首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the long run a government will always encroach upon freedom to the extent to which it has the power to do so. This is almost
In the long run a government will always encroach upon freedom to the extent to which it has the power to do so. This is almost
admin
2012-10-23
46
问题
In the long run a government will always encroach upon freedom to the extent to which it has the power to do so. This is almost a natural law of politics, since, whatever the intentions of the men who exercise political power, the sheer momentum of government leads to a constant pressure upon the liberties of the citizen. But in many countries society has responded by throwing up its own defenses in the shape of social classes or organized corporations which, enjoying economic power and popular support, have been able to set limits to the scope of action of the executive. Such, for example, in England was the origin of all our liberties--won from government by the stand first of the feudal nobility, then of churches and political parties, and latterly of trade unions, commercial organizations, and the societies for promoting various causes. Even in European lands which were arbitrarily ruled, the powers of the monarchy, though absolute in theory, were in their exercise. checked in a similar fashion. Indeed the fascist dictatorships of today are the first truly tyrannical governments which western Europe has known for centuries, and they have been rendered possible only because on coming to power they destroyed all forms of social organization which were in any way rivals to the state.
The main idea of this paragraph is best expressed as ______.
选项
A、limited powers of monarchies
B、the ideal of liberal government
C、functions of trade unions
D、safeguards of individual liberty
答案
D
解析
这一段的大意是:捍卫个人的自由。在这一段中,作者坚决认为各种政府都有点独裁。他阐明社会如何保护自己,以避免独裁的影响。在本文,作者说明人们是怎样保护个人权利的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mo9O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Althoughthereareseveralvariationsontheexactformatthatworksheetscantake,theyareallsimilarintheir______aspects
Somepeopleapparentlyhaveanalmostincredibleabilityto______therightanswer.
Thoughthisapparatusisexpensive,thepatientagreedtouseitaftertheoperationbecauseitcould______thepain.
Landslidestriggeredbyheavyrainfallimpededourbestattemptsatrescuingthevictims.
Theassassinhidhimselfcarefullyfromviewbefore______hisfuturevictim.
TheIndiansrisesoonasitislight,thechildrenrundowntotherivertoswim,thewomangotothecreektobringfreshwater
Thepressmockedhisattemptstoappealtoyoungvoters.
Forgatheringdataaboutindividualsorgroupsatdifferentdevelopmentallevels,researcherscanusetwo.relatedresearchdesi
Afterseveral______.attemptstosendthemissileintospace,thespacecraftwasfinallylaunchedsuccessfully.
Cananimalshaveasenseofhumor?SallyBlanchard,publisherofanewslettercalledthePetBirdReport,thinksapetparrotma
随机试题
Somecountriesstillhavedeathpenalty(死刑),butitnolonger【C1】______inBritain.Afteraparticularly【C2】______murder,British
下列情形可以授予专利权的是()。
李某系某市交通警察大队事故中队副队长,其在处理交通事故期间,利用职务便利,采用冒名领取、虚列支出事故押金等手段,侵吞事故押金款8万元;另外,还伪造事故调解书,以车辆保险人的名义骗取保险公司理赔金9万余元;李某在处理交通事故时,多次强行要求司机到李父开办的修
风险与收益是相互影响、相互作用的,一般遵循()的基本规律。
在质权设立的情况下,一物()。
国务院明确要求,继续提高稻谷的最低收购价。政府通过制定最低收购价来收购粮食,这有助于调动农民种粮的积极性,维护国家粮食安全。在这里,政府所运用的宏观调控手段是()。
甲容器中有8%的食盐水300克,乙容器中直12.5%的食盐水120克,往甲、乙两个容器分别倒入等量的水,使两个容器的食盐水浓度一样,问倒入多少克水?
下列关于二叉树的说法中,错误的是()。
Thisoldmandevelopednervedamagetohisbrain,______himnearlydisabled.
Operationresearchisascientificmethodofprovidingexecutivedepartmentwithaquantitativebasisfordecisions______theope
最新回复
(
0
)