for granted,as they refused,for instance,to concede that quantity is unchanged as water pours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children,asked to count the pencils in a pile,readily report the number of blue or red pencils,but must be coaxed into finding the total. Such studies have suggested that the rudiments of mathematics are mastered gradually,and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers-the idea of a oneness,a twoness.a threeness that applies to any class of objects and is a prerequisite for doing anything more mathematically demand-ing than setting a table-is itself far from innate.
What does the passage mainly discuss?
选项
A、Trends in teaching mathematics to children.
B、The use of mathematics in child psychology.
C、The development of mathematical ability in children.
D、The fundamental concepts of mathematics that children must learn.
答案
C
解析
题目问:文章主要讨论什么内容?通过阅读文章可知,人类的运算能力不是天生的,而是不断学习,付出努力获得的。文章向读者讲述了孩子运算能力的发展过程。据此判断,应选择C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mXnO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Chinatodayishometo13billionpeople--nearlyonequarteroftheworld’spopulation.ThegrowthofChina’spopulationislarg
Formanypeople,overeatingandoverspendingareas______toChristmasascandlesandholly.
Hearguesthatthepolicyhasdonelittletoeasejoblessness,andhasleftthecountry______.
Overthepasttwodecades,thelivesofAmericanwomenhaveundergoneunparalleledchange.TheVirginiaSlimsOpinionPollhasc
Thiswillmakeschoolsmoledirectlyandeffectively______toparents,andmoreresponsivetotheircriticismsandwishes.
A______referstoananimalthatisbornfromitsmother’sbody,notfromanegg,anddrinksitsmother’smilkasababy.
Istillremember--myhandsandmyfingertipsstillremember--whatusedtolieinstoreforusonourreturntoschoolfromtheh
Tidesarecreatedmainlybythepullofthemoonontheearth.Themoon’spullcauseswaterintheoceanstobealittledeeper
ThebuffalowhichthelionfellsprovokeshisaggressionaslittleastheappetizingturkeywhichIhavejustseenhanginginth
Darwinconsidered(continuity)orsimilarityof(expression)(of)animalsandhumanbeingsasfurtherevidenceofhumanevolutio
随机试题
Wealthyasheis,heis___________inallareasofhislife.
男,35岁,下肢水肿2周,血压210/105mmHg,尿蛋白+++,红细胞10~15/HP,尿糖+,血肌酐160μmol/L,血清蛋白32g/L。若病理为肾小球系膜区轻度增生,部分肾小球有节段性硬化,灶状肾小管萎缩,最可能的诊断为
某女,16岁,其素有“精神病”史。因与同学不和心情抑郁,闷闷不乐,近5天来逐渐出现语无伦次,时而自喜,表情淡漠,对周围事物漠不关心,时而喃喃独语,叹息,饮食极少,舌苔白腻,脉弦滑。辨证为
某乳牛场有一头奶牛,左前肢蹄冠出现陈旧性创伤,探针创伤深度5cm,随运动有液体流出,冲洗创伤的药物最好选择()。
背景资料:某建设单位和施工单位签订了某市政公用工程施工合同,合同中约定:建筑材料由建设单位提供,由于非施工单位原因造成的停工,机械补偿费为200元/台班,人工补偿费为50元/工日;总工期为120d,竣工时间提前奖励为3000元/d,误期损失赔偿
根据我国分税制财政管理体制的规定,下列被列人中央政府和地方政府共享收入的税种有()。
按实施监督的时间不同,可分为事前监督、事中监督和事后监督。()
Accordingtothepassage,whichcountry’sstudentsscoredthehighestinmath?
Wheredoesthisconversationmostprobablytakeplace?
Somesmallbusinesseshaveneitherthetime_____theresourcestocompetewiththesebigbusinesses.
最新回复
(
0
)